scuipa sange

scuipa sange | Autor: oana_r

Link direct la acest mesaj

mama mea de 2 zile, dimineate scuipa sange
si nu vrea sa mearga la medic, nu este racita, nu tuseste si nu stiu de la ce poate fi

oana si matei(12 NOV.2003)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

si de ce mai stai pe ganduri??? URGENT la medic, chit ca vrea, chit ca nu vrea. mai bine sa fie o alarma falsa, decat sa va dati cu pumnii in cap ca ati mers prea tarziu. cauze sunt multe. ramane de stiut si varsta mamei. poate fi si tuberculoza (fara sa imi sari in cap, multa lume are fara sa fie constienta), poate fi bronsectazie, abces pulmonar, chiar neoplasm. deci....chiar nu as mai sta pe ganduri.. . sanatate mamei oricum si tare mult as vrea sa aflu ca nu este nimic serios!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_r spune:

mama are 58 de ani, a fost operata acum 3 ani de anevrism pe vena jugulara si acum i-a aparut iar o umflatura la gat, langa operatie.joi sunt programata la iasi la un rmn la spitalul militar.
ea a mai avut probleme din astea acum 2 luni,deci nu tuseste, dimineata i se umple gura cu sange, ca si cum s-ar umple cu saliva.
acum 2 luni a fost de la gingii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

cu stomacul are ceva probleme sau sta bine? ar putea fi si asta o cauza..

MirelaV
pupicei pe burticei

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66885" target="_blank">Racusori

Calitati: cea mai mare calitate a mea este aceea ca nu am decat un singur defect. Defecte: defectul meu (singurul de altfel) este acela ca nu am nici o calitate..., dar ramane intre noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

"Anevrismul este o dilata#355;ie arterial#259; permanent#259;, circumscris#259;, cu tendin#355;#259; la cre#351;tere, care comunic#259; cu lumenul vasului #351;i este delimitat#259; de toate tunicile vasculare sau de unele dintre ele. Ca si simptome: durerea toracica anterioara, sincopa, insuficienta cardiaca, tamponada pericardica, complicatii neurologice (accidente vasculare cu paralizie) etc. Poate aparea si o colectie pleurala (in spatiul dintre plamani si peretele toracic) ce se datoreaza fie rupturii accidentale unui vas de sange (aorta), fie ca urmare a unei reactii inflamatorii din jurul aortei. In acest caz, lichidul poate fi sangvinolent, si deci ceea ce scuipa mama ta arata faptul ca anevrismul a recidivat (lucrul confirmat si de "umflatura la gat"). Nu este de joaca, este fff bine ca face un RMN.
Legat de alte cauze: bineinteles ca poate fi si ceva digestiv, dar in acest caz ar mai fi aparut si alte semne (arsuri la stomac, senzatia ca mancarea ii vine inapoi, sange in scaun). Mama ta face tratament cumva cu anticoagulante (gen trombostop, aspirina)? I-a iesit la analize ca ar avea nr. mic de tromabocite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

Oana, cum mai e mama ta? ce vesti ai?

MirelaV
pupicei pe burticei

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66885" target="_blank">Racusori

Calitati: cea mai mare calitate a mea este aceea ca nu am decat un singur defect. Defecte: defectul meu (singurul de altfel) este acela ca nu am nici o calitate..., dar ramane intre noi.

Mergi la inceput

multumesc pentru raspunsuri
am fost la iasi si a a facut angio rmn cercical arterial si venos si nu i-a gasit nimic.
sangele este posibil sa fi fost de la gingii, i-a dat medicul stomatolg o fiola de vitamina k si sa se clateasca cu apa de gura cu o substanta si vad ca nu mai sangereaza.a fost si a facut ecografie si la stomac si nu i-a gasit nimic.
medicul de la rmn a spus ca poate fi un lipom care il simte numai cad sta intinsa, fiind slaba , se simte.
ea are si o senzatie de flegma in gat si e posibil sa aiba probleme cu tiroida.am sa o duc la un contol la endocrine si la cardiologie, dar o mai las un pic sa-si revina ca este foarte sensibila si a speriat-o rmn-ul.
blackgirl0- nu face nici un tratament,am sa-i fac si analize si la sange.am citit de anevrism , dar pe ea nu o doare nimic , se simte bine, este doar speriata sin cauza umflaturii care apare uneori cand sta intinsa.
va mai scriu imediat ce obtin si restul rezultatelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

o radiografie pulmonara a facut ?? cred ca ar fi bine totusi, din gingii nu curge sange chiar asa in cantitati impresionante, zic si eu....

Mergi la inceput

nu a facut,am sa o duc saptamana viitoare.
Sambata i-am facut programare la endocrine si luni la ORL.
Sa vad ce raspuns primesc.

Mergi la inceput

am rezultatul de la analize si i-au iesit majoritatea normele cu exceptia :
VSH 8-16 valori noemale femei 6-11
WBC 4.02 valori normale 5.00-10.00
LYM 1.22 valori normale 1.30-4.00

stie cineva ce inseamna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune: