Fibrom uterin (11)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

quote:
Originally posted by Laura B

Mada, eu am facut o operatie de fibrom in Romania, la Polizu, acum aproximativ 6 ani. Am avut noroc ca nu a fost nevoie sa-mi taie uterul, fibromul fiind in afara lui, prins printr-un fir. De asemenea am avut noroc si de medici excelenti. La fel ca si Michelle nu am avut complicatii, cicatricea cred ca arata la fel cu ce a descris ea, am stat in spital doar 2 sau 3 nopti (hmmm... memoria la batranete...), insa nu am avut laptop , iar supa din spital era de nemancat (mai corect: de nemirosit).

Michelle, ma bucur ca e totul in regula si ca te simti bine.

Laura

fibromul tau a fost fibromul "ideal " al meu a fost prins bine .

PS.sa stii ca desi am avut conexiune internet in spital , supa tot de nemancat a fost. din fericire, era o camaruta pe coridor de unde puteai sa iei la orice ora sanvisuri , budinca, suc asa ca am supravietuit

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by arinna

Fetelor, eu nu inteleg de ce nu va luati laptopul la voi, se poate sa-l uitati acasa?
Cred ca nici nu ne-ar da voie pe-aici , mai stii?Si in pus unde sa-l pui, ca dupa operatie nu poti sa-l tii pe burta sau sa stai in sezut prea mult...

........................

Knowledge is power!

nu stiu daca ma iei la misto si nici nu ma intereseaza ca daca si accesul la internet e fitza atunci nu mai stiu ce sa zic! cu laptopul ai 2 optiuni. daca patul tau se ridica in pozitia sezut , il tii pe picioare sau tragi masa rulanta peste pat si ai laptopul in fata ta fara sa te atinga nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Michelle, ai inteles total gresit.Eu am glunmit pe seama situatiei de aici, cine crezi ca isi perimite la noi laptop? Cu atat mai mult cu cat in spital e mizerie si saracie, chiar daca il ai e o sfidare la adresa celorlalti sa mergi cu el acolo...Si in plus daca ai mentionat de masa rulanta peste pat, tin sa-ti amintesc aici sunt niste noptiere nenorocite. Si n-am zis nimic de fitze si nici de tine.Si de regula dupa asemenea operatii nu prea stai in sezut nici cu pat nici fara pat...cu unele exceptii, din care faci si tu parte.
M-am referit strict la situatia din tara....
Oricum noi la fibroame nu suntem acide intre noi, ne intelegem foarte bine.Cel putin pana acum.

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

arinna am intrebat doar, n-am dat cu parul

PS de acord cu tine . totusi un laptop nu e cu mult mai scump ca si un calculator iar daca il iei la mana a doua e chiar accesibil. ma doare putin ca e considerata sfidare sa duci laptop cu tine in spital dar e totusi o masinarie ca oricare alta. cred ca si masina de spalat automata era fitza pana nu demult nu?

Mergi la inceput

Rachel,

...si eu sunt ingrijorata si ma tot uit sa aflu vesti...
...nici eu nu mai stiu ce sa zic de cezarienele astea, ce se tot feresc atata de ele...poate ca imploca mai mult raspunderea medicului decat o nastre normala?

Despre Kikilina, ea se pare ca are fibromul in interiorul uterului, si e cam mare ca sa aiba loc si bb...

Michelle,

vroiam sa completez ca am scris ca o continuare la mesajul Laurei care glumise si ea un pic pe tema laptopului...Ideea cu sfidarea imi apartine, eu asa vad situatia...abia au spitalele medicamente, calculatoare, dar pacientii...Cu masina de spalat nu stiu...:)

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

nici eu nu mai stiu ce sa zic de cezarienele astea, ce se tot feresc atata de ele...poate ca imploca mai mult raspunderea medicului decat o nastre normala?
pai dupa cezariana exista risc de hemoragie= necesitatea histerectomiei. risc de infectie = posibil septicemie= risc de deces risc de hernie post operatie, riscul aparitiei aderentelor. in plus de asta medicul munceste mai mult si poate nu toti se simt confortabil facand cezariana. nu in ultimul rand , pt copil e mai bine sa se nasca natural , din cauza anesteziei pe care l-ar putea afecta cat si din cauza scoateri bruste din uter.
iarasi firmele de asigurari sunt sigura ca fac presiuni pt reducerea costurilor medicale si o cezariana implica multe costuri de la onorariul doctorului pana la medicamente , spitalizare etc-
-americanii fac destul de frecvent multi copii , 3 se pare ca e nr. ideal. cu fiecare noua cezariana riscurile aparitiilor unor complicatii creste

PS . fibromul in interiorul uterului actioneaza in majoritatea cazurilor ca un sterilet . si oricum si daca ramai gravida cu fibromul in uter poti oricand sa pierzi sarcina .

Mergi la inceput

...ma refeream la cezariene fata de nastrea normala dar cu riscuri...e mai mult implicata raspunderea medicului intr-o cezariana motivata sau intr-o nastere normala desi complicatiile puteau fi prevazute?

... suntem preocupate de situatia lui Kim care pana nu de mult a scris la fibroame impartind cu noi mai mult de un an si bune si rele...se pare ca multe consecinte grave puteau fi evitate daca se facea cezariana in locul nasterii normale...Sincer n-am timp sa fiu foarte explicita...se mai intelege si printre randuri...Nu ma refeream la cezariana vis a vis de nastere normala in general ci la faptul ca desi se impune, medicii o evita...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Fetele
Nu pot sa inteleg nici eu cum s-a ajuns la asta in cazul lui KIM? erau atatea detalii in joc care trebuiau sa conduca medicii la ideea de cezariana...nu vreau sa iau in calcul riscurile cezarienei pe langa riscurile date de o astfel de nastere.

LAURA, intr-adevar, sunt de acord cu Michelle, al tau fibrom a fost ideal (pedicular se numeste in termeni de specialitate). Cu siguranta in ziua de astazi l-ar fi scos laparoscopic. Astefel de fibroame au baza de implantare pe uter extrem de redusa, cat firicelul acre le leaga (pediculul) deci risc de hemoragie egal zero.Uterul aproape ramane intact, nici nu se poate vorbi de uter cicatrial in cazul asta.Tu ai nascut normal apoi sau prin cezariana?
MIchelle, buna mea prietena Arinna glumea evident la chestia cu laptop-ul , nu aparatul in sine e probleme, sunt multi care incep sa si-l permita si aici, e adevarat, ci conexiunea INTERNET a spitalelor, care NU exista (ma intreb daca au doctorii in cabinete? nu cred!) nicidecum pacientii in saloane. Nu stiu de cati ani esti plecata din tara, dar daca exista ceva ce nu s-a schimbat in Romania, aia este starea spitalelor: aceeasi faianta din anii '60-70, paturi tot de pe atunci, noptiere schioape, lenjeria de pat...(mai bine iti aduci de acasa) sau dai bacsis sa ti-o schimbe si sa fie fara gauri, alb nu exista, doar alb murdar cu iz cenusiu..in fine, eu pana acum n-am petrecut nici macar o zi in spitale, dar altii din familie, mai vad si eu. Asa ca suntem in epoca noptierelor de fier ruginite, schioape, cu vopseaua sarita, de unde conexiune Internet si masuta plianta...
In fine, vad ca si pe acolo unde lucrile evoluaza apar alte probleme: nu stiu de ce am convingerea ca medicii nu au pulsat la cezariana pt KIM din cauza constringerilor impuse de asigurarile de sanatate...asa ca, sistemele evolueaza dar si involueaza pe de o parte. Rasfatul de a avea Internet intr-un spital se traduce prin refuzul asigurarilor de plati o cezariana intr-un caz care se dovedea mai mult decat necesar. Nu am cuvinte...pe KIM o stiu de mai bine de 1 an, era sufletul acestui subiect, ne-am bucurat impreuna cu ea la aflarea vestii ca e insarcinata, a fost al doliea exemplu de reusita pe subiectul asta, si acum ajungeam sa ne rugam pentru ea.
Nu pot ierta inconstienta medicilor, mai ales ca la ultima ecografie inainte de nastere era semnalat dubiul ca ar fi un chist iar nu fibrom (chist dermoid, spuneau ei)
KIM, refacere rapida, vrem vesti bune de la tine. Alicia are nevoie de tine cat mai grabnic.
Arinna , fetele, sa ne rugam pt refacerea ei grabnica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianadi spune:

Buna, fetelor!
Nu am mai scris demult, deoarece pericolul se pare ca a trecut la mine, conform medicilor. Am alte preocupari acum... ovulatia, mi s-a dat ova-mit (clomifen) si monitorizari...

Draga arinna, ce mai faci? Esti tot pe baricade vad. Ai fost la dr. Stangaciu atunci? Cum ti s-a parut? Ce ai mai facut?

Cum o cheama de fapt pe Kim ca sa ne rugam pentru ea?

Daiana

"Singurul lucru mai maret decat puterea mintii este curajul inimii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

DianadiNumele real al lui KIM este Stanca
Arinna adat mai sus(tot pe pag 10) un link in care sunt vesti despre ea +poze.

Mergi la inceput