Cum scapam de suzeta?
Buna tuturor mamicilor am si eu o intrebare cum pot scapa de suzeta?Fetita mea are 2ani si 2luni si nu reusesc sa o dezobisnuiesc. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Raspunsuri
ana_radu spune:
Buna,
Nu mai ti minte ce ti-am spus? Ei o foarfeca si tai putin cate putin din suzeta pana nu mai are cum sa o apuce .
Succes!!!!!
Soleil spune:
Eu am prins momentul de Craciun (avea 1 an si 9 luni): i-am tot explicat Tianei ca ea e fetita mare de acum si ca daca vine Mosul si o gaseste cu "zuza" se supara si nu ii mai da nici un cadou. I-am spus sa arunce zuza la cos ca nu ii mai trebuie. S-a dus si a aruncat-o si era tare incantata de isprava.
Pana seara... cand a inceput maraiala...
Dar i-am tot zis ca ea a aruncat singura zuza, ca ea a decis singurica si ca o sa vina Mosul si ca o sa fie tare fericit de ea. Si nu prea ii mai venea sa dea inapoi.
Ea mai avea si o paturica pe care o tot cara dupa ea. Tot atunci i-am zis ca la ea vine Mosul cu cadouri si cu ciocolata si sa dam si noi paturica la un copil sarac la care nu vine Mosul. De cum a acceptat am si luat paturica sa n-o mai vada.
A doua zi seara cand m-am intors i-am zis ca am dat-o la metrou la un copil sarac, si ca el s-a bucurat tare si ca m-a rugat sa-i dau si ei o bombonica de la el pentru ca ea a fost asa buna cu el.
A fost cam agitata vreo 2 saptamani, nu prea mai dormea ziua. Crize a facut doar vreo 2-3, dar m-am tinut tare pe pozitii: "zuza" a aruncat-o singura ca e fetita mare, iar "puta" (paturica) a dat-o la copilul sarac si el s-a bucurat foarte tare. Asta a fost placa pe care i-o puneam.
Pana la urma i-a trecut. Dar n-a uitat: inca mai imi explica ce bucuros a fost copilul acela de la metrou!
Concluzia: io am luat-o "la sentiment" ca altfel nu aveam nici o sansa. Era pur si simplu dependenta de ele - 70% din timp era cu suzeta in gura si cu patura dupa ea. Asistenta de la pediatrie o stie ca pe un cal breaz din cauza asta
Succes!
Edit: la noi nu a mers taiatul suzetei. Nu am reusit decat niste crize cumplite de plans. Pana nu a fost ea convinsa si in capul ei ca nu mai are suzeta si paturica, nu am reusit.
Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana
daniella4 spune:
Noi avem 1,2 ani..dar suntem TARE DEPENDENTI DE SUZI!!!
Adica noaptea nu dormim nici noi nici vecinii daca copilul o pierde prin pat. Am ajuns sa mai cumpar vre0 3 de rezerva.
Poate e prea devreme sa-mi fac griji..dar urmaresc subiectul cu interes.
Daniella, mama lu'Alexis
MihaT spune:
LARIANA ii poti spune o mica poveste cum ar fi :cand ea s-a nascut,o fetita de varsta ei,i-a fost mila de ea ca plangea mult si ia dat suzeta ei,acum sa nascut alt bebe si la fel trebuie sa faca si ea.
Roxana80art spune:
Buna seara !
Noi putem spune ca am scapat foarte usor de suzi inca de pe la 7 luni,in sensul ca atunci nu prea pricepea ea ce reprezinta.
Noi inca de la inceput am fost contra suzetei,dar mama mea i-a cumparat o suzi cand era de vreo cateva saptamani si avea colici,zicea ea ca-si mai consuma starea de agitatie si de durere de burtica cu ajutorul ei si poate nu mai plange atat.Dar d-ra tot asa facea,plangea si se agita si cu ea.
I-am lasat-o pana pe la 7 luni dar numai noaptea,ziua nu i-o dadeam iar daca cumva o gasea o rontaia(o mancau gingiile)ca pe oricare jucarie,iar noaptea nu se linistea nici cu suzeta nici fara suzeta .Sotul meu s-a suparat atunci si i-a ascuns-o si nu i-am mai dat-o nici noaptea .
Cam asa am procedat noi,e drept ca era tare mica si nu-si dadea seama prea bine,plus ca nu era nici asa dependenta de ea,dar eu zic sa incerci,la inceput ziua(cateva zile) apoi si noaptea,dar fetita ta fiind asa mare o sa dureze ceva mai mult.
Nu te ingrijora ca orice invat are si dezvat,doar suntem parinti si trebuie sa facem ce e mai bine pt puii nostrii.
Va dorim multa sanatate!
ROXANA si micuta FLAVIANA(31.08.2004)
georgi75 spune:
Eu am apelat la forfecuta. Am taiat-o sau mai bine zis i-am facut cateva gauri asa incat sa le simta cu limba. In momentul in care a luat-o in gura a observat ca e ceva in neregula. I-am spus sa o arunce ca s-a stricat. Si a aruncat-o .Nici nu ma asteptam sa fie asa usor. Oricum sfatul meu e sa mai ai de rezerva in caz ca nu se rezolva asa. Cand am facut asta avea 1 an si 11 luni.
DAR............. Am nimerit exact in momentul in care ii cresteau maselutele. Asa ca dupa 3 saptamani de nesomn si agitatie(din cauza lor pt ca pe "titi" nu o cerea, m-am hotarat sa i-o dau din nou. Cert e ca s-a mai linistit.Ajunsese intr-o stare crunta de oboseala. Nu mai are treaba cu ea decat seara cand se culca.
Acum ma intreb daca si a doua oara va fi la fel de usor. Eu sper ca da si cred ca da pt. ca oricum intre timp va mai creste.
Ideea e ca am vazut la TV ca pana la 3 ani nu ar fi probleme(era un medic stomatolog).
Asa ca eu cred ca nu trebuie sa faci o tragedie din asta. Toate la timpul lor. Si ai grija ce moment alegi.
Mami de Stefania-maine fac 2 anisori(sic!)
Georgiana
vladhana spune:
Si eu sunt disperata cu aceasta suzeta de care nu scapam.Nu i-o dau decat la culcare,dar daca nu i-o dat plange si nu se linisteste pana nu o are in gura.Am incercat sa i-o iau de cateva ori,o data chiar am taiat-o,cum spuneti voi,dar bine ca am avut rezerva ca altfel nu dormeam in noaptea aia.Astept si eu sa mai povestiti din experienta voastra si va multumesc ca ne-o impartasiti!
Corina spune:
Anna avea deja 3 ani si inca avea suzeta cind dormea!!Asa ca la sugestia unei doamne din sat ,cu citva timp inainte de Craciun am inceput sa ii spun ca o sa ii dam suzeta lui Mos Craciun ca sa ii aduca in schimb cadouri!!Am pregatit terenul ,si in seara de Craciun a pus-o pe suzi in brad!!!Binenteles ca a adormit tare greu in seara respectiva,dar culmea e ca nu cerea suzeta ,ci imi spunea ca ii e frica !!a trebuit sa punem televizorul tare ca sa auda ea ca e galagie in casa!!
Binenteles ca a doua zi dimineata cind a vazut cadourile a fost fericita!!
A mai cautat suzeta inainte de culcare ,inca de vreo soua ori si atit!!
Eu zic ca am scapat usor!!
Pupici
lariana spune:
Va multumesc pentru sfaturi dar nu merge nici ca e rusine, nici ca o sa rida copiii si nici sai dam unui catel sau alt copil.O da pe moment dar dupa 5 minute incepe sa plinga.Distractia incepe cind o mai pierdem noapte si incepem sa intoarcum asternutul pina o gasim atunci ma apuca toti nervii si zic ca nu o sa-i mai dau oricit ar plinge.Dar o luam de la inceput de a doua zi.
eve44 spune:
Noi am renuntat la 1an si 2 luni dintr-o intimplare.
A aruncat-o si nua ma mai gasit-o imediat.
Plingea dupa ea.Am cumparat alta suzeta identica .
Cind a bagat-o in gurita a crezut ca e altfel de suzeta si a aruncat-o si pe asta dar nici nu a mai vrut alta .
Pe cea veche am gasit-o dupa mult timp si nu i-a mai trebuit .
Deci ,depinde cum ai noroc.
Succes!
Eve