nu stiu ce sa fac ! Help !

nu stiu ce sa fac ! Help ! | Autor: ana_radu

Link direct la acest mesaj

De cand ma stiu mi-am dorit sa am 2 copii. Dumezeu mi-a darui o fetita despre care nu am cuvinte sa spun cat de cuminte si de frumoasa este. Acum are 2 si 6 luni.
Problema mea este ca am ramas din nou insarcinata dar sotul meu nu isi doreste acest copil si ma ameninta cu divortul.
Stiu ca in viata nu toate lucrurile sunt asa cum ti le doresti dar imi este foarte greu sa iau o decizie.
Am terminat o facultate, lucrez exact in domeniu dar nu am atatea satisfactii cat ai de la un copil, pentru este cea mai mare realizare din viata mea - "copilul".
Acum duc o lupta in interiorul meu de a renunta la" tata" pentru a avea aceasta implinire sufleteasca.
Dar nu suntem numai noi doi implicati sunt si niste suflete nevinovate si nu stiu cum sa fac ca sa fie bine.
Sotul meu este singur la parinti si este de un egoism rar intalnit . El nu doreste acest copil deoarece asta ii va afecta conditiile de trai ale lui.
Ma preseaza tot timpul sa ma hotarasc fiindca pe el nu o sa isi schimbe parerea orice s-ar intampla.
Merita sa iau o viata numai ca sa traiasca el(sotul) mai bine?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Ana, mi se pare ff. dificila decizia pe care trebuie sa o iei; oricare va fi ea, tu vei fi cea care oricum va suferi, nu??
Indiferent de decizia pe care o vei lua e important sa calculezi bine situatia si o data luata hotarirea sa nu te mai uiti inapoi. E singurul sfat pe care-l pot da, multa putere sa treci peste acest impas. Pot sa-mi imaginez ce lupta cumplita se da in sufletul tau.
toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna, ai scris ca de cand te stii doresti 2 copii. Stiai ca el isi doreste doar unul? Atunci cum de s-a intamplat?
Si la noi, eu vreau al 2 -lea copil, din motive pe care nu le pot scrie aici. Tu nu-l intelegi pe el, el nu te intelege pe tine. Unul din voi trebuie sa cedeze. Tu trebuie sa faci urmatoare miscare...
Eu iti doresc multa putere.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Cred ca m-as dispretui o viata intreaga daca mi-as omori copilul dorit pentru a-l face fericit pe tata! N-as mai avea o clipa de liniste, n-as mai putea merge noaptea la culcare, m-ar palmui constiinta zi de zi!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

daca el nu vrea copilul asta trebuia sa foloseasca prezervativul. sau ce, tu l-ai conceput singura? el nu a participat cu nimic?
Gandirea lui e absurda!!!!
tu ai putea fii fericita cu el in continuare stiind ca ai luat viata unui copil care ti l-ai dorit? l-ai putea privi cu aceiasi ochii? nu crezi ca ti s-ar schimba sentimentele fata de el?
Bafta in luarea celei mai bune decizii!

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Pastreaza copilul, este mai important decat tatal.
In timp, exista posibilitatea, ca tatal sa isi schimbe sentimentele iar daca nu.......atunci sa fie sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-briana spune:

Grea alegere, parerea mea este ca barbatii sunt niste copii mari, le este frica sa nu piarda din iubirea care li se cuvine, trebuie multa tandrete.Poate reusesti sa il convingi ca venirea unui copil este o bucurie de ambele parti.
Mult noroc.
miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

foarte grea situatie,sper sa reusesti sa iei hotararea cea mai buna.
Sotzul tau chiar crede ca daca te impinge sa avortezi copilul pe care ti-l doresti atat de mult o sa mai aiba aceeasi relatie cu tine????Ca a doua zi stergi cu buretele si va reluati traiul comod dinainte?..ceva de necrezut,dar daca spui ca este atat de egoist ..poate chiar asta e ceea ce gandeste.El nu se gandeste cum te-ai simti tu?cum ai privi tu relatia voastra dupa avortul cu care te preseaza?
Sfatul meu e sa nu te lasi intimidata,sa ii explici (inca o data) ce simti si cum ar decurge relatia voastra dupa ce el calca pe sufletul tau,luati in calcul aspectul financiar,daca ar fi chiar imposibil sa mai aveti un copil...sau cum te-ai descurca tu singura cu doi+pensie alimentara daca e chiar nebun si isi duce amenintarile de divort la capat.
Fii tare,nu te lasa santajata!

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

In experienta mea, una dintre cele mai puternice traume cu care m-am confruntat este cea a avortului. Si daca ar fi sa le pun in balanta, mult mai puternica decat cea a divortului.
In al doilea rand, atata secularizare ne face sa uitam ca viata, este in primul rand un act divin, la care noi oamenii devenim partasi prin gratia divina. Ne face sa uitam ca exista un sens care depaseste uneori puterea noastra de intelegere si mai ales de decizie.
Spui ca Dumnezeu ti-a daruit o fetita. Inseamna ca esti constienta deci de ce am scris eu mai sus. Pentru ca Dumnezeu iti mai daruieste un copil.
Apoi faptul ca sotul tau isi permite sa te ameninte in acest fel ma face sa cred ca lucrurile intre voi nu sunt chiar pe roze. Pentru ca un om atat de egoist nu poate fi un sot si un tata suficient de bun. Ori aspectele astea se pot agrava in timp ducand catre separarea pe care tu te gandesti sa o eviti acum luand o viata.
Cred ca mai degraba tu ar trebui sa iti pui intrebari legate de viabilitatea relatiei decat el.
Iar studiile psihologice au reflectat ca un copil sa dezvolta mai bine intr-o familie monoparentala armonioasa decat intr-una conflictuala cu doi parinti .
Si faptul ca e singur la parinti nu e o scuza.
Da-ti voie sa te bucuri de miracolul ce se dezvolta in tine si ai incredere ca exista un sens si lasa-l pe el sa isi bata capul cu alegeri indezirabile.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boobooricu spune:

Nici nu pot sa imi imaginez ce fel de tata este, daca este asa de egoist..Dumnezeu ti-a dat deja raspunsul, prin faptul ca ti-a daruit inca un copil...Cel mai bine sa pleci de langa acel om si sa traiesti separat, ca Doamne Fereste ce ii mai trece prin minte..
Sanatate tie si la copii!

elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

E o decizie grea, dar gandeste-te: daca ii omori copilul nu-l vei mai putea aduce niciodata inapoi. Daca te paraseste sotul, nu se stie ce iti rezerva viata si cum va reactiona dupa ce va vedea copilul sau in alte circumstante si el s-ar putea intoarce la tine (poate se schimba si se maturizeaza).

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput