Tort Diplomat
Raspunsuri - Pagina 2
Stinu spune:
Mihaela pai uite o reteta ,tot cu fructe ,foarte buna si merge si cu fructe proaspete si cu fructe din compot .Intr-adevar norvegienii fac prajituri foarte aromate .
Tort cu fructe
Ingrediente blat :4 oua ,35o gr zahar ,225 gr faina ,1 plic praf de copt ,3 linguri cacao,150 ml lapte,225 gr unt (merge si cu margarinadar eu folosessc unt),zahar vanilat ,rom.Ouale tinute in prealabil la temperatura camerei ,se bat bine cu zaharul pana ce se obtine o crema omogeana .Faina ,cacaua ,zaharul vanilat ,praful de copt ,impreuna se amesteca in compozitie ,alternand cu cate putin lapte (tot la temperatura camerei ).Untul topit si racit se adauga la sfarsit .Compozitia se coace timp de 40 minute intr-o forma unsa la foc potrivit .
Crema : 350 de ml frisca ,amestecata cu putin zahar si praf de scortisoara ,4 gr gelatina pentru consistenta si 2 jumatati de fructe din compot taiate in bucatele mici.
Blatul nu se taie in 1/2 ci se pune crema pe desupra ,nu si pe margine .Se orneaza cu fructe taiate in feliute subtiri ,pe lung ,iar in mijloc cu ciocolata .Feliile se pun ca o coroana inspre margine tortului .
Daca vrei il poti insiropa .Ori cu zeama de la compot ,daca faci cu fructe din compot ori cu sirop de zahar ,ca orice tort .
Iusti
Stinu spune:
Si ca sa fiu on topic ,pentru pisi uite o reteta foarte ,foarte simpla de Tort diplomat cu portocale5 oua ,400 ,500 gr frica ,250 gr zahar ,4,5 portocale 1 pachet de zahar vanilat .
Se freaca galbenusurile cu zaharul punanad cate o lingura de zahar pana se obtine o crema .Se pune cate putin lapte pana se amesteca bine cu crema se pune zaharul vanilat,coaja si zeama de la o portocala .Se pune la fiert si se da in cateva clocote si se pune la racit .Gelatina acoperita de 2,3 linguri de apa calda se lasa pe foc pana se dizolva si apoi se toarna peste crema facuta anterior ,bine racita .Se bat albusurile spuma si se pregateste frisca care ,batuta bine se amesteca cu albusurile si se incorporeza tot amestecul asta in crema ,cate o lingura ,cate o lingura ca sa se omogenizeze bine .
Se tapeteaza o cratita cu rondele de portocale ,se toarna compozitia si se lasa 2,3 ore la frigider .O rastorni pe un platou si daca vrei o mai porti orna cu fructe sau cu jeleu colorat .
Iustina
Mihaela-Adina spune:
Iustina, multumesc pentru retete, le-am copiat pe amandoua.Ceva in genul Tortului cu fructe am mai facut si eu ( blatul pare a avea o compozitie ca de chec)doar ca la crema cu frisca nu puneam si scortisoara.Crezi ca iese bun si cu prune ( eu am pus multe borcane de compot pentru iarna aceasta si ne-am cam saturat de ele sub forma asta)? Adina
eveline spune:
Buna ziua iubitele!
Vreau sa va multumesc ca existati....si ca m-ati inspirat....datorita voua mi-a iesit si mie primul tort din viata mea, fara nici o gluma....si inca si diplomat....
Eu m-am inspirat de la toate dar de aplicat am aplicat reteta data de daniela1075 (era cu poze si parca am avut mai mult curaj, nu stiu de ce).....asa ca va multumesc inca o data si va invit sa-mi admirati minunea. Imi pare rau ca nu o puteti gusta....dar s-a dus si repede, nu mai am nimic
Ana si Bianca-iubita
raalucutza spune:
EVELINE MA PRAPADESC DE RAS DE CAND AM VAZUT MINUNEA TA!SUPER TARE FAZA CU POZA!SUPERB TORT!
RAALUCUTZA28+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza
miria_cristina spune:
Fetele, ma tentati sa fac si eu unul, chiar daca nu am o ocazie deosebita!!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."