Fibrom uterin (11)
Raspunsuri - Pagina 7

stuart spune:
Arinna, eu am mai scris pe la naturiste si pe la vitex ca urmez un tratament cu VAC, EPO si Zmeur tot pt. fibroame. Cel mai mare la mine era in dec. de 48mm iar cele mici de 9-11mm. Acum daca este corecta echografia facuta saptamana trecuta vreau sa spun ca au scazut considerabil adica, cel mare este de 34mm si cei mici de 6mm. Asta dupa 3 luni si jumatate de VAC si EPO si cam o luna si jumatate de zmeur (mai mult nu am avut). Acum nu mai iau nimic pt. ca ultimul CM a fost cam aiurea si peste 2 saptamani vreau sa mai repet echo. sa vad daca intr-adevar au scazut ori ba. Chiar daca e sa creasca la loc nu vor atinge in 2-3 saptamani dimensiunile initiale. Chiar sunt curioasa!
Stu, cel buclucas
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)

karma_cb spune:
MadaS, Arinna, fetelor, am revenit. Am fost la echo la Iosup, tare dragut... dar mi-a dat cu firma in cap:...cica mai am 3-4 fibromi mai mici, in afara de cel mare (6 cm)de care stiam. E adevarat ca nu pun probleme deocamdata, dar si cel mare a fost candva mic, nu?
Trebuie operat repede si ramas si mai repede pana nu cresc si monstruletzii ceilalti...
Mi-a dat ceva sperante ca se poate opera fara Diphereline, dar sa vedem ce zice Dr.T. Iosup nu a vrut sa comenteze prea mult, dar am citit eu printre randuriCred ca nu asa mare risc de hemoragie, cum e el pozitionat...
O colega de-a mea s-a operat de fibrom (8cm) la Giulesti, laparo, si n-a fost nevoie de Diphereline, de nimic... e super OK
Il sun pe Dr. T sa stabilim ce facem de acum incolo...
Va pup si va doresc un week-end suberb!

arinna spune:
Stuart,
... eu iau meriosr si coacaz negru la recomandarea medicului dar nu mi-a spus nimic de vitex, nu prea as vrea sa-l iau de capul meu...
Ce este EPO ca nu-mi dau seama acum?Zmeur am luat si eu dar in functie si de alte afectiuni mi s-au recomandat celalalte doua produse gemoterapice...
Ce probleme ai avut la ultimul ciclu ?
........................
Knowledge is power!

stuart spune:
Arinna, EPO este ulei de primoza si echilibreaza nivelul hormonal. De fapt, la noi cele cu fibroame este un dezechilibru intre progesteron si estradiol, nu? Despre vitex am mai spus ca parerile sunt impartite; in unele articole scrie ca este interzis fibroamelor, in altele ca "este cea mai buna iarba pt. astfel de cazuri". Pe cine sa mai crezi? Eu mi-am asumat riscul si am luat cu indarjire timp de 3 luni jumate.
Eu le-am cam luat de capul meu pt. ca m-am cam saturat sa-i ascult pe dr. si sa-i vad dand din umeri. Bineinteles ca m-am documentat inainte si l-am intrebat pe dr. T daca fac bine ce fac si el a zis ca da!
Ultimul CM mi-a venit la 46-48 de zile dar incepand cu Z33 am tot avut mici sangerari. Este adevarat ca tot in aceasta perioada incepusem si un tratament homeopatic care mi-a dat ceva reactii ciudate si pe care l-am oprit dar efectiv nu stiu care a fost cauza!
Tratamentul homeopatic mi l-a recomandat dr. Bungetzianu (care mi-a spus ca vitexul, epo si zmeurul nu interfereaza cu ce mi-a dat el) dar din pacate nu am mai putut sta de vorba cu dansul pt. ca este internat in spital.
Deocamdata fac o pauza, repet analizele si echo si pe urma vad ce mai este de facut!
Sper ca nu te-am plictisit prea tare!
Stu, cel buclucas
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)

rachel owen spune:
quote:
Originally posted by michelle7
In cazul miomectomiei insa stii de la inceput daca vei mai putea face copii, in cazul embolizarii , cum ati spus si voi , e o chestie procentuala asa ca pana ramai gravida nu ramane decat sa joci alba neagra si sa vezi daca vei devenii si tu "statistica". cel putin asa am inteles eu de pe site-uri.
Bine spui "miomectomia fara complicatii". Iti doresc succes!
Cat priveste embolizarea, ei, da, am devenit statistica, si ca exact azi statea si imi priveam copilul cum se joaca si ma gandeam ca pe 25 martie sun 2 ani de la embolizare, si daca fibromul tot acolo e, macar baietelul meu are pe 26 martie 14 luni. Nu stiu cat m-a ajutat emboliarea sa raman insarcinata, dar stiu SIGUR ca m-a ajutat sa duc sarcina la termen. Si nici un raport de pe orice site nu imi va schimba parerea.

Si sper si va rog sa nu va suparati ca asa gandesc!
Michelle, succes la operatie si sa ne aduci curand vesti bune!

Albert are 1 an nou2
www.babiesonline.com/babies/o/omuletul_meu_drag" target="_blank">My baby's web page
Omuletul meu drag
Rici, cea mai fericita mamica

michelle7 spune:
salut. va scriu de pe patul de spital. am avut operatia in urma cu 8 ore si momentan totul e ok. verdict -operatia nu influenteaza o posibila sarcina, dar impune cezariana. Am avut noroc, am pierdut doar 100 ( cm cubi? sau ml nu stiu) si nu am avut nevoie de transfuzie. AM avut 2 fibroame, cel mare ( 11cm x8x6) prins superficial de exteriorul uterului cel mic ( 3 cm ) intramuscular.sa vedem cum o sa stau cu durerea pt ca 18 ore am calmante in perfuzie. Sonda pt urina a fost introdusa dupa anestezie asa ca nu stiu cand a fost pusa. momentan ,pronostic optimistic. SPER sa nu apara complicatii.Nu mi-a fost frica deloc, asa ca m-am trezit fericita si cu chef de viata.Anestezia a fost in coloana( la alegerea mea) dar mi-au dat un narcotic inainte asa ca nu stiu nici cand mi s-a administrat injectia, nici cand s-a terminat operatia. m-am trezit la o ora de la operatie. La picioare mi s-a pus un dispozitiv pt masaj, si am primit antibiotic inainte si la cateva ore dupa operatie. Singurul efect secundar pe care l-am avut dupa operatia a fost ca m-am trezit scarpinandu-mi fata si am tinut-o tot asa cateva ore. Dragutii de ei au observat un herpes pe buza mea si mi-au adus zovirax. Personalul fara repros, imi place ca " nu miroase a spital" , am rezerva de 1 persoana , tv in camera si laptop de acasa . o sa scanam poza fibroidului ca sa-l puteti vedea si voi daca vreti Maine vin cu detalii.

stuart spune:
Michelle 7, felicitari pt. reusita si recuperare cat mai rapida! Multa sanatate si sa fie cu noroc in continuare!,
Stu, cel buclucas
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)

arinna spune:
Bravo Michelle ! Ce mult ma bucur ! Si de reusita si de conditiile bune pe care le-ai avut.... Numai bine in continuare !!!
........................
Knowledge is power!

michelle7 spune:
Multumesc fetelor. sa speram ca lucrurile vor merge in continuare bine.
Rachel Owen tu nu ai devenit statistica pt ca ai reusit sa ai copilasul mult dorit. Din pacate embolizarea e o loterie fie ca ne place sa recunoastem sau nu. Cum am mai spus, din cauza ca studiile sunt INCOMPLETE in ceea ce priveste embolizarea/sarcina mi se pare absolut normal ca medicii nord americani nu o recomanda femeilor care vor copii. E posibil ca in cativa ani sa se descopere ca embolizarea nu afecteaza posibilitatea de procreere dar pana atunci....fiecare isi risca propria piele

rachel owen spune:
Michelle, te-am felicitat si o mai fac si aici , in primul rand pe tine, pt curajul de care ai dat dovada, si apoi pe medicul care a realizat operatia.
Cand mi s-a descoperit fibromul mi s-a recomandat din start histerectomie, desi eu mersesem la control pt ca vroiam copii. La un moment dat am pus si noi problema miomectomiei, dar nimeni nu imi garanta, de fapt nu imi dadea mari sperante de reusita, la un fibrom de 11/11 cm. Asa ca am incercat sarcina si apoi mai vedem. Vad ca la tine, cu un fibrom de 11 cm totul a fost ok. Ma bucur sincer ca te simti deja bine, ca incepi sa iti revi. Esti o curajoasa, eu dupa cezariana abia dupa 2 zile am indraznit sa ma ridic. Si asta de nevoie. De acum lucururile vor evolua in bine, trebuie sa te refaci si dupa ce va trece timpul cat iti va spune medicul, te apuci de treaba, sa si
Albert are 1 an nou2
www.babiesonline.com/babies/o/omuletul_meu_drag" target="_blank">My baby's web page
Omuletul meu drag
Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag