"frumos...de sa ma doara sufletul..."

"frumos...de sa ma doara sufletul..." | Autor: daniela_b

Link direct la acest mesaj

De cind nu ati mai vazut, citit sau auzit ceva ...de sa va doara sufletul?
Ca sa intelegeti mai bine ce vreau eu la subiectul asta sa aflu de la voi:...am vazut un film chinezesc, "Vioara". M-a rupt in doua, mi s-a pus un nod in stomac, ma durea inima si cred ca am plins vreo douazeci de minute dupa ce s-a terminat filmul. Iar eu pling o data pe an ( ceea ce e foarte rau, stiu, insa nu ma pot exterioriza cu usurinta ).
In afara de asta, filmul mi-a lasat o stare pe care nu stiu sa o explic. Si nu stiu de ce..ce coarda sensibila mi-o fi atins?
La mine in casa e vesnic abundenta de filme, in afara de clasicul HBO si programele care mai dau cite un film aparte, sotul meu aduce "n" filme pentru DVD, aproape ca m-am saturat sa ma uit la filme, unele ma ating, unele imi plac, unele nu...
Insa asa un impact asupra mea, rar cite un film sa aiba.
La fel am patit cu "Alchimistul", o carte destul de usurica, destul de dragutza sa zicem dar nu iesita din comun. Auzisem despre ea pe la cite o vedeta "la moda", "vai cartea mea preferata e "Alchimistul"... si am incercat sa o gasesc ca sa o citesc dar era inca la inceputul furiei cu Paulo Coehlo si nu se prea gasea, ceea ce ma scotea din sarite. Ca sa nu mai spun ca intrebam pe cite unul care o citise despre ce e vorba in ea si mi se spunea ca ..."lasa citeste-o tu ca eu nu-ti pot explica..".
Asa ca m-am hotarit sa n-o mai citesc decit dupa ce o sa aud despre ea ca e o carte proasta, ceea ce s-a si intimplat ...in ultima vreme toti il criticau pe Coehlo ca e cam ...simplist.
Asa ca eu de-abia acum am citit-o. Si iar m-a durut inima. Nu stiu de ce...dar mi-a smuls lacrimi.
Asa ca sper ca o sa intelegeti ( scuze ca m-am intins prea mult cu explicatiile) ce vreau sa discutam la topicul asta: ce carti, filme sau altceva, v-au facut sa plingeti, sa va doara inima, sa va rascoliti pina in adinc?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii