De vorba cu copii despre dragoste
DC, atentiune! Copii vorbesc despre dragoste, puneti-va centurile!![]()
Sper din suflet ca nu ati mai citit asta niciunde, ca am facut o traducere fulger special pentru voi
Dragostea prin ochii copiilor-stidiu psihologic pe copii intre 4-10 ani
Ce inseamna dragostea pentru tine ?
-Cand bunica a avut artrita si nu si-a mai putu vopsi unghiile, i le-a vopsit bunicu’, chiar daca pe urma a avut si el artita la mana. Asta-i dragostea. (Rebecca, 8 ani)
-Cand cineva te iubeste felul in care iti pronunta numele este diferit. Stii atunci ca numele tau se afla in siguranta in gura lui. (Alain, 4 ani)
-Dragostea este atunci cand o fata isi da cu parfum si un baiat isi da cu lotiune de fata si apoi ies impreuna ca sa se miroase (Martin, 5 ani)
-Dragostea este atunci cand iesi in oras sa mananci si dai cuiva portia ta de cartofi prajiti fara ca ceri celuilalt sa-ti dea tie portia lui (Jean, 6 ani)
-Dragostea e atunci cand cineva te-a ranit dar tu nu te superi pe el si nici nu tipi, ca sa nu-l faci sa planga (Suzanne, 5 ani).
-Dragostea e atunci cand mami ii face cafeaua lui tati si gusta inainte sa i-o dea, ca sa vada daca-i buna (Dany, 5 ani)
-Daca vrei sa incerci sa iubesti pe cineva trebuie sa incepi cu un prieten pe care nu-l poti suferi (Mika, 6 ani)
-Dragostea e atunci cand o tanti batrana si un nene batran sunt inca prieteni, chiar daca se cunoasc foarte bine (Tom, 6 ani)
-In timpul recitalului meu de pian eram pe scena si mi s-a facut tare frica. Toata lumea ma privea si l-am vazut pe tati care imi zambea si imi facea cu mana. Era singurul care imi facea cu mana si atunci nu mi-a mai fost frica (Claire, 8 ani)
-Dragostea e cand mami ii da lui tati cea mai buna bucata de pui (Helene, 5 ani)
-Nu trebuie sa spui « te iubesc » daca nu este adevaarat. Dar daca e adevarat trebuie sa zici de multe ori. Oamnii uita (Jessica, 8 ani)
Care este varsta potrivita pentru casatorie ?
-84 de ani, pentru ca nu mai lucrezi si poti sa-ti petreci tot timpul iubind in dormitor (Judy, 8 ani)
-De indata ce termin gradinita imi caut o nevasta (Tom, 5 ani)
Ce fac indragostitii cand se intalnesc ?
-La prima intalnire isi spun numai minciuni si asta in general e suficient ca sa-i faca interesati sa se duca la a doua intalnire. (Mike, 10 ani)
Care este momentul potrivit ca sa te saruti cu cineva ?
-Nu trebuie sa saruti niciodata o fata daca nu ai suficienti bani sa-i cumperi un inel si un aparat video fiindca apoi o sa vrea sa vada filmul de la nunta (Jim, 10 ani)
-Nu trebuie sa te saruti de fata cu alte persoane. Dar daca nu-i nimeni de fata atunci mi-ar placea sa incerc sa ma sarut cu un baiat frumos, dar nu mai mult de cateva ore (Kelly, 9 ani)
Marea dilema : e mai bine casatorit sau celibatar ?
-Pentru fete e mai bine sa fie celibatare dar pentru baieti e mai bine sa fie casatoriti. Baietii au nevoie de cineva care sa faca curat si sa faca patul (Lyntte, 9 ani)
-Ma doare capul numai cand ma gandesc ! Eu sunt un copil, n-am nevoie de genul asta de probleme ! (Kenny, 7 ani)
De ce se indragostesc doua persoane ?
-Nimeni nu stie exct de ce, am auzit ca are a face cu mirosul, de aia parfumurile si deodorantele sunt atat de cautate(Jan, 9 ani)
-E ca si cum ai fi strapuns de o sageata, numai ca dupa nu mai doare asa de tare (Harlen, 8 ani)
Ce simti cand te indragostesti ?
-E ca o avalansa de care fugi ca sa-t salvezi pielea (Roger, 9 ani)
-Daca atunci cand te indragostesti e ca si cum ai invata sa citesti, nu ma intereseaza. Ia prea mult timp. (Leo, 7 ani)
Despre importanta aspectului fizic in dragoste-Daca vrei sa te iubeasca cineva care nu e din familia ta, nu strica sa fii frumos. (Jeanne, 8 ani)
-Aspectul fizic nu e totul. Uita-te la mine, sunt foarte frumos si n-am cu cine sa ma casatoresc (Gary, 7 ani)
-Frumusetea nu dureaza mult, dar bogatia da. (Christine, 9 ani)
De ce se tin de mana indragostitii ?- Ca sa nu le cada inelele, pentru ca inelele sunt foarte scumpe. (Dave, 8 ani)
pisici, flori si jucarele