sunt prostutz- am nevoie de un veterinar

sunt prostutz- am nevoie de un veterinar | Autor: Pucku

Link direct la acest mesaj

Eu sunt Toto un Tibetan Terrier imediat fac un an.

Ce fac? pai a inceput cred eu dupa ce m-am pierdut intr-o zi si cred ca m-am lovit la picior, dar nu stiu sigur. Poate ca m-am lovit apoi pe afara, nu stie nimeni sigur numai ca de vreo 2 saptamani am inceput sa ma ling tare tare la picior, am primit niste crema cu antibiotic dar nu prea m-a incantat gustul si am inceput sa ma ling si pe piciorul din fata. E asta e momentul in care s-a intrat in panica. Adica eu am intrat in panica cand am vazut ca magaria facuta la piciorul din spate incepe si la ala din fata, si daca la ala din fata arata ca o piele supta si o acumulare de sange sub piele la ala din spate in schimb a spart, si am cules azi la sange uscat de acolo de mi s-a facut rau. ca sa nu mai zic de Toto ca parca era porcu la taiat, nici fie-mea nu face asa cand o duc la vaccin...tremura de ziceai ca a intrat in priza....
L-am curatat bine cu apa oxigenata, am cules tot sangele uscat, i-am taiat parul scurt in zona cu supurarea, i-am pus praful de la o capsula de antibiotic - amoxicilina si l-am bandajat. Vreo 3 zile a crema cu polisporin si bactroban si badijonare ca altfel se linge.

Ce pot sa mai fac? Stiu ca mai sunt veterinari pe forum va rog sa ma ajutati, daca ma trimiteti la doctor va multumesc dar deocamdata din cauza bugetului nu pot sa-l duc decat in 2 saptamani asa ca pana atunci trebuie sa fac ceva. Sa-i dau si antibiotic oral? adica de al nostru am niste amoxicilina de 500 capsule, se gaseste over the counter in Quebec vreo crema miraculoasa?

Va multumesc anticipat

PS Cum sa-l dezvatz sa nu se mai linga?

Corina , Stephanie + duggy Totolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Nimeni

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Corina, intreaba si aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67259 poate stiu fetele ce poti face.

La cum descrii cred ca tb. sa mergi la medic acum, nu peste 2 saptamani(am inteles ca nu sunt posibilitati financiare).
Nu stiu ce poti sa-i administrezi, pot sa-ti spun doar atat: amoxicilina dar de 250(cate o capsula/zi) i-am dat si eu dar la indicatiile medicului timp de 3 sau 5 zile in f-tie de cat era nevoie. Acum pt. mititelul tau nu stiu ce tb. sa-i dai si in ce doza.
Sa nu se mai linga(crema): greu il dezveti pt. ca, probabil il doare locul. Poti incerca sa-l panzezi dar sa nu fie strans sau sa stai cu el macar o jum. de ora dupa ce-i aplici crema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

ai putea sa improvizezi un guler de plastic ca sa nu se linga, altfel nu stiu ce sfat sa iti dau, dar cel mai bine ar fi sa mergi cu el la doc.
ai grija cu antibioticele, mai ales daca e puiut, ii strica stomacul!
Vio

Tina catelus de catifea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Corina,

ai facut mai tot ce trebuia facut. Ai ras locul, il cureti, si incerci sa tii cainele de a se linge. Vio te-a sfatuit sa-i pui un guler de plastic. Se gasesc de vanzare la petshop - sant cam 2-3 dolari, si se vand pe marimi. Arata un pic a lamp shade. Cand il plimbi in lesa, nu-l tine cu aparatoare, doar cand nu poti tine un ochi pe caine, sa nu se linga.
Unii caini se mai ling asa pe picioare pana la rana ca sant stresati, chestie pe baza nervoasa.
Vezi sa nu fie mancarea expirata sa-i creeze vreo exema.
Doar tine-i rana curata si vezi daca intr-o saptamana incepe sa apara semne de vindecare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Multumesc inca nu m-am apucat de treaba in seara asta, incerc sa prind curaj sa desfac bandajul

Pupici pufosi de la noi

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

Mergi la inceput