Sani desensibilizati!
Buna,
Stiu ca sunt multe mamici care alapteaza un an poate chiar mai mult, eu am alaptat doar 3 luni jumatate, si daca inainte de sarcina sanii imi erau atat de sensibili la atingere incat era chiar suparator, acum nu mai simt aproape nimic. Este normal? Vi s-a intamplat, este o conescinta trecatoare a alaptatului? Au trecut deja 4 luni de cand nu mai alaptez.
Multumesc.
Cristina si bb Daniel (27.06.2005)
www.iacobescu.tk
Raspunsuri
Daiopri spune:
Krys, la mine au trecut 2 ani si 10 luni, si l-am alaptat pana la un an.
nici eu nu mai simt nimic, parca nici nu ar fi ai mei. Am deschis si eu candva un subiect asemanator, dar nu am reusit sa ma lamuresc daca e normal sau nu. Dar am inteles ca sunt si persoane care n-au fost "afectate". Cred ca trebuie sa ne obisnuit, caci asta e. S-au dus vremurile "sensibile" ...
Numai bine
Amalia spune:
Si eu ma lovesc de aceeasi problema. Am nascut acum 4 ani si jumatate, deci a trecut ceva vreme. Totusi, n-am mai revenit la gradul de sensibilitate dinainte...si sincer imi pare rau, dar dupa 1 an de la intreruperea alaptatului (am alaptat 1 an), si-au mai revenit.
Presupun ca alaptatul este cauza, pentru ca nu gasesc alta. Dar sincer, asta sa fie problema. L-as alapta si pe bebe 2 la fel de mult fara probleme, chit ca i-as desensibiliza de tot.
Da'...va inteleg regretele;)
Sanatate maxima!
Lona spune:
Si eu am aceeasi problema. Nu am alaptat foarte mult, dar niciodata dupa aceea (sunt peste 9 ani) sanii mei n-au mai fost la fel. Estetic sunt OK, restul...
daniella4 spune:
Am patit-o si eu chit ca am alaptat cam 10 luni. Personal ma bucur ca nu mai sunt atat de sensibili
si as vrea sa ramana asa.
Daniella, mama lu'Alexis
Fiquelle spune:
A inteles din alte discutii ca asta se intampla de obicei in cazul sanilor mari. Asa ca spre deosebire de cele care dupa alaptare au ramas cu sani mai mici, voi probabil ati ramas cu partea plina a paharului/cupei
, celelalte cu senzatiile...
de la Mada
si
minunea Sofia Maria, 12.08.2004
POZELE NOASTRE
Amalia spune:
Fiquele, cred ca e doar o intamplare:).Eu nu posed prea multe de la natura si totusi am problema asta;)
Sanatate maxima!
anca tanasica spune:
in timpul sarcinii si cat am alaptat (1 an si 2 luni) sotul avea interdictie la sani...pur si simplu ma dureau sfarcurile...dupa ce s/a intarcat bebelina, cam 4 luni aveam aceeasi senzatie de durere...apoi si/au revenit...mai tare as spune...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro
CristinnaP spune:
Buna!
Eu am patit-o, cu toate ca nu am alaptat vreodata. Si nici n-am avut vreo sarcina. Pur si simplu, dupa tratament cu ceai si unguent de galbenele pt. o mastita, nu-i mai simt...sunt vreo 2 luni deja, sper sa treaca atunci cand voi termina tratamentul (mai am vreo luna). S-au mai si inmuiat-inainte erau fermi...Eu cred ca aceasta desensibilizare are si cauze hormonale...cand luam AC -hormoni deci- erau f. sensibili...ca asa am declansat si mastita...
Kittycat spune:
Eu slava Domnului n-am problemna asta. Ba din contra, sunt muuult mai sensibili decat inainte. Si sper sa ramana asa si dupa ce o voi intarca pe printesa.
Andra,
de
printesa
(15 noiembrie 2004)
Babisa spune:
A mai fost un subiect pe tema asta,au fst ceva ceva raspunsuri ,imi pare rau ca nu il pot gasi pt ca nu mai stiu ce titlu avea...ideea e ca pe atunci m-am plans si eu de aceeasi problema...ehhh acum stau lucrurile total altfel ,sanii mei si-au revenit la normal (nin punct de vedere al sensibilitatii,caci estetic nu vor mai fii niciodata cum erau inainte).Si eu tot 3 kluni am alaptat ,acum bb mea are 1.3 ani.Eu am in dotare niste sani mai mitite...nu stiu daca asta ar fi motivul pt revenire a sensibilitatii.Poate ca depinde de la persoana la persoana...la unele isi revine mai rapid la nunele mai lent...eu zic sa nu te impacinentezi...cu siguranta ei simti placerea iar ![]()
http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca