Rubeola, rujeola si altele....
Am o mare problema. La acest sfarsit de saptamana am intrat in contact cu o persoana care parea sanatoasa. E vorba de trei zile. A stat la noi si e adevarat ca nu prea ne-am lovit unul de altul prin casa, dar la masa am stat impreuna. Ieri (marti) m-a sunat si mi-a spus ca i-au iesit niste pete, si medicul crede ca e pojar. Ce ma fac acum, vand in vedere ca sunt insarcinata in 11 saptamani, mama nu isi aminteste daca am avut pojar sau nu. Eu stiu doar ca am avut varicele, si asta in liceu.
Ce teste trebuie facute pt a vedea daca am avut aceste boli. Sau macar, se fac asemenea teste?
Ca sunt disperata, mai ales ca peste 3 saptamani am si nunta.
11+
Mai am 24 de zile pana la nunta
POZE
Raspunsuri
mamaluidavid spune:
Uite ce am gasit pe net vizavi de testarea rubeolei
In cursul sarcinii se efectueaza urmatoarele teste:
1. Anticorpii IgG si IgM pentru rubeola - Daca anticorpii IgG sunt pozitivi si cei IgM sunt negativi inseamna ca pacienta are imunitate fata de acest virus si nu mai necesita testari ulterioare. Daca insa se constata absenta imunitatii (IgG negativ) serologia pentru rubeola va fi repetata in cursul saptamanilor 16-18.
Uite aici sursa si tot articolul
http://www.tonica.ro/eKontentFarmaciaTaFiles/home/tu_si_copilul_tau/tu_si_copilul_tau/Protocol-de-screening-.html
Stefania 14+
si
David(24 dec 2004)
www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
a.cicel spune:
Am fost acum la o policlinica particulara si numai test pt rubeola fac. dar pe mine ma interesa si rujeola.
Mamaluidavid multumesc.
11+
Mai am 24 de zile pana la nunta
POZE
mamaluidavid spune:
Cu placere!
Tin pumnii sa fie totul bine!
Stefania 14+
si
David(24 dec 2004)
www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
SimonaU spune:
Rubeola este cea periculoasa in sarcina si anume daca te infectezi in primele luni ale sarcinii (primele 3, 4 luni). Insa chiar daca nu stiu ca ai avut boala, sunt foarte mari sanse sa o fi avut si sa fii imuna, fiind o boala cu manifestari mai greu de recunoscut. Nici eu nu stiam si nici nu aveam trecuta in fisa medicala rubeoal, insa in urma testului am descoperit spre linistea mea ca sunt imuna, deci am avut boala candva.
Pojarul nu e mentionat ca fiind periculos in sarcina, te poate afecta doar febra daca faci - ca la o raceala. Este contagios cu 4 zile inainte si dupa aparitia petelor. Se ia din aer, prin stranut.
Bafta!
Kittycat spune:
Pojrul nu e periculos pt sarcina. Pt rubeola poti face testarile asa cum ti-a spus Stefania.
Andra,
de
printesa
(15 noiembrie 2004)
Pepsi spune:
da se fac teste de singe sa vada daca ai anticorpii contra bolii! mie mi-au facut teste cind eram gravida si nu facusem boala, si la mine la servici copii uneia din colege facusera rubeola eram disperata sa nu iau si eu, am vrut chiar sa stau acasa, dar totul a trecut cu bine si imediat ce am nascut mi-au facut vaccinul contra rubeolei. cel mai bine e sa-ti faci un test de singe ca sa stai linistita si daca n-ai dezvoltat boala nu te mai stresa, si dupa ce nasti fa vaccinul!
bafta
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic