Extrasistolele si...sarcina
Din cand in cand mai am extrasistole, asta mai ales cand sunt la ciclu si dupa, pierd probabil fier, calciu....stiu ca toti au pana la urma urmei. Intreb mamicile, in timpul sarcinii ati avut extrasistole? Mie mi-e frica de ele, stiu ca nu sunt periculoase, inca nu sunt gravida, dar cand voi fi si se va intampla, mi-e teama...S-a mai scris despre acest subiect, erau cateva mamici care intrebau ce se intampla si ce sa faca...Astept raspuns, va multumesc.
Raspunsuri
numeioana spune:
Nu stiu daca exista extrasistole la ciclu sau intr-o anumita perioada. Stiu doar ca eu am asa ceva dar tot timpul... EKG-ul nu-mi iese extraordinar(se mira mereu medicul), mi s-a prescris pt inceput Magne B6, desi eu le am de cel putin 6-7 ani. Intre timp s-au intensificat. Cand am fost ultima data la ginecologul meu i-am zis despre aceasta problema. Nu a parut ingrijorata, a zis ca nu e nici o problema. M-a sfatuit sa-i aduc aminte, cand voi ramane gravida ca prin luna a 4-a sa-mi faca un EKG sa vada daca sunt modificari si sa-mi dea tratament.
Atat stiu. Dupa parerea mea asta ar fi ultimul lucru pentru care ar trebui sa-ti faci griji. Sunt lucruri mult mai grave. Tu mai intai trebuie sa ramai gravida, apoi, cu supraveghere, totul va fi bine.
Bafta!
Ioana
Zuzi spune:
Sint 2 tipuri de extrasistole. Unele apar la virste fragede, adica 20-30 de ani. Acestea sunt normale si nu te afecteaza. Imposrtant este sa nu te sperii. Cind iti vin stai linistita si gindeste-te ca nu fac rau. Sint altele care apar dupa 60 de ani care trebuie tratate. Sunt pastile speciale pentru asa ceva.
Daca vrei detalii consulta un cardiolog. El poate decide despre ce-i vorba nu medicul ginecolog.
Sanatate!
numeioana spune:
Zuzi, normal ca am fost la cardiolog, ca doar el face EKG! Tratamentul despre care am vorbit el mi l-a dat, nu medicul ginecolog. Fiecare cu treaba lui.
Eu am extrasistolele din liceu si nu "imi vin", le am tot timpul. Cel mai bine le simt dupa ce am facut mai mult efort, cand bate inima mai puternic. Si nu mi-e frica de ele
Iar despre ginecolog am vrut sa zic ca i-am spus despre aceste extrasistole si mi-a zis ca nu sunt atat de periculoase in sarcina... Totusi trebuie facut un EKG prin luna a 4-a sa vada daca sunt modificari...
Ioana
Zuzi spune:
Nu inteleg reactia mega-sifonata pe care a stirnit-o raspunsul meu! Eu ce am scris a fost informatia pe care am obtinut-o in urma unei discutii, absolut intimplator, pe care am avut-o cu un medic cardiolog (foarte bun!) pe aceasta tema. E adevarat ca in problemele cardiace se prescrie magneziu, chiar si in angina pectorala care este o problema acuta a inimii. N-am contestat acest lucru.
Stiu ca EKG-ul il face un medic cardiolog nu ginecolog!
numeioana spune:
Reactie mega-sifonata?! Te inseli, Zuzi. Nu mi s-a parut raspunsul tau unul care sa ma deranjeze, doar ca mi s-a parut ca nu ai fost atenta la ce am scris eu inainte. Am consultat un cardiolog si sunt la curent cu ce implica aceste extrasistole.
Scuze, daca te-a deranjat reactia mea![]()
Ioana
carina spune:
Eu am aritmie extrasistolica (spatiul interatrial nu e complet inchis). Pana cand am ramas insarcinata nu am dat importanta extrasistolelor, simteam ceva discomfort dar nu am mers niciodata la medic. In timpul sarcinii, insa, la un consult la mediculk de familie, am fost trimisa la cardiolog pentru ca doctorita s-a speriat :). Cardiologul m-a consultat, am facut ecografie cardiaca si diagnosticul a fost aritmie extrasistolica.
Acest diagnostic a fost din punctul cardiologului recomandare de cezariana, pentru ca riscam sa obosesc f tare in timpul travaliului si sa se ajunga tot acolo. Am facut cezariana dar nu neaparat de aia, ci pentru ca aveam placenta previa. Nu am avut voie sa fac anestezie generala din cauza problemelor cardiace si am fost permanent monitorizata de anestezizt pentru ca in timpul cezarienei nu am avut activitate cardiaca normala ci doar extrasistole. Din punctul meu de vedere, ar trebui ca dupa ce ramai insarcinata sa consulti periodic un cardiolog ca sa nu ai probleme mai ales ca in sarcina se intetesc extrasistolele.
Anda si printesuca Carina (2 ani si 11 luni)
http://community.webshots.com/user/andamihai