nu stiu ce sa fac ! Help !
Raspunsuri - Pagina 3
daniela_b spune:
Eu am ceva impotriva avorturilor, in general. Orice ar fi, o viata nu trebuie curmata, indiferent daca viata e grea sau sint certuri in familie...Mi se parea cam trasa de par chestia cu " si daca mama lui Beethoven, facea avort? si daca mama lui Motzart facea avort?". Dar, studiind in amanunt situatia am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne punem si intrebarea asta, desigur, pastrind proportiile...dar daca fiul meu ( potentialul meu fiu) ar cinta la vioara sau ar fi un bun matematician sau ar putea avea idei geniale despre cum ar trebui sa traim noi? Dar daca fiica ( potentiala mea fiica ) ar putea scrie poezii si ar putea fi o artista desavirsita, frumoasa si desteapta?
Citi copii desavirsiti au murit inainte de a putea spune ce au de spus! Intreaba-l pe sotul tau...este pregatit sa ucida o lumina a vietii? Un copil care l-ar putea alina in anii de serenitate? Un fiu care l-ar face mindru? O fiica ce l-ar putea rasfata cu victoriile ei? Sa fim seriosi, nu toti copii sint Beethoven, dar fiecare dintre ei aduc bucurie in viata parintilor, la fel ca si oricare alt mare artist/compozitor/scriitor!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
pisi_ella spune:
In nici un caz nu merita sa renunti la o sarcina pentru tata! Daca omul asta te iubeste, daca isi iubeste familia, il va accepta pe bb!! Iar daca totusi va divorta din cauza asta....chiar ca e un om de nimic!! Asa ca...n-ai ce pierde!!! Ai numai de castigat!
Eu tind insa sa cred ca se va schimba!! La inceput e mai greu...E al doilea copil...nu se simte pregatit sa o ia iar de la capat, se gandeste la situatia materiala...ceea ce e normal, pana la un punct!
Cand am ramas gravida cu Matei (al doilea copil), si eu, si sotul meu am fost socati!!!! Nu ne asteptam!! Emma avea doar 1 an si 5 luni, era ff mica...si eu eram iar gravida!!( Te rog sa citesti povestea nasterii lui Matei, ai linkul mai jos. ) Nici eu, nici sotul meu nu eram pregatiti pentru bb 2! Sotul meu era chiar descurajat, pot spune!! Mi-a sugerat sa fac avort, insa i-am retezat-o!! Ma rog...a acceptat fff greu!! A zis ca..."daca vrei cu tot dinadinsu'...fie ca tine!!!"
A fost destul de rezervat pe parcursul sarcinii....Insa, dupa ce s-a nascut bb...si mai ales dupa ce a inceput sa capete forme si trasaturi cat de cat....umane, adica dupa vreo 3 luni...mamaaa!!!!!!! A inceput sa-i fie un drag de el!!!!! Toata ziua l-ar iubi si l-ar zmotoci!! Acum Matei are 7 luni (chair azi a implinit ) si ta-su e innebunit dupa el!! Nici nu mai concepe viata fara Matei! Si de multe ori ne gandim....ce singuri eram inainte de Matei...doar noi....trei!
Si sa vezi ce mult se iubesc si cum se joaca fratii intre ei....chiar mici fiind!! O sa mori de dragul lor!! Cand ii vad pe ai mei cum chiuie si cum rad unul la altul...zau daca nu plang de fericire!! Si asta e doar inceputul!! Cand ma gandesc cate momente frumoase ne asteapta...simt ca plutesc, nu alta!!!!
Multa, multa sanatate iti doresc si la fel de multa intelepciune!! Iar sotului ii doresc....sa-i vina mintea la cap!!!
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
susur spune:
quote:
Initial creeata de ana_radu
Problema mea este ca am ramas din nou insarcinata dar sotul meu nu isi doreste acest copil si ma ameninta cu divortul.
anar
Nu si-l doreste pentru ca nu-l cunoaste.Sa vezi cand vine gagalicea pe lume ce-o sa-l pupe si pe poponet.Cred ca va uita de egoism...Numai ca tu trebuie sa te inarmezi cu rabdare.E greu sa scapi omul de egoism ...e boala grea dar se vindeca.eu zic sa lasi bebele ,nu se merita sa-ti incarci constiinta si sufletul si sa ai cosmare noaptea ca pana la urma sunt sanse mari ca sotul egoist sa nu reziste farmecelor lui bebe nr. 2
ana_radu spune:
Multumesc fetelor!!! nu credeam ca o sa fie atata lume sa ma sustina.
Ce sa va spun lucrurile au inceput sa se precipite, el chiar este hotarat sa divorteze si-a pierdut rabdarea parca, a inceput cu jigniri de genul ca am fost "cea mai proasta alegere a lui din viata ". Nu pot sa discut cu el ,nu vrea nici un pic sa se induplece. I-am spus ca macar sa nu divorteze pana cand ajung in luna 4-a cand riscurile de a pierde o sarcina se diminueaza.
Nu pot sa patrund in sufletul lui cu absolut nici un argument.
E clar chiar aceasta casnicie nu poate sa mai fie salvata dar acest copil se poate naste linistit .
Am atata iubire sa daruiesc!!!
Dorsilia spune:
Ana, nu-l cunoastem suficient pe cel de langa noi nici in 30 de ani de mariaj uneori....acum, ideea e ca tu stiai ce fel de om este intr-un fel, ai avut destule indicii, ca e copil unic la parinti, ca e genul mai comod, ca e mai rece sufleteste, si prea putin axat pe problemele familiei probabil. Si in mod normal, trebuia fie el fie tu sa puneti problema: daca faceti sex protejat sau nu? ce consecinte vor fi daca da, daca nu? daca el nu vrea alt copil tu ce parere ai? daca se va naste un al doilea copil el ce parere are? si multe in acest sens.
Reactia asta a lui cu divortul e consecinta lipsei de comunicare. Nu e vina ta ca ai atata iubire si disponibilitate pt doi copii, si ca ai ramas gravida si nici vina lui ca nu e in stare de mai mult. Atata poate atata da. A-i cere sa se inhame la mai mult decat poate si vrea e exact la fel cum iti cere el sa avortezi. El da bir cu fugitii. Tu ai un copil in burtica nedorit de el dar dorit de tine. Ei bine aici decizi tu. Ai stiut ca facand sex neprotejat poti ramane gravida, ai si ramas, acum poti avea acest al doilea copilas si te poti bucura tu de el. Daca ai atatea de daruit daruieste si gata, accepta situatia, divortul, nu te mai umili atat. In plus ce atmosfera creati fetitei voastre de 2,6 ani daca va ciondaniti si va jigniti pe tema asta acasa ? Ai fost suficient de puternica sa-ti asumi riscul si pana acum, vei fi capabila sa cresti doi copii in viitor. Cu aportul legal financiar din partea "sensibilului" sot.
Bafta, sa ne tii la curent, si nu te mai expune stresului. Copilasul nr 2 se va naste daca asa va fi sa fie, n-ai nevoie sa te "pazeasca" sotul in sila pana la 4 luni
try spune:
Mie mi-e clar ca un om care poate divorta doar pentru ca nevasta n-a vrut sa avorteze e un sot si un tata usor de inlocuit in sensul ca lipsa caracterului poate face orice pretendent de pe strada sa fie un sot mai bun pentru tine si un tata mai bun pentru copiii tai.
Inclin sa cred ca el te-a amenintat cu divortul doar ca sa te faca sa decizi in favoarea avortului, a vut sa fie dur cu tine si categoric ca sa nu-ti lase loc de alegere.
Iar jignirile de care vorbesti si "nu se poate discuta cu el" tradeaza ca-i e teama ca tu vei decide totusi in favoare pastrarii acestui copil, ca amenintarile lui n-au avut efect si, ca urmare, ceea ce el isi doreste nu se va indeplini.
Mi-e greu sa cred ca un om normal divorteaza doar pentru ca in viata lui apare un copil neplanuit si chiar nedorit.
Daca va ajunge la astfel de actiuni e clar ca locul lui nu e langa voi.
Copiii neplanuiti au aparut in familii de cand lumea si pamantul, iar copii nedoriti nu s-au nascut de ieri de azi, insa un tata si-un sot responsabil nu-si lasa familia pentru ca nu s-a intamplat asa cum a vut el.
Copiii tai nu au mare lucru bun ce invata de la un astfel de tata.
Si eu sunt insarcinata cu al doilea copil (intamplarea a facut sa fie asa...), copil pe care sotul nu si l-ar fi dorit acum, insa cand a aflat ca sunt insarcinata, doar bucuria vestii i s-a mai citit in ochi.
Nici nu pot sa-mi inchipui ce e in sufletul tau, dar trebuie sa fii contienta ca orice ai decide aici e un punct de rascruce in viatza ta: ori sotul va pleca si asta inseamna o schimbare fundamentala pentru viata ta si a copiilor tai, ori va ramane cu tine, insa viata ta se va transforma in calvar. Caci daca nu va avea puterea sa divorteze, iti va reprosa si-ti va scoate pe nas toata viatza aceasta decizie de a pastra copilul si astfel va tinde sa te faca responsabila de orice nemultumire din viatza lui de-acum incolo.
Iar daca vei decide sa nu pastrezi bebelusul iarasi va fi o schimbare pentru tine. Dupa episodul dintre tine si sotul tau, putin probabil ca lucrurile sa revina la "normalul" de dinainte. Posibil ca te percepe ca pe o posibila amenintare a oricarui plan din viatza lui de acum incolo.
Nu-ti doresc decat sa ai mult curaj si putere sa alegi ce crezi tu ca-i mai bine pentru copiii tai caci lipsa curajului e de multe ori dusmanul nostru. Multe femei se trezesc dupa ani si ani prinse intr-o cursa pentru ca nu au avut curajul la timpul potrivit sa ia decizia care atunci li s-a parut a fi potrivita. iti doresc doar sa nu ajungi in aceeasi situatie.
.......in 5+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
impreuna spune:
quote:
Originally posted by try
Si eu sunt insarcinata cu al doilea copil (intamplarea a facut sa fie asa...), copil pe care sotul nu si l-ar fi dorit acum, insa cand a aflat ca sunt insarcinata, doar bucuria vestii i s-a mai citit in ochi.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
.......in 5+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Off topic: Felicitari
Flavia (sotie si mamica fericita)
Witchie spune:
Ana,
Esti o femeie puternica si vei gasi solutii din orice situatie. Ai aici o comunitate intreaga dispusa sa iti fie alaturi la greu si nu doar cu vorbe. Curaj!
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
In love with...
Principesa spune:
Ana pentru tine si bebelusul tau!
Try, ma bucur tare mult pentru bucuria din viata ta!
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura