Problema divortului

Problema divortului | Autor: BiancaB

Link direct la acest mesaj

Cred ca fiecare familie care divorteaza are o problema de rezolvat: adevarul spus copilului. As dori sa stiu din punctul de vedere al unui psiholog care este varsta cea mai potrivita la care copilul ar putea intelege cu adevarat situatia si ar suferi cat mai putin? Cum sa faci ca situatia sa fie cat mai putin traumatizanta pentru el? Este bine sa lasi sa treaca o anumita perioada sau e mai bine sa-i spui cat mai aproape de eveniment? Pentru a ma sfatui mai bine mentionez ca varsta copilului este de 7 ani.Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Inca de la varsta de 5 ani copiii inteleg totul. Deci varsta de 7 ani nu prezinta nici un impediment in a intelege cu adevarat situatia.
Daca copilul este atasat de ambii parinti adevarul divortului genereaza inevitabil suferinta. Oricand ar fi spus. Asa incat e bine sa fie spus cat mai repede pentru a nu crea confuzii. In lipsa de explicatii copilul poate dezvolta sentimente de autoculpabilizare.
Chiar daca nu poate fi scutit de suferinta separarii, copilul poate fi scutit de a trai acest eveniment ca o trauma iremediabila in timp. Iar acest lucru se face fiind disponibili fata de copil si nedesconsiderand nevoile lui.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina horsa spune:

Cred ca este important sa spunem copiilor ce va insemna divortul pentru ei. In speta, ca mami si tati il iubesc la fel de mult, ca ( daca este un caz fericit) tati sau mami vor veni des sa-l vada, ca vor mai avea activitati impreuna, ca ambii parinti vor fi prezenti la evenimentele importante din viata copilului etc. Mi se pare ca multi copii tind sa se considere ei vinovati, si cred ca asta ar trebui combatut, de la cea mai frageda varsta.
In rest, cum ii spui si cat ii spui, bineinteles ca trebuie adaptat varstei.

Mergi la inceput