Pacientele Dr. Tutunaru

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

O primavara frumoasa va doresc si sa ploua cu berze la toata lumea
Pupici tuturor aspirantelor de burtica , burticilor si mamicilor si sa va aduca primavara tot ce va doriti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Kikilina io te !! Ai dreptate, avem lucruri mult mai importante de discutat decat chitantele si evidentele fiscale..

A venit primavara!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Gandacel, tot fara suparare eu iti spun ca nu am nimic cu profesorii, ca si eu tot din aia sunt. Mai naspa ca in domeniul si pe specializarea mea nu vrea nimeni meditatie:dar mai fac si eu un proiect de stat din cand in cand, dar sa nu spui la nimeni ca ma leaga astia. Intelegi mataluta. Eu nu vreau chitanta si vorba fetelor, mai importanta e discutia despre laparo sau endometrioza decat asta. Nu prea ma pricep eu la astea ca problemele mele sunt de alta natura si fin fericire eu am trecut de partea cealalta a baricadei deocamdata, sa dea Domnul sa fie bine si sa ne intalnim cu toate la alte topicuri, dar zau ca e mai interesant ce scriati voi despre problemele voastre de sanatate. Si stresul nu e bun la nimic: probat pe pielea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta_stan spune:

Hai ca mai incerc o data !
Am scris un mesaj pe care la care am primit raspuns ca accesul la forum mi s-a restriction - ceva foarte ciudat - nu mi s-a mai intamplat. Ma rog, sa trecem la ale noastre.
Ziceam ca v-ati aprins rau !
Si mai ziceam ca daca am ajuns la el, inseamna ca avem fiecare motivele ei - nu ne place.. cautam altul in speranta ca nu picam din lac in put.
Si iar mai ziceam ca aventura a creat topic-ul asta ca sa avem unde sa ne impartasim experientele si e bine ca ne spunem ofurile. Dar ca ne legam de chitante...eu as vrea sa vad o singura chitanta de la un cabinet particular si nu ma refer la cele "de firma" gen Medsana, Medicover s.a.m.d. si-mi ridic palaria si dau si-o bere. Ca eu n-am primit in viata mea chitanta sau poate ca n-am fost eu suficient de "umblata".
Deci eu zic ca asta cu chitanta e cel mai mic "pacat" al doctorului nostru si merita iertat.
Hai sa ne spunem ce ajuta, haideti sa vedem cum ne pot fi utile serviciile acestui domn dr.; ca timpul e prea pretios ....

Eu va pup si va doresc sanatate, o primavara frumoasa si imi doresc sa am in continuare ce invata de la voi.

Ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina25 spune:

AMELY:eu am zis ca vreau sa ma operez intre 27-28 martie pentru ca atunci ar trebui sa fiu in ziua a-8-a (asta numai daca mi-ar veni si mie normal).Eu cand am vorbit cu doctorul mi-a spus sa-l sun cu o zi inainte de operatie si ca a2a zi la 630 dimineata ma opereaza.Acum sa vedem ce v-a urma sper sa scapam si din asta cu bine.
Fetelor numai stati suparate ca nu au nici o importanta chitantele noi aici cu toate ne dorim sa avem bb si eu una as alege un medic profesionist si bine pregatit care sa ma ajute sa-mi duc visul pana la capat in loc de un medic care sa-mi dea chitanta si sa nu ma ajute cu nimic.Oricum fiecare dintre noi este liber sa mearga acolo unde vrea si sa-si aleaga medicul pe care il vrea.
Acum vreau sa va urez si eu o primavara plina de bucurii si luna martie sa fie plina de bebelusi.
MARTISORUL PRINS IN PIEPT ,SI DARUIT DE CAND E FIREA,SA-TI OCROTEASCA GANDUL DREPT SI ROSTUL CASEI SI ........IUBIREA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikilina spune:

SALUT!
VA ROG, SPUNETI-MI DESPRE MONITORIZARE. STIU IN MARE CE INSEMNA SAU MAI BINE ZIS IMI IMAGINEZ. CRED CA-TI FACE ECOGRAFII VAGINELE LA UN ANUMIT INTERVAL DE TIMP SA VADA FOLICULII SI ALTE CHESTII...
SPUNETI-MI VOI, VA ROG, DACA V-A FACUT TUTUNARU MONITORIZARE . SI DIN CE ZI PANA IN CE ZI... MA ROG, SPUNETI-MI TOT CE STITI DESPRE SUBIECT!

PUPICI, PUPICI!
PS: L-AM PROGRAMAT PE SOT LA IDS LA DNA DR MATEI PT SAMBATA LA SPERMOGRAMA! SI E FOARTE TRIST CA NU-L LAS SA FUMEZE SI SA BEA CAFEA! SI MIE MI-E MILA DE EL DAR NU AM CE SA-I FAC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Alina, iti tin pumnii sa nu-ti mai vina CM-ul si sa nu mai trebuiasca laparo, dar daca n-o fi sa fie, iti tin pumnii stransi sa nu-ti gaseasca nimic in neregula. Cea mai mare teama a mea e legata de endometrioza, ca trompe infundate "bocna" nu am cum sa am, intrucat am ramas gravida acum 1 an. Crede-ma, visez si noaptea si ma trezesc speriata de ideea asta... nu stiu, probabil am citit prea multe si m-am speriat, ca am asociat semnele clinice ale bolii cu simptomele mele
Oricum, se pare ca tu te vei opera un picut mai devreme ca mine, asa ca ma bazez pe tine sa-mi dai si mie detalii, mai ales dupa, despre cum a decurs etc... Si m-ar interesa daca se poate inregistra totul pe caseta, ca vad ca in ultima vreme nici o fata care s-a operat cu T. nu a mai reusit sa obtina filmul... normal si civilizat asa ar fi, nu? la Giulesti nici nu intra in discutie, aduci caseta de acasa, si la plecare o iei cu inregistrarea operatiei.

Aventura, ti-am mai zis si mai de mult, eu ma bucur ca a fost deschis acest topic, personal simteam nevoia sa impartasesc experiente cu fete care merg la acelasi dr. ca si mine. Asa ca iti mai dau un pt. asta. N
Nu vad nimic rau in a ne spune parerea, chiar daca nu suntem toate de acord, dar o informatie sau ceva bun luam din ceea ce spune fiecare, chiar daca priveste lucrurile din alt unghi, sau poate cu atat mai mult

Cat despre chitanta, fetelor, nu vreau sa va dezamagesc, dar pe nicaieri, la nici un cabinet ginecologic la care am fost, nu am primit vreo chitanta. Am incetat de mult sa ma gandesc la astfel de amanunte, poate in alt context, as fi facut-o, dar atat timp cat cred ca exista un om (medic) care ma poate ajuta sa am copilul meu, zau ca nu-mi mai pasa de altceva. Doar vedeti si voi ca sunt fete care sunt din zone mult mai civilizate (Canada, SUA etc) si care sunt profund nemultumite de modul in care sunt tratate acolo problemele de infertilitate si ne invidiaza pe noi romancele... care, chiar daca dam niste bani, avem acces la niste medici mult mai implicati si mai profesionisti. Asta e realitatea. Punct.
A, ca aparatura e uneori mai putin performanta ca acolo, ca sistemul de plata lasa de dorit, ca sa da spaga pt. ca medicii au niste salarii de toata jena si ca se mai intampla sa astepti uneori pe la usi, asta e o realitate, dar cel putin TI SE DA O SANSA sa investighezi tot ceea ce trebuie, iar daca ai norocul sa dai si peste medicul potrivit, 90% problema este rezolvata. Mai exista bineinteles si acel procent de nesansa 10% care nu depinde numai de noi si de medic, ci si de D-zeu si de natura, si de ce nu, si de un pic de noroc. Nu mai vorbesc de FIV, care in strainatate costa cel putin dublu fata de Ro, si doar o parte din tratamente sunt compensate, iar asta nu peste tot...

Revenind la Tutunaru, imi povestea recent de un prieten (al lui) din Montreal, nevasta-sa e gravida, si la un moment dat a sangerat un pic. Au mers la dr. imediat. Si stiti ce i-au zis? "A, n-are nici un rost sa va mai facem eco, daca ati sangerat, e clar ca pierdeti sarcina. Nu avem decat sa asteptam sa se elimine, iar daca nu se elimina complet, va facem eco si completam cu chiuretaj..." In loc sa-i faca urgent eco si sa-i administreze tratamente de sustinere! NU MI-A VENIT SA CRED!!! nu cred ca m-a mintit, doar a vorbit in fata mea cu tipul (sotul gravidei) la telefon. cam asta se intampla prin alte parti, dr-ii nu "dadacesc" pacienta gravida sau cu probleme de infertilitate, ca la noi...

Din cauza asta am incetat sa ma mai plang, sunt multumita ca am gasit acest forum, ca am aflat in felul asta despre niste medici buni, ca Tutunaru, care nu jupoaie pielea de pe tine, care actioneaza, si care in plus nu te duc cu zaharelul si cu 1001 de analize nu stiu cati ani, lucru care inseamna timp, bani, nervi si implicit diminuarea sanselor de a ne atinge scopul.

Ufff...gata, m-am descarcat! Scuze pt. off-topic si pt. lungimea mesajului, va doresc celor care asteapta zilele astea sa testeze, cate un martisor frumos cu II, iar celor care abia acum incep luna (ca mine), multa dragoste si incredere in parteneri si (de ce nu?) in medic, pana la urma vom reusi!

Pupicei la toata lumea!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Barbye, io fata, ce mai faci tu iubita? n-am mai vorbit de mult... Cum mai stati cu spermograma?

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by kikilina

SALUT!
VA ROG, SPUNETI-MI DESPRE MONITORIZARE. STIU IN MARE CE INSEMNA SAU MAI BINE ZIS IMI IMAGINEZ. CRED CA-TI FACE ECOGRAFII VAGINELE LA UN ANUMIT INTERVAL DE TIMP SA VADA FOLICULII SI ALTE CHESTII...
SPUNETI-MI VOI, VA ROG, DACA V-A FACUT TUTUNARU MONITORIZARE . SI DIN CE ZI PANA IN CE ZI... MA ROG, SPUNETI-MI TOT CE STITI DESPRE SUBIECT!

Kikilina, daca ti-as spune tot ce stiu despre subiect, mesajul meu de mai sus ar fi mic copil!
Dar sa incep cu inceputul: T. face monitorizare cu ecograf endovaginal, la cabinet sau la spital. De obicei te cheama incepand cu ziua a 10-a ca sa poate urmari evolutia endometrului si a foliculilor. Apoi te cheama din 2 in 2 zile, sau in functie de cum i se pare lui ca ovulezi. Daca la eco vede lama de lichid in Douglas, de ex., sau daca foliculii sunt mari si tensionati, isi da seama ca te afli in prejma ovulatiei si te cheama a 2-a zi sa vada daca ovulatia s-a produs, adica daca a explodat foliculul dominant.
La fiecare monitorizare dicteaza asistentei valorile pt. endometru si foliculi, aceasta le noteaza, apoi iti da foaia, cu care te prezinti urmatoarea data cand te cheama, ca el nu mai tine minte valorile tale. In general te cheama cam de 3 ori (max. 4 ori) intr-o luna, pana constata ca ai ovulat. Depinde si cand ovulezi tu, daca ovulezi mai tarziu de ziua 14-a, te cheama de mai multe ori. Bineinteles iti spune si data CSD (data cand tb. sa prestezi). Daca foliculii sunt ff mari (de ex. la stimulare, dar nu numai) iti da sa faci Pregnyl inainte de ovulatie, ca sa fie sigur ca se sparg si nu se transforma cumva in chisturi. Pregnyl-ul se pare ca ajuta.

Daca mai ai intrebari, noi suntem aici...

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Fetelor am deschis un nou capitol unde putem continua discutiile:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70272

Speranta moare ultima!

Cununia noastra

Mergi la inceput