Pancake

Pancake | Autor: Ana-Maria21

Link direct la acest mesaj

Buna ma tot uit la filme si vad ca aia mananca dimineata PAN-CAKE.Ce sunt alea?Clatite?si cum se fac ca arata asa bineeee........

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Da sint clatite dar mult mai groase si cu diametrul mai mic. Se pun mai multe una peste alta si intre ele...diverse..crema de ciocolata, dulceata....
Eu cumpar gata preparate si congelate si le bag la cuptor...sau cumperi compozitia (nu stiu daca mai adaugi ceva sau nu)...si le prepari tu pe aragaz...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Si eu m-am intrebat de multeeee ori cum se fac aceste clatite.
Sa inteleg ca e la fel compozitia?Cred ca e mai groasa...
Dar se coc bine in interior?
Poate exista vreo tigaie speciala,mie mi-ar iesi crude,sigurrrAseara am facut clatite,subtiri si mi s-au parut un pic crude.Pai la grosimea de care ziceti....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Uite o reteta pe care am tradus-o dintr-o carte cu retete de la restaurante si pe care am postat-o mai demult pe forum. Asta era de la IHOP (International House of Pancakes):

Pentru 8-10 pancakes:

1 1/4 cupa* de faina
1 ou
1 1/2 cupa de lapte batut
1/4 cupa de zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1/4 cupa de ulei
1/4 lingurita de sare

*1 cup (cupa) aproximativ 200g


Incalzesti tigaia in prealabil unsa cu ulei ca sa nu se prinda compozitia.
Amesteci in mixer sau blender ingredientele.
Torni compozitia pe rand in tigaia incinsa, formand cerculete de 12 cm diametru.
Cand marginile compozitiei din tigaie se intaresc intoarce pancake-ul. Ar trebui sa aiba culoarea maro deschis.
Il lasi in tigaie pana capata culoarea maro deschis pe toate partile.

Eu n-am incercat reteta asta ca de obicei cumpar compozitia de-a gata.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

quote:
Initial creeata de Ana-Maria21

Buna ma tot uit la filme si vad ca aia mananca dimineata PAN-CAKE.Ce sunt alea?Clatite?si cum se fac ca arata asa bineeee........



In aceeasi sectiune de magazin unde sint cerealele calde (oatmeal) ai sa gasesti si praf de pancake. Eu folosesc Aunt Jemima cu gust de lapte batut. (buttermilk). Instructiunile sint pe pachet. Se amesteca praful cu destula apa ca sa se obtina o crema ceva mai groasa decit cea de clatite. Se toarna cam un polonic in tigaia incinsa, unsa cu ulei. Se intorce pe partea cealalta cind face niste basicute si se usuca pe partea nefacuta. Se serveste cu sirop de artar, unt sau ce vrea fiecare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

In tigaie se face metoda clasica.
Eu am un Waffle iron http://www.kitchencollection.com/Temp_Products.cfm?sku=00317794
care se gaseste la pret convenabil la Canadian Tire sau Wall-Mart, vreo $15-$20. Pentru mine este minunat ca se fac fara sa stau cu ochii pe ele...

Fac aluatul ca pe pachet dar in compozitie adaog o lingurita de ulei.
Masinaria nu o mai ung cu nimic. Se baga in priza si are o luminita care este aprinsa. Cind luminita este stinsa, inseamna ca este gata de folosit. Se pune aluat peste tot in forma, dar nu prea umpluta, ca mai creste. Se inchide forma si se asteapta pina se stinge iarasi luminita si scoate un sunet sa te atentioneze ca este gata...

Le pun pe masa alaturi de fructe taiate proaspat, afine, capsuni taiate felii, unt, gem, peanutbutter, sirop de artar si fiecare ia ce ii place...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

si eu fac din cand in cand.
Cumpar aluatul(in praf) si-l amestec doar cu apa.Fac clatite obisnuite.Uneori putin,putin mai groase apoi le las sa se raceasca dupa care le umplu cu bucatele de fructe,frisca peste,glazura de cioc. si O nebunie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Eu fac dupa reteta oanei_b,sarumana iar,de vre-o...sa tot fie doi ani cred.In tigaia de teflon,le intorc cu o paleta mai mare,foarte bune,le mancam cu dulceturi sau gemuri sau cu miere sau cu ciocolata...sau simple ca-s bune si-asa.Fetita mea le zice clatite si le mananca simple si ar vrea ,daca s-ar putea in fiecare zi...

Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Dar nu se rup cand le intoarceti?
Mai am o intrebare...daca sunt groase,cum le ungeti cu gem?
Stiu ca nu se pot rula.Puneti dulceata pe deasupra ca pe o felie de paine?Si mancati cu furculita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Va multumesc foarte mult ,o sa incerc si cu praf si cu reteta Oanei.....deabia astept.Multumesc ffffffff mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by alayna

Dar nu se rup cand le intoarceti?
Mai am o intrebare...daca sunt groase,cum le ungeti cu gem?
Stiu ca nu se pot rula.Puneti dulceata pe deasupra ca pe o felie de paine?Si mancati cu furculita?




Nu se rup, se desprind singure cand sunt rumenite. Se pune dulceata, siropul de artar, untul etc ca pe felia de paine si se mananca cu furculita sau ce alt instrument preferi:)), nu se ruleaza precum clatitele pentru ca sunt mai mici ca diametru. Eu cam le mananc goale, de multe ori le mananc pe masura ce le fac:))).
La restaurantele care se servesc mic dejun (ca la micul dejun se mananca de obicei) le pun una peste alta si toarna topping-ul peste si asa se mananca, eu torn pe fiecare in parte si le mananc una cate una..le savurez

Adi, chiar eram curioasa daca a incercat cineva reteta.

Oana_B

Mergi la inceput