Cosmetica Naturista

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Produse de origine naturala "sanatoase" - pe care trebuie sa le contina produsele cosmetice

Cateva dintre ele au o celebritate acreditata: uleiul de migdale, apa de trandafiri, samponul de aloe, musetelul si hamamelisul, folosite drept coloranti pentru par. Exista insa multe alte ingrediente care intra in reteta de preparare a cosmeticelor „curate” sau „pure”, pe care le puteti recunoaste din prospectul de fabricatie, lipit pe cutiile de farduri si creme, sau tiparite separat. Cu putina rabdare la cumparare, veti evita capcana merelor „otravite”, rujuri si creme cu o estetica ireprosabila, dar pline de chimicale care fac exact pe dos decat spun: in loc sa intinereasca obrazul, il duc la groapa inainte de vreme.

Alantoina - derivat al acidului uric, de provenienta animala sau extras din radacina de tataneasa. Protejeaza pielea, o inmoaie si cicatrizeaza.

Derivatii din nuca de cocos - nuca de cocos este o sursa pretioasa de substante benefice pentru piele. Prezenta in produsele pentru demachiere, curata in profunzime, hraneste si tonifica.

Ceara emulsifianta - se foloseste pentru a dispersa uleiurile si apa continute in creme. Fabricata adesea din grasimi naturale, poate fi si de origine animala.

Glicerina - obtinuta din uleiuri si grasimi animale sau vegetale, este foarte hidratanta si emolienta. Se foloseste pentru a inmuia si a catifela pielea si ca emulsifiant.

Acidul sorbic - agent antimicrobian si antifungic, se gaseste in cantitati mici, in toate produsele de frumusete.

Benzoatul de sodiu - conservant de origine vegetala, este folosit pentru calitatile lui antiseptice.

Acidul stearic - prelevat din grasimea de oaie, netezeste si intinereste pielea. Se foloseste si in emulsii.

Vitamina E - conservant natural, cunoscut si sub numele de tocopherol, combate radicalii liberi si amelioreaza sanatatea pielii.

Mergi la inceput

am primit un e-mail de la o prietena care ma anunta ca multe rujuri din cele mai scumpe contin o cantitate mare de plumb.

Stiam ca intoxicatia cu plumb este f. grava, aproape ca nu mai esti om.

Redau mai jos continutul e-mailului:

Even lipstick isn't safe anymore... what's next? Brands don't mean
anything.
Recently a brand called "Red Earth" decreased their prices from $67 to
$9.90. It contained lead. Lead is a chemical which causes cancer.
The Brands which contain lead are:
1. CHRISTIAN DIOR
2. LANCOME
3. CLINIQUE
4. Y.S.L
5. ESTEE LAUDER
6. SHISEIDO
7. RED EARTH (Lip Gloss)
8. CHANEL (Lip Conditioner)
9. MARKET AMERICA-MOTNES LIPSTICK.
The higher the lead content, the greater the chance of causing cancer.
After
doing a test on lipsticks, it was found that the Y.S.L. lipstick
contained
the most amount of lead. Watch out for those lipsticks which are
supposed to
stay on longer. If your lipstick stays on longer, it is because of the
higher content of lead.
Here is the test you can do yourself:
1. Put some lipstick on your hand.
2. Use a Gold ring to scratch on the lipstick.
3. If the lipstick color changes to black then you know the lipstick
contains lead.

eu personal nu stiu ce sa cred, insa as face testul la un ruj Estee Lauder, ca din asta am eu, desi nu prea il foloseam...

Poate un chimist care stie ce reactie poate da aurul cu plumbul...ca banuiesc ca la asta se refera testul respectiv, poate ne spune mai multe.... da nici inelul de aur nu-i numai aur ci mai are si altele, cupru etc.....

Loma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunatiz spune:

Salutare fetelor!

Apropos de rujuri... Eu am gasit niste rujuri excelente, cica din ingrediente naturale, la gerovital. Culmea, sunt si fff ieftine (65.000-70.000 rol). Sunt doua game: hidratante si mate. Din pacate nu au foarte multe nunante.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

Buna fetelor!

si eu sunt adepta mastilor naturale atat pentru fata cat si pentru par.
imi fac de doua ori pe saptamana masti pt fata:
pt exfoliere:un galbenus de ou amestecat cu malai,dupa care aplic obisnuita crema!
masca cu argila:eu am tenul mixt asa ca pt zona T amestec argila cu sucuri de fructe sau legume astringente capsuni,portocale,mandarine,castraveti,rosii,lamai,ce am prin casa si mai pun cateva picaturi de vit A,iar pt restul fetei amestec argila cu lapte sau galbenus de ou sau miere sau ulei de masline plus vit A bineinteles.dupa ce curat fata cu apa calduta aplic obligatoriu crema!

masca pt par:
un galbenus de ou amestecat cu ulei de masline si ulei de ricin(maioneza),cateva picaturi de vit A,E uleioasa,o lingurita de miere,zeama de la o jumatate de lamaie(daca aveti parul gras)o lingurita de lapte sau balsam de par(nu pun intotdeauna)!aplic aceasta masca cu cateva ore inainte sa ma spal pe cap.am grija sa stau minim o ora.regenereaza parul,il face mai stralucitor si nu se mai electrizeaza.numai ca am citit tot aici pe forum ca anumite persoane recomandau sa se aplice masca pe parul proaspat spalat.nu am incercat dar cred ca e mai indicat,cred se hidrateaza mai bine fiind curat!

imi place la maxim topicul!!eu nu stiu prea multe retete,doar pe astea le folosesc,dar poate ma mai inspir de la voi!

Madutza

http://pg.photos.yahoo.com/ph/madutza79/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Zicea cineva la inceput, de o crema naturala anticelulitica.
Stie cineva asa ceva?
Pupici!

www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

quote:
Originally posted by Delidana

Kisstherain, ai idee cumva cu ce as putea inlocui romul din compozitia samponului natural? Nu am vazut asa ceva pe aici....
Si da, merge sa scrii de unghii la cosmetica, de ce nu? De fapt noi cautam solutii naturale de ingrijirea corpului asa ca reteta data de tine e numai buna.

www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Scuze, am regasit tarziu subiectul.
Daca nu gasesti in magazinele cu bauturi rom nu prea stiu cu ce ai putea sa-l inlocuiesti. Incearca cu altceva alcoolic, coniac sau poate cu zeama de lamie.

Pentru celulita stiu ca sunt bune impahetarile cu produse pe baza de alge marine, argila, parafina. Dar acestea au o mai mare eficienta daca sunt facute la cald. Adica dupa ce va ungeti cu preparatul, va impachetati in folie, apoi va bagati intr-o termocuverta, iar acest lucru nu stiu daca poate fi facut acasa.

O data la 2-3 saptamani putem folosi urmatoarea masca pentru a da stralucire si fermitate tenului.

1 lingura mare de pudra de drojdie de bere
1 lingura mare de ulei de masline
1 lingura de morcov ras foarte fin
2 linguri de smantana proaspata
2 fire de patrunjel tocat
Toate aceste ingrediente se amesteca intr-un bol, apoi se aplica pe fata spalata si uscata. Se lasa masca sa actioneze timp de 15 – 20 de minute si apoi se clateste fata cu apa rece. Apoi se poate aplica o crema hidratanta.

kiss

"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius

Mergi la inceput

am aflat ca un tonic foarte bun pentru fata ar fi roua stransa de pe flori, bine adunata din zonele nepoluate, stransa intr-un borcan sterilizat in prealabil, cica tine circa 6 luni, si face minuni pentru fata.

Loma

Mergi la inceput