Slabim mincind din 3 in 3 ore (3 din 2006)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nora2005 spune:

Buna dimineata!

Vreau sa stiu cite dintre voi a vazut emisiunea lui Gabriel Andronache aseara pe OTV. Eu am lasat totul deoparte -oricum eram obosita si nu mai puteam invata la ora aceea, adica dupa ora 23 se intimpla asta si a tinut pina la ora 2 in noapte - si l-am ascultat. Dar am facut-o cu urechi destupate si cu mintea care a acumulat pina acum foarte multe informatii despre diete. Cred ca ar trebuie sa-i acordam credit si sa-l ajutam si noi in ceea ce face, pentru ca efectiv se zbate sa schimbe obiceiurile alimentare ale unei tari intregi. Si-a ales misiune grea si eu il admir pentru hotarirea lui.

Pentru inceput, hadeti sa ne spunem grupa sanguina. Apoi un plan de actiune ne vom face

Deschid lista cu mine si fiecare o preia in mesaj de acolo de unde a ramas si isi va trece grupa. Ok? Astept sa facem intai asta.
Am vazut ca si el bea apa destul de des. Si eu fac asta. A raspuns frumos celor care spuneau ca nu pot bea apa: asta se educa. Si asa este. Nici eu nu puteam, dar acum pot. Si chiar imi lipseste daca nu beau apa. A recomandat sa bem apa la 10 minute. Citeva guri. Nu multa. Sa inghitim incet o cantitate mica de apa, nu sa o dam peste git. Ce informatie importanta am retinut aseara legat de apa: daca bem guri mici, din cind in cind, dar nu mai rar de 10 minute, apa nu se elimina...deci nu vom mai face drumuri la baie...ci este preluata de organism si folosita acolo unde este nevoie de ea. Am probat aseara. Cit m-am uita la emsiune am baut circa 1/2 litru de apa plata, cite o gura. Nu m-am dus la baie, nici in timpul noptii. M-am trezit la 8,30 si atunci am fost la baie. Deci, se confirma. Incepeti cu acest exercitiu, ok ? Si m-am urcat pe cintar...stau ok cu greutatea, desi v-am spus ca am tot mincat. Si inca ceva: numarul de mese pe care-l ia tipul este de ...6 din ...2 in 2 ore. Asa ca ma axez pe 2 ore din nou, nu pe 3. Si eu mai cred ca e important sa le luam la aceleasi ore mesele. Acestea vor fi: 10, 12, 14, 16, 18, 20.
Obligatoriu dimineata fructe pe stomacul gol, asa cum faceam si eu in ultimul timp, bine, dupa cafea, recunosc, dar nu beau mai mult de o cafea. Si seara legume. La grupa mea sunt interzise o multime din alimentele pe care eu le folosesc si nu stiu cum o sa fac, dar ma gindesc.
Gabriel Andronache a spus un lucru important: dieta aceasta nu ne slabeste, ci ne face sanatosi, dar daca suntem sanatosi, vom fi si supli. Asa ca eu am de gind sa incerc, sa experimentez si sa-l ajut. Pentru ca el raspunde tuturor celor care-i scriu la revista TAIFASURI (am intrat pe net, se gaseste, dar trebuie sa te abonezi, altfel nu o poti accesa, o s-o caut la chiosc, dar am spus asta si pentru fetele care nu sunt in Romania) si-i ajuta, dar doreste sa primeasca raspunsuri despre reactiile organismului fiecaruia, pentru ca aceasta inseamna cu adevarat studiu si cercetare. Mie mi-a placut tipul.

cit am scris...deci, sintetizez:
1. Lista cu grupa sanguina.
2. Beti apa din 10 in 10 minute cite o gura-doua.
3. Luati mese din 2 in 2 ore, incepind cu ora 10.
4. Primele doua mese obligatoriu fructe.
5. Obisnuiti-va cu ideea ca trebuie sa nu mincati, cel putin o vreme, alimente care va plac si pe care consumati de obicei.

Asa, deschid lista:
1. Nora - grupa O I.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

Fiecare isi va trece numele si grupa, in urmatorul mesaj, preluind intreaga lista. Ok ? Va astept !

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allain spune:

Buna Nora!Eu nu am vazut emisiunea de la inceput,dar,ca medic ,nu sunt total de acord cu el!Din ce am apucat sa vad:apa,5-6l pe zi se consuma in conditii patologice(diabet zah. sau insipid,febre,etc),sau fiziologice,calduri excesive atmosferice,eforturi fizie deosebite cu transpiratii abundente,lucratorilor im medii "calde",sticlarilor,sudorilor,turnatorilor,etc.Normal,se consuma 2-3l de apa pe zi la care se adauga si apa din fructe,legume,supe ciorbe,ceaiuri,lapte,iaurturi si alte alimente "apoase".Proteina de origine animala nu poate fi exclusa complet la nici una din grupurile sangvine,de ce?,pentru ca sunt esentiale pentru cresterea si dezvoltarea organisului uman si pentru ca nu pot fi inlocuite complet de proteinele vegetale de calitate inferioara.Da ,pot fi reduse cantitativ,dar nu excluse complet.Eu nu am vazut din emisiune mare lucru,nu stiu ce a spus,deci mai mult nu pot sa spun.Apa se bea in cantitati mici pentru a nu forta rinichii sa filtreze cantitati mari de urina intr-un timp scurt,deci implicit si vezica se umple mai repede si senzatia de mictiune apare mai repede.Cu exceptia unor conditii patologice,cind apa este retinuta,in conditii de normalitate ea se elimina cit ai ingerat,pe mai multe cai:urina,respiratie,lacrimi ,sudoare,fecale,si o alta parte care se consuma in procesele metabolice de secretie si excretie de diverse secretii,umori,hormoni,etc.Sunt multe de spus ,dar pentru ca nu am vazut emisiunea in totalitate,nu pot sa ma pronunt,mai bine stau in banca mea si imi urmez propria-mi dieta.

Mergi la inceput

Scuze,am uitat de lista,suntcu capul in nori!Nu stiu daca am sa o pot pune ca tine,dar incerc ,vedem ce iese:

1.Nora-grup-0I 2.Allain-grup-AII 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

Mergi la inceput

N-a iesit,mai incerc o data si daca tot nu reusesc rog fetele sa ma scuze si sa ma corecteze,va pup ,multumesc pentru intelegere. 1.Nora-grup-0I 2. Allain-grup-AII etc.

Mergi la inceput

Ok, Allain. Nu am stiut ca esti medic. Cu tot respectul, stiu ca medicii recomanda sa nu renunti la carne. Insa eu stiu si eu cite ceva si nu ma mai intorc la asta. Proteina animala mi-o iau din peste, ou...in fine. Nu discutam asta acum.

Lista:
1. Nora - grupa O I
2. Allain - grupa A II

Astept si restul trupei sa completeze.

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Lista

1.Nora-grupa 0 I
2.Allain-grupa A II
3.Sabina-grupa 0 I

poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Aaaa,am ami pus o poza pe gmail

poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karin10 spune:

Karin B3 - grupa sanguina. Vai fetelor eu inainte beam o cana de apa pe zi, de cind sunt cu voi m-am invata cam un litru de lichide pe zi. Daca voi imi spuneti acum de sase litri , eu cum sunt din zodia pestilor, clar ma apuc de inotat in loc sa merg normal

varga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karin10 spune:

Multumesc Sabina si Carmen de raspuns.Gata nu mai beau ceai verde, inainte beam mult ceai de anason, trec inapoi la ala mai bine cit timp alaptez.

varga

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by devylla

Lista

1.Nora-grupa 0 I
2.Allain-grupa A II
3.Sabina-grupa 0 I

Karin, asa trebuia sa faci, cum a facut si Sabina. Aviz...urmatoarelor
1.Nora-grupa 0 I
2.Allain-grupa A II