paste carbonara

paste carbonara | Autor: tomecica

Link direct la acest mesaj

va rog sa-mi spuneti si mie reteta pt " paste carbonara". multumesc frumos

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

quote:
Initial creeata de tomecica

va rog sa-mi spuneti si mie reteta pt " paste carbonara". multumesc frumos



Uite aici:

http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=4680&hl=carbonara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Azi am facut,asa:...am fiert pastele,dupa care intr-o cratita separat am calit un pic de bacon(fara ulei)+ceva piept de pui felii mici,peste care am turnat pastele.Separat am amestecat smintina +galbenusuri+patrunjel tocat+busuioc verde tocat,sare,piper alb si putin lapte ca sa subtieze amestecul.Acest amestec se toarna subtire peste paste amestecind repede.Se tine putin pe foc si se serveste!

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zapacila spune:

Reteta de pe culinar este cea originala. Nu se pune la carbonara in veci smantana. Eu am facut si e foarte gustoasa.
Pofta buna!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

TOMECICA hai sa iti spun cum fac eu.....in putin ulei calesc niste sunca si ciuperci.....cam 200 de grame din fiecare!pun spaghetele fierte peste aceste ingrediente-uleiul e bine sa fie de masline.dupa ce le amestec bine pun un sos care il pregatesc din timp-o cutie smantana,un ou,sare ,oregano,o linguritza faina!amestec bine 10 min.trebuie amestecat in continuu ca sa nu se lipeasca!la sf adaug niste cascaval ras!e o nebunie de mancare!noi suntem innebuniti dupa ea!bafta

RALUCA 25+ http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ralucuta zi mi scoate ma si pe mine din ceata oregano - condimentul?
As vrea si eu sa fac ca tare bunute suna!!!

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Nu mai luati culinarul drept litera de lege in materie de bucatarie italieneasca. Acolo ca si aici lumea isi da cu parerea, nu e nici un bucatar specializat care scrie acolo ci doar oameni ca si noi care au invatat retete de pe net, de la prieteni/e sau soacre .... Si in Italia ca si in Romania si peste tot in lume "cite bordeie atita obiceiuri" e adevarat cu citiva "pasi" sa zicem obligatorii ( vezi oul care nu tb sa se rascoaca). Sigur ca se poate pune smintina ... exista retete diverse ... important e ca oul sa nu se coaca ( sa il pui crud peste pastele fierbinti si asa el doar se primnde pe paste), deci nu trebuie sa fie o temperatura mai mare de 70 grade celsius. Se pune 1 ou pentru fiecare persoana sau 1 ou la fiecare 2 persoane, iar pastele ( spaghetti )max 100 gr de persoana. Dupa cum spun si ei (iar italienii care sunt tare gelosi de retetele lor traditionale ) "La panna viene consigliata in molte ricette perché, se aggiunta in piccola quantità, aiuta l'uovo a non rapprendersi e conferisce ulteriore cremosità al piatto. " ( trad. mea: multe retete te sfatuiesc sa folosesti smintina, daca e adaugata in cantitate mica, ajuta oul sa nu se intareasca si da cremozitate felului de mincare).
Reteta de spaghetti alla carbonara:
- 400 g spaghetti;
- 150 g sunculita afumata;
- 30 g pecorino romano ( brinza de oaie )
- 2 oua intregi
- sare si piper;
Se taie sunculita cuburisi se prajeste usor la foc micin tigaie antiaderenta de 18-20 cm, pina cind devine trasparenta si a lasat toata grasimea. Bateti ouale intr-un castron si amestecati bine cu pecorino ras si mult piper macinat. Fierbeti pastele in multa apa sarata, scurse le puneti int-un castron mare si adaugatib sunculita si grasimea ei, adaugati ouale si amestcati rapid. Serviti imediat
cama sta ar fii traducerea mea saracacioasa ... a unei retete traditionale pe care o gasiti pe pagina www.cibo360.it/cucina/mondo/spaghetti_carbonara.htm" target="_blank">asta


Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

multumesc mult fetelor.
poate mai veniti cu retete italienesti ca sunt specialisti .....

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Si eu tot dupa reteta de pe culinar fac pastele carbonara si sunt multumita , atat eu cat si restul familiei mele . Sunt tare gustoase .
Mai schimb cateodata un pic reteta , adica pun ouale la prait un piculetz peste sunculita . In rest e OK .

Pofta buna !!!

albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

unde gasesc culinarul despre care tot pomeniti??

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

quote:
Originally posted by tomecica

unde gasesc culinarul despre care tot pomeniti??

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI



pai nu-ti dadui io linkul???... :)

Mergi la inceput