Bebelusi de mai-iunie 2005 (55)
Raspunsuri - Pagina 12

Margott spune:
Ziua buna si de la noi. Sa va spun oful meu pe azi.
La noi este santier. Adica punem apometre si de la 2 amarate de apometre a ajuns sa schimbe tevi si in bucatarie, nu mai pun praful de la spargerea peretelui. Asa ca holul, bucataria, baia se scalda in praf. Nu ma gandesc inca la ce am de smotruit dupa ce pleaca mesterul. Si nu mai zic ca are 1 ora jum de cand lucreaza.
Bine macar ca David doarme, ca altfel era o nebunie intreaga in casa.
http://community.webshots.com/user/arcultro

mikka spune:
Andreea, sar'na de retete! Mi se pare mai interesanta cea la cuptor, si nu au caracatite deci ar trebui sa iasa rapid. Am zis ca-s gretoase ca am mincat in Egipt salata de fructe de mare cu paste si nu mi-au placut deloc, si erau proaspete nu congelate. Miine incerc si iti spun.
Ioana, Multi Ani!!!! Sa fii sanatoasa, sa ai un bebe sanatos, frumos si destept si un barbat care sa te adore! Acuma, cu dormitul toata noaptea, la mine nu functioneaza treba cu burtica goala, ca altfel as mai face economie la Humana . Daca nu bea 360 ml de cereale inainte de nani, nu am sanse cu ea. Si nici nu prea doarme pe burta. Da' poate la tine e altfel!
&Ioana

babygirl spune:
gusta, multumesc pt indicatii. Cred ca am inteles... Te mai intreb dupa ce cad florile si e momentul sa o mut. Ce fel de ghiveci sa-i iau si cat pamant sa-i pun? Acum are f putin pamant, iar o mare parte din radacina este exterioara.
ioana, pai daca tanti a ta nu e buna decat la tine mai astept. poate imi recomanda altcineva vreo tanti priceputa. multumesc frumos oricum.
Adina&Ema

patriciaRO spune:
Fructe de mare: uite colea:
Scoici si fructe de mare
Scoici cu vin alb
Cantitati
1 kg carne scoici
3 cepe taiate marunt
½ telina taiata cuburi mici
2 morcovi taiati marunt
1 legatura patrunjel taiat fin
500m ml vin alb
½ lingurita piper
½ lingurita sare
2 foi de dafin
Scoicile se spala bine, se pun la fiert in apa cu putina sare. Se scot se adauga morcovii, telina, putina apa si se lasa la inabusit 5-7 minute, dupa care se adauga ceapa, vinul, sare si piper, foile de dafin. Se da un clocot. Se servesc fierbinti.
--------------------------------------------------------------------------------
Scoici cu sos de Curry
Cantitati
500 gr. scoici
2 cepe, 1 ardei gras, 1 ardei iute, toate taiate marunt
½ lingurita curry
3 linguri sos de soia
250 gr. suc de rosii
sare, piper
garnitura orez
Scoicile se fierb timp de 10 minute. Apoi, apa rezultata din fierberea scoicilor se va folosi la prepararea orezului (o parte orez, 3 parti supa de scoici, sare, piper). Toate ingredintele se adauga peste scoici si se mai fierb inca 10 minute. Se servesc fierbinti. Vin preferat: alb demisec.
--------------------------------------------------------------------------------
Creveti Costa di Mare
Cantitati
500 gr creveti decorticati
1 ceapa taiata marunt
2 linguri unt
150 ml vin rosu
zeama de la 2 lamaii
1 legatura marar taiat fin
sare, piper
Crevetii se trag putin in unt, se adauga ceapa, se inabuse 5 minute, se adauga zeama de lamaie, se stinge cu vin. Se da un clocot, se potriveste de sare si piper. La servire se adauga mararul.
Creveti Newbourg
Cantitati
500 gr creveti decorticati
2 linguri ulei
50 ml coniac
100 ml vin alb
2 galbenusuri de ou
100 ml frisca lichida
sare, piper
Crevetii se inabuse in 200 ml apa, apoi se scurg, se trag in ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se sting cu coniac, se adauga vinul, frisca lichida amestecata cu galbenusurile, se da un clocot. Se adauga patrunjel taiat fin.
Fructe de mare cu orez si dovlecei
Cantitati
200 gr orez
2 dovlecei
1 ceapa
4 rosii
1 ardei gras
300 gr scoici si creveti (fructe de mare asortate)
1 legatura patrunjel verde
50 gr margarina
sare, piper, curry
Orezul se curata de impuritati, se spala. Dovleceii se curata de coaja si se rad prin razatoarea mare. Ceapa se va taia marunt. Ardeiul gras se taie fin. Rosiile se vor taia felii. Orezul se va amesteca cu dovleceii, scoicile, crevetii, ceapa taiata, ardeiul gras, patrunjelul taiat marunt, se adauga margarina, condimentele, rosiile si 600 ml de apa. Se introduce la cuptor 25 minute la foc potrivit. Se serveste fierbinte.
Pilaf cu legume si fructe de mare
Cantitati
200 gr fructe de mare
150 gr orez
200 gr dovlecei
1 ceapa
400 gr rosii
150 gr spanac oparit
50 gr ulei de masline
sare, piper, curry
Fructele de mare se fierb 10 minute in apa cu sare si condimente. Dovleceii se taie marunt dupa ce au fost spalati si curatati, ceapa se taie marunt, spanacul se spala, se curata si se opareste, rosiile se spala si se taie felii. Se caleste orezul in ulei, se adauga celelalte componente apoi fructele de mare, impreuna cu supa. Se condimenteaza si se introduce la cuptor 15-20 minute la foc potrivit. Se serveste cu patrunjel tocat fin.
Fructe de mare cu orez si dovlecei!
Ingrediente:
200 gr orez, 2 dovlecei, 1 ceapa, 4 rosii, 1 ardei gras, 300 gr scoici si creveti (fructe de mare asortate) 1 legatura patrunjel verde 50 gr margarina sare, piper, curry
Mod de preparare
Orezul se curata si se spala. Dovleceii se curata de coaja si se rad prin razatoarea mare. Ceapa se va taia marunt. Ardeiul gras se taie fin. Rosiile se vor taia felii. Orezul se va amesteca cu dovleceii, scoicile, crevetii, ceapa taiata, ardeiul gras, patrunjelul taiat marunt, se adauga margarina, condimentele, rosiile si 600 ml de apa. Se introduce la cuptor 25 minute la foc potrivit.
Mod de servire
Se serveste fierbinte
Paste cu fructe de mare
Ingrediente:
Paste 500g , fructe de mare congelate 500g, 3-4 catei usturoi,1 ardei iute, piper,sare,1 lingura unt, ulei de masline, 1-2pahare vin alb sec.
Mod de preparare
Se pregatesc ingredientele: 3-4 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1 ardei iute taiat rondele subtiri. Pastele se fierb "al dente". Dupa fierbere se amesteca cu o lingura de ulei de masline (pentru a nu se lipi intre ele) si se tin la cald. Cele mai bune paste sunt Barilla Fusilli (spirale), in primul rand datorita gustului, iar apoi datorita faptului ca retin sosul in interiorul spiralei. Se pot folosi si Penne Rigate sau Farfalle. Intr-o tigaie mare se incinge putin ulei de masline (de preferinta extra virgin), si se calesc ingredientele incepand cu usturoiul, pe urma ardeiul iute. Fructele de mare, daca sunt congelate se oparesc cateva minute la foc mic. Separat se topeste untul si se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasa sa scada vinul pana la jumatate din cantitatea initiala (se poate pune mai mult vin si putin mai mult unt pentru mai mult sos). Se pun fructele de mare bine scurse in tigaia cu usturoi si ardei iute si se calesc putin. Se potrivesc la gust cu sare si piper (atentie la piper deoarece ardeiul iute calit le face foarte de iuti). Pe urma se sting cu sosul de vin si unt. In final se adauga pastele si se amesteca. Pentru impatimitii fructelor de mare recomand 500g paste si 1 kg fructe de mare. Aceste cantitati sunt pentru 4 persoane. Fructele de mare congelate contin in general: sepie, caracatita, creveti, scoici, stele de mare.
Mod de servire
Un Sauvignon Blanc sec rece, completeaza in mod fericit o masa cu specific mediteranean.
Babygirl, uite despre Orhidee:
Orhideea Phalaenopsis
Aceaste orhidee nu produc pseudobulbi, dar au rozete compacte cu frunze late, moi, destul de carnoase, adesea cu radacini aeriene crescand printer ele. Penduculul florii este inalt si subtire, trebuie sprijinit de o trestie subtire, dar poate fi lasat si sa atarne. Florile in general sunt albe sau roz, pot fi produse in numar mare.
Amplasare: Are nevoie de multa lumina dar nu in bataia directa a soarelui. Temperatura optima este de 20-25 C. Sa nu scada sub 16 gr.C.
Udare: Niciodata nu se uda in ghiveci. Are nevoie de o umiditate mare a mediului. Aceasta se poate obtine prin amplasarea unor vase deschise cu apa in jurul plantei. O alta metoda care ar putea fi folosita este amplasarea plantei intr-un mic acvariu ca pe o insula fara ca planta sa atinga ghiveciul cu apa. Asigurati o umiditate crescuta prin stropirea frecventa a plantelor, utilizand un pulverizator fin, pentru a evita aparitia bolilor fungice ale frunzelor.
Inmultire: Prin fragmente de radacina. Recomandari: Ca pamant se recomanda scoarta tocata de copac amestecata eventual cu foarte putin pamant. Nu se taie radacinile aeriene. Cand se trece floarea, se taie tulpina de la al doilea nod de la radacina.
Aplicarile regulate de ingrasaminte pentru orhidee vor asigura o buna inflorire.
Beatrice, mami de Alex pifos

corni spune:
La Multi Ani,Ioanailincam,sa fi sanatoasa si fericita alaturi de familia ta.
Florentina G, incearca sa gasesti un doctor bun si un laborator foarte bun si daca este nevoie sa-i recolteze sange din vena ptr. analize mai complexe incearca si metoda asta chiar daca este mai dura pana sa ajungeti la punctia aia de care zicea doctorul vostru,poate nu e nevoie de asa ceva. Esti in Bucuresti si imposibil sa nu gasesti un doctor bun, noi cand nu-i dam de cap unei probleme de sanatate imediat ne indreptam atentia catre capitala.Dar mai intai fa sapaturi.Un coproparazitologic ti-a facut, poate e vreo giardia si asta iese greu la analize , trebuie repetata de mai multe ori.
Dar nu te impacienta si eu de cate ori imi fac analizele imi ies total aiurea euzinofilele astea dar nici un doctor nu le-a dat importanta, nu stiu de ce?Iti doresc multa sanatate si calm
Uite aici gasesti un www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24825" target="_blank">index subiecte te duce la discutii despre subiectul care te intereseaza.

simona_filipas spune:
Ziua buna fetelor
LA MULTI ANI IOANA! Sa fii sanatoasa, fericita si sa ai parte de multiiiiiiiiiiiiiii bani.Mult noroc.
LA MULTI ANI si sarbatoritului de azi NARDI GABRIEL . Sa cresti mare si sanatos.
Beatrice lui Alex. Totusi n-ar fi mai bine daca a-ti consulta un doctor?
LoreenDeliei. Cum va mai simtiti? Insanatosire grabnica
Fran, frumoasa foc Patricia. Doamne fereste, auzi tu sa innece copilul la botez.....
Ioana si la noi se confirma ipoteza cu dormitul pe burta goala. Mai ales ca mai nou nu stiu ce are de refuza laptele. Adica bea cam 150 ml max si gata. Si el care papa 230 ml fara comentarii. Asta la fiecare masa. Ironic este faptul ca pina la 3 luni ne-a spus pedi sa incercam sa-l culcam cat mai des pe burtica. Si nu aveam sanse. Acum se pune singur pe burtica si baga cu porcii. Deh ...fiecare cu stolul lui (adica pedi).
Florentina ar fi mai bine sa repetati analizele si sa cereti si parerea altui medic. Nu te gandi la ce-i mai rau atata timp cat copilul e vioi si plin de energie.Eu cred ca o atitudine pozitiva are de castigat intotdeauna. Stiu ca-i greu sa nu te gandesti dar nu are rost sa-ti faci sange rau de pomana. Eu sunt panicoasa de felul meu si stiu ce inseamna asta. multi Mayei.
Gusta si eu am sterilet de vreo luna dar nu am avut nimic pina acum. Este chiar cum mi-a spus medicul...adica nici nu stiu ca-l am.
Dragos a inecut de aseara sa articuleze mo-mo, me-me si azi dimineata MA-MA.
Simona de
Dragos Octavian

ChrisDun spune:
Ioana, si tot ce iti doresti tu sa se implineasca!
Florentina, pana nu afli si a doua opinie incearca sa nu iti faci prea multe griji! Nu stiu cum a reusit medicul ala sa te sperie intr-atat! Suntem alaturi de tine, si ii dorim Mayei multa multa sanatate.
Simona, felicitari pentru MA-MA!!
Si Carina s-a foit totata noaptea ca nu putea mititica sa respire... Cred ca a stiut ca pedi ne-a chemat la vaciinul de rujeola ... am aflat azi dimineata. Asa ca i-am trantit un "nu, mersi
, copilul e racit
"
Vroiam sa va zic mai multe, dar sunt in pauza de inspiratie... Multa sanatate!

patriciaRO spune:
Simona, aici nu e ca in ROmanaia, ca te poti duce cu copilul cand detectezi ca are febra. Aici doar daca are mai mult de 39 si cand nu accepta lichide si e in stare de deshidratare, altfel nici vorba sa te primeasca...
Beatrice, mami de Alex pifos

Luluku spune:
Salutare fetelor, ce mai facetzi? Ne mai tzinetzi minte? Iata ca am reusit si noi sa mai dam cu subsemnatul pe aici ca am fost in sesiune, puiu a fost bolnavior ( boala diareica acuta- nu stiu cum a luat-o ca am mainile ca piatra ponce de la atata spalat cu Protex), dintzi si nedormit noaptea.
Georgia are acum 7 luni, 7.520 kg si 70 cm si 4 dintzi...e un adevart castor, nu are deloc stare si ca sa doarma si ea mai mult de 20 min in timpul zilei trebuie sa ma calareasca pe mine....si mama ce de treaba fac in felul asta.......
Imi pare rau sa aud ca exista probleme de sanatate, dar curaj ca nu poate sa fie ceva grav...de obicei doctorii dau niste diagnostice urate ca sa acopere un spectru mai larg de afectiuni...asa cred ei ca sunt mai in siguranta
Nah, ca mi-a sunat alarma...revin
Florentina , curaj si multa sanatate ingerasului.
Va pup.
Luluku
Poze Georgia
Luluku + Gargaritza- Veveritza Georgia - 26.06.2005