Help!Risc de S.Down 1/273-ce este de facut?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucians spune:

Va pup pe toate pt sfaturi!M-am gandit sa merg pe mana lui Dumnezeu.Am mare incredere in El.Si cred ca o sa ma ajute,ca tot la El m-am rugat sa raman insarcinata.Cu greu,ce-i adevarat,am reusiu,dar iata-ma.Am tinut cu dintii de ea,cu tot felul de tratamente,pt ca am pierdut una anul trecut.Nu mai pun ca am si Rh- si dupa amnio,obligatoriu tb sa fac vaccinul.Dar mai astept sfaturile voastre in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Si noi am avut la prima fetitza risc de S Down 1/100, dar ca si tine am mers pe mina lui Dumnezeu si Andreea nu a avut absolut nimic. Ca invatatura de minte la bb2 nu am mai facut TT, si si bb 2 e ok. Acum nu zic ca nu se poate intimpla, dar e decizia fiecaruia eu doar imi expun cazul si ceea ce am gindit atunci. Dupa ce am asteptat sarcina 9 luni de zile pur si simplu nu cred ca as fi putut face ceva in sapt 20. Tot ce am facut a fost sa ma rog la Dumnezeu ca bb sa fie sanatos.

Multa sanatate si Dumnezeu sa va indrume.

Alina, mamica de 2 fetite, Andreea cea nazdravana si Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu as zice ca-i foarte impotant ce vrei cu adevarat. Una e sa nu-ti pese si cu totul altceva sa ai surpiza vietii tale. Eu as face amniocenteza ca sa stiu sigur ce va fi (iar ideea ca amniocenteza ar putea fi inexacta e falsa). Cu rezultatul in mana, pot sa ma gandesc ce sa fac dupa ce se naste copilul, cum sa-mi planuiesc viata astfel incat sa fie cat mai bine pentru copil. Cheltuielile pentru un copil cu SD sunt mult mai mari, analize, sedinte recuperatorii, etc. Personal, as vrea sa fiu sigura ca am cel putin un plan pentru cate griji o sa urmeze.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

lucians cand mi-am intrebar doctorul unde ma va trimite pentru TT mi-a spus:"am avut atatea rezultatea fals pozitive in ultima vreme, de la toate laboratoarele care fac in Bucuresti TT, ca eu nu mai stiu unde sa recomand sa isi faca cineva TT. Mi-au innebunit pacientele de spaima si toate au avut la sfarsit copii sanatosi."
Amniocenteza este un rezultat, nu e statistica, iti spune mult mai multe decat riscul de sindrom Down.

Mitza, 15

Mitza,
Copilul cu copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Eu cred ca cel mai important e sa te hotarasti daca esti sau nu dispusa sa faci un eventual avort... 100% nu poti sti daca bebe e sau nu bolnav. Asta m-a determinat pe mine sa nu fac nici macar TT desi am o cicatrice care denota spina bifida oculta. In '77 nu existau cred astfel de teste in Romania si n-as fi vrut ca mama sa renunte la mine doar fiindca s-ar fi vazut un oarecare defect de tub neural la vreo ecografie sau test.E optiunea ta nu judec pe nimeni, e viata fiecaruia.
Cand am ramas isnarcinata insa toti doctorii m-au speriat ca bebe va avea acelasi defect. O ecografie morfo f detaliata mi-a aratat prin sapt 19 ca bebe era ok. Triplul test eram gata sa-l fac, dupa care am cautat pe net despre relevanta lui si am zis ca - decat sa-mi fac 1000 de griji la un eventual rezultat nefavorabil - mai bine nu-l fac. De ce? Nu din inconstienta...m-am gandit insa cum voi putea dormi eu noaptea stiind ca am avortat.. doar pentru ca "ar fi putut fi bolnav". Dar daca era sanatos?
Sincer, 1:200 mi se pare o posibilitate infima, calculata de un test de multe ori nerelevant. Stiu ce trebuie sa fie in sufletul tau, eu gasisem chiar prin SUA un dr care opereaza in burtica feti cu defecte de tub neural, o luasem razna de tot, a fost tare urat. Si in final mi-am zis ca daca Dumnezeu mi-a dat sarcina aceasta dorita, de ce sa o "uyratesc" eu cu astfel de ganduri?| Si am o fetita sanatoasa si frumoasa si desteapta...
Sa fii sanatoasa si tu si mai ales bebe mic si... sa citim povestea nasterii unui copil frumos si iubit! Dumnezeu are grija de el, iar tu nu te speria, orice gandf rau se duce direct la bebica mic si-l sperie... Te pup din tot sufletelul!!!!!!!

Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

eu am ales sa fac amniocenteza. am facut-o pe 12 ianuarie 2005, saptamina 19, si am primit rezultatul pe 29 ianuarie. nu o sa regret niciodata decizia luata.eu am si o virsta destul de inaintata. rezultatul a fost ok, am nascut in mai un baiat sanatos, dar am trait in spital experienta unei mamici care a a les sa nu o faca, la sfatul doctorului.din pacate ea nu a avut norocul meu.
m-am uitat pe analizele tale si le-am comparat cu ale mele:
riscul tub neural si risc trisomie sunt ok in riscul standard.
celelalte cred ca le-ai inversat putin, mai uite-te odata:
eu cred ca riscul de virsta este 1/273 si riscul de SD este 1/634.riscul standard la SD este 1/385, la tine pare ok. totusi ai intrebat doctorul, ca analizele par ok.
discuta cu doctorul tau, cu ecografistul, eventual sa faci ecografii mai amanuntite. Multa, multa sanatate iti doresc, si sa te ajute Dumnezeu sa ai un copil sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

prietenei mele, la primul TT test i-a iesit la fel, pozitiv. medicul ginecolog i-a recomandat sa refaca testul si i-a iesit a doua oara normal. si nu i-a mai recomandat nimic.
a nascut un copil cu SD, mozaicism, a murit din pacate la doua luni jumate.
ti-as recomanda amiocenteza.

fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by adelapop

si pliul nucal ce dimensiuni trebuie sa aiba?
la noi are 2 mm la 15 s si 2 zile.
kehleyr ziceai ca sunteti voi disperate la un moment dat, insa eu habar nu aveam ca era vartsa sarcinii prea mica.
tu zici ca daca nu vrei nu faci dar daca habar nu ai...sunt atatea chestii pe care eu nu le stiam. si cand m-a trimis la TT m-am dus invartindu-ma, nmestiind ca e recomandat dupa 35 ani. am zis sa merg pe mana dr-lui.
acum mai am si alta problema: irigarea proasta a placentei. azi voi afla exact cum se numeste.
insa ce scriu articolele de pe net nu au facut decat sa ma sperie...

15+

Pliul nucal este ok. La 12 saptamani nu trebuie sa fie mai mare de 2mm, conform statisticilor internationale chiar 3mm.
Deci, la 15 sapt. daca are 2mm nu trebuie sa-ti faci nici o grija.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Lucians, in ultimele 3 zile ti-am scris vreo 3 mesaje, si de fiecare data mi-a dat eroare

Sfatul meu:
- repeta TT, dar fa-l a doua zi dupa echo la doctor. Rezultatul se coreleaza cu masuratoarea. Du-te la Geneticlab, iti dau raspunsul direct.
- daca iese tot pozitiv vorbeste cu un doctor bun, care sa te indrume. Daca hotarasti, impreuna cu sotul,sa faci amniocenteza, nu o face la o varsta prea mica, caci riscul de a pierde sarcina este mai mare ( media este de 1%) In momentul asta ce ai alege: risc de 1/ 273 sa aiba Down, sau risc de 1/100 sa-l pierzi? ( si sunt MARI sanse sa fie sanatos!!!)
Amniocenteza sa o faci la o varsta pe care ti-o recomanda doctorul tau.
- nu in ultimul rand sa te rogi
- desi nu este f. relevant, la echo trebuie sa pui dr. sa-i caute piramida nazala. Asta nu-ti confirma ca nu are Down, din pacate. Dar, cica daca nu are osul nazal, sigur are Down.

Am tinut neaparat sa-ti scriu pentru ca, desi mi-a iesit TT negativ, adica riscul exact conform varstei (1/385), eu am un antecedent in familie. Nu am vrut sa fac amniocenteza. Dar m-am consumat foarte mult pe tema asta. Pozitiv, negativ, TT are doar valoare statistica.

Iti tin pumnii,
Lily 22+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucians spune:

Lili,exact asa am si procedat.Azi am facut eco,iar a-2-a zi dimineata,TT.Am vb si cu dr. meu,T,care mi-a zis ca nu-i caz de amnio.La insistentele mele,dansul mi-a zis:din experienta mea,la sute de amnio cate am facut,doar 2 au iesit pozitive.Am mare incredere in dansul.Iti multumesc pt sfatul tau!

Mergi la inceput