Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

LAVI, eu luam fier si tot mi-era rau!acum iau si materna cu seleniu si calciu!

Si m-am hot. sa fac exercitii-abdomene ca nu mai tine!

SILVIA, MERCI

si eu m-am hot. sa nu ii mai dau baby drink!o sa fol. chimen si anason, musetel sau baby

calm!si mie mi se pare cam naspa babydrinkul asta!

raportez si eu CM DE 12 ZILE!exista asa ceva?e cand rosu cand maroniu!

Ilenutza si bb Victor( 22 dec)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Lavi, mult respect pentru miniregimul de slabit.Se pare ca in perioada sarcinii aveam am multa vointa.

Dordia,

Bic, si eu sunt uituca rau, incat intr-un minut am uitat ce vroiam sa fac sau sa zic.Si eu uit mancarea pe foc, etc.Mi se intampla si inainte de nastere, dar acum e si mai si....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

intrebare off topic pentru mamicile din bucuresti care au botezat:

Stiti sa imi recomandati si mie un fotograf si pe cineva care sa imi filmeze evenimentul?Va rog mult de tot!

Noi facem botezul pe 25 si tre' sa gasesc ceva neaparat!

Ilenutza si bb victor-22 dec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Fetele cu cezariana: ce exercitii faceti si dupa ce perioada nu mai avem restrictii la sala de fitnss?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Buna!
Sa raportez repejor despre ce am promis. kk verde, cu mucus, apica colorata de vreo 3 saptamani... Acum vreo 2 saptamani am facut coprocultura si ne-a venit rezultatul: enterobacter. Ni s-au dat antibiotice, unul se cheama Unasyn (e sulfamicina) si altul gentamicin. Am inceput sa i le dau pe amandoua ieri dimineata. Voi vedea daca se schimba ceva in aspectul kk. Cuminte rau Bogdanel, ia din lingurita tot medicamentul, care pute asa de rau ca-mi muta nasul. Dar cred ca el ar lua in gurita orice ii da mami! Si la baita ma lasa sa-i pun degetelele la ochi sa-l spal bine-bine, iar ieri l-am tinut ridicat in fundulet, cat sa-l spal pe fata ca pe un om mare! N-a protestat deloc! Deci de acum o sa ne spalam pe fata ca oamenii mari!

Suptul pumnisorului nu e neaparat semn de fomica. Am vazut ca asa se discuta pe aici. La ei asta e o modalitate de consolare, sau pur si simplu de trecere a timpului. Deci, atentie la alte semne ca sa stiti daca le e foame sau nu.

Cat despre slabit si alaptat, nu e valabila nici o teorie, pentru ca nu exista nici o regula! Ati vazut si voi singure ca nu conteaza daca alaptati sau cat ia bebe in greutate, greutatea noastra este legata de schimbarile hormonale prin care trecem. In principiu, ar trebui sa ne intram intr-o forma oarecare dupa ce se incheie toate schimbarile hormonale. Eu m-am intors din maternitate cu 54 kg (adica 6 mai mult decat inainte de sarcina) dar eram schiloada rau! Am pus la loc sunculitele de dinainte cam in 2-3 saptamani, iar acum, cu sunculitele de rigoare cu tot, am ajuns la 49 kg. Si am mancat absolut de toate, dulciuri la greu, carne, paine, fainoase, rontait intre mese, am bagat ciocolata, mars-uri si altele asemenea, fursecuri, cornulete cu rahat, carne de porc, ce vreti voi!!! Deci asta e parerea mea. Tine de hormoni si de bagajul nostru genetic.

Azi dupa-amiaza ma duc si eu sa depun dosarul pentru CIC. Va povestesc dupa aceea ce am mai aflat.

Anda, ai facut horoscopul lui Bogdanel? Ca eu am citit tot din urma, dar nu l-am vazut. Sau nu ai ajuns inca la transa a doua?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

!
Lavi, Irinuca, Bic, Negaracristina si T_Ioana la multe luni inainte puiutilor vostri!

Fetelor, eu propun sa o votam pe Dordia cea mai atenta membra a grupului de mamici nov_dec_2005! Ca ea nu uita niciodata sa adreseze niste urari sarbatoritilor zilei!

Bic si eu stau taaare prost la capitolul memorie. Cand am ramas insarcinata am devenit super-aiurita si asa am ramas! Nu cred ca imi mai revin eu. Iar daca mai fac unul, e clar, trebuie sa umblu cu o placuta la gat cand plec de acasa, pe care sa scrie numele si adresa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Buna dimineatza !
Hai sa lamurim acel lucru despre care s-a creea o confuzie: concediul prenatal NU este stagiu de cotizare, ci este asimilat unui stagiu de cotizare cf OU 158/2005 , art 8.
In OU 148/2005 privind concediu de ingrijire copil se vorbeste de 12 luni in care citez: "Īncepānd cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, īn ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit " deci nu inteleg ce are una cu alta...
Si apoi, legile se interpreteaza... eu prin ultimul an anterior datei nasterii copilului pot sa il interpretez, chiar cu rea vointa, ca ANUL ANTERIOR iar nu 12 luni !!!!
Deci e vorba de venituri supuse impozitului ( care sunt si veniturile neimpozabile deoarece sunt mai mici decat nivelul minim de impozitare, cum e salariul minim pe economie de ex. ) iar nu de lunile in care ati cotizat la bugetul de asigurari sociale...

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Ai mai Felicia ca ma faci sa rosesc,zau asa!!!

Fetelor eu azi am inceput sa ii fac proba suptului!!! raportez: la 5.30 papa 180gr, la 10.00 papa 100 gr. O sa vedem in continuare!!!El ar tb sa pape 840 gr/zi deci...la celelalte mese tb sa bage 140gr/masa!!! Cred ca e realizabil!!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

Mara, eu am inceput sa merg la sala de cand am facut trei luni de la cezariana; am intrebat medicul ginec in prealabil si sa vedeti raspuns: "poti sa te dai si de-a dura". in fine m-am dus la sala din mai multe motive. primul a fost ca am probleme mari cu coloana (mie imi amortesc picioarele noaptea si nu ma mai pot intoarce de pe o parte pe alta...in fine e nasol), motivul nr 2-ma ingrasasem cam 5 kg in doua saptamani si aratam groaznic, plus ca nu era bine pt operatie, apasand pe ea. Motivul nr.3-mergand la sala am un tonus super si psihic ma simt excelent, parca nu ma mai apasa atat de mult grijile si ziua de maine.
In paralel cu mersul la sala am inceput si o dieta de slabit de 45 de zile.
Acum am cinci zile de dieta. Merg la sala de doua ori pe sapt cate doua ore. I-am spus profei de la sala (cadru medical) ca am probleme la coloana si sunt cu o cezariana proaspata. Mi-a facut un program super, si incet incet imi revin.

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Fetelor am mai cerut o data ajutorul vostru si o fac din nou: cum sa fac sa pun increngatura aceea de link care duce la pozele lui fiu'meu, intr-o forma mai scurta gen "poze cu Sebi", etc...?!

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput