La France (48)
Raspunsuri - Pagina 4
Corina spune:
Dupa ce am sunat o gramada la ambasada si nu a raspuns nimeni,m-am lasat pagubasa!!Numai bine,ca am gasit un traducator autorizat care imi traduce diploma pentru 19 euro!In plus ii trimit totul prin posta si tot asa si retour!!Deci,daca aveti nevoie,dati-mi un PM!Ca eu zic ca nenea asta nu e scump deloc!Mi-a cerut altul ,pentru acelasi lucru 49 de euroi!!!!!!
Pupici
emoison spune:
Corina, pai cu 19 euros iesi mai ieftin ca la ambasada, ca la ambasada iti cerea vreo 30 de euros, nu? Nu mai pun si banii de drum...
Eu saptamina trecuta am fost la ambasada, miercuri de dimineata, m-am sculat cu noaptea-n cap dar a meritat efortul,la ambasada erau 4 persoane in fata mea si la 11 eram in tren inapoi...
Maria, din categoria cazaturi si alte cascadorii, eu ieri mi-am sucit glezna pe loc drept (caram aspiratorul si am vrut sa evit sa calc pe fir...), se pune?
Lu, cind ne dai vesti despre ce-a facut Anca la Paris?
M-am saturat de grisaille si ceata si frig...
georgianab spune:
Cand citesc despre ambasada ma ia cu frig pe sira spinarii:anul asta imi expira pasaportul si nici buletinul nu se simte prea bine. Iar eu concediu n-am, sa ma duc in tara sa le schimb. Procurile costa de te usuca si oricum n-am decat pe soacra-mea de 80 de ani care sa mearga la politie pentru mine!
Luna asta ma mut, deci o sa am parte de circul de la prefectura pentru schimbarea adresei,luna viitoare imi expira "codul" deci trebuie sa mai incerc repede inca o data sa iau afurisitul ala de permis!!!
In rest numai bine . Barbatul meu se reface in sfarsit dupa varicela, Irina inca nu da semne c-o s-o faca, asa de tare ma obisnuisem cu ideea ca acu o sa fiu dezamagita daca n-o face .
Mi-i dor de un pic de liniste, o saptamana doar eu undeva, sa stau cu....(beep!) in sus si sa nu vad si sa n-aud nimic!
Va pup si va doresc ....mai bine!
PS- va multumesc pentru mesaje si imi cer scuze public ca n-am raspuns dar in ultima vreme am impresia ca in jurul meu se intampla "chestii" la care eu sunt doar spectator si nu mai reusesc sa ajung din urma evenimentele!!
lu.more spune:
Eu cu pasaportul am rezolvat-o nebanuit de bine: m-am deplasat bineinteles la Marsilia si am depus cererea si toate cele (in iunie), dar nu-mi mai ardea sa mai fac un drum, asa ca am procedat la operatiunea "vrajirea" si... mi-l trimit prin posta. Eu le-am trimis azi plicul recomandat timbrat, pe numele meu, ei imi trimit pasaportul. Nu stiu cand, dar fatuca a zis la telefon ca da, cum sa nu ?!?
Anca la Paris: mergem peste o saptamana, pe 11 februarie. Plecam dimineata si ne intoarcem seara.
"Ancheta" se petrece pe undeva pe la Bastille. Cica toti copiii vor petrece toata ziua pe acolo, fara parinti, si acum intrebarea: ce fac eu toata ziua acolo ?!? Macar sa fie vreme buna, sa ma invart si eu prin cartier... daca n-oi sta sa tremur pe la usi...
Mai rau e ca pana sambata - si am aflat azi - trebuie sa pregatim o groaza de docomente, s-o intepam sa-i aflam grupa sangvina, sa alergam la prefectura dupa o "autorisation parentale pour quitter le territoire", certificat medical, adeverinte de la scoala, si ce e mai rau si mai rau e ca trebuie semnatura tatalui ei pe TOATE documentele, care tata se afla in Romania. Nu stim inca daca o sa le trimitem prin mail si el sa ni le trimita prin fax semnata, sau daca faptul ca eu o am in intretinere e suficient (cred ca nu).
La prima serie de documente tatal a fost de acord, a si semnat ca este, dar atunci am avut timp sa rezolvam. Acum avem doar o saptamana. Mai facem sapaturi, nu ne dam batuti.
Stiti ca e acelasi producator care ralizeaza Koh-Lanta si Fort Boyard?
Si altceva : daca nu se potolesc tantarii si epidemiile la Réunion, vor schimba locul si poate si datele. Dar nu suntem inca acolo...
Va pup (mai ales pe Maria, drept in cotul ala dureros!)
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
doruletz spune:
bonsoir
Otilia, haha, ce coincidentza, Alain ma intreba zilele trecute cand mai mergem in Bretagne!. Poate cand s-o face mai cald si or inflori floricelele. Iar despre reorientare, io zic ca e o idee excelenta sa-ti valorifici politehnica! cauta anunturi pentru profi suplinitori, sau la firmele de "soutien à domicile" gen www.acadomia.fr/site/recrut.php" target="_blank">Acadomia, astia cauta mereu profi. Io la inceput am gasit multe posturi d'astea, accepta diploma din Ro fara probleme, ba chiar am tinut cateva ore de biologie la o clasa de terminala S! Io n-am continuat pe drumul asta ca nu prea am vocatie de lucrat cu cupii! Bafta!
Corina si io am tot sunat in ultimele zile la ambasada, voiam sa-i intreb daca pot sa-i transcriu cerificatul de nastere al Alexandrei chiar daca io am pasaportul expirat. Bineinteles ca nu raspundeau. Asa ca fara prea mari sperante am trimis ieri un mail la o adresa luata de pe www.amb-roumanie.fr/consularro.html" target="_blank">site-ul lor
<sconsulara@amb-roumanie.fr>
Si surpriza: au raspuns imediat!! Foarte politicos, cu toate informatiile care le cerusem, ba chiar mi-au spus ca desi de obicei trebe un pasaport valabil, dat fiind faptul ca al meu nu e expirat de mult timp o sa-mi transcrie totusi certificatul de nastere! Am ramas traznita, asa ceva...
Poti te rog sa-mi dai si mie coordonatele traducatorului? Io aveam unul pe langa mine pe aici dar vad ca si-a schimbat nr. de telefon. Merci.
la frantzuzoaice
Corina spune:
Uitati aici,il scriu sa vada toata lumea:
Veres Traian
68,Rue André Malraux
80480 Salouel
Tel:03.22.95.34.32
Eu am trimis azi prin posta fotocopie dupa diploma plus cecul,normal ar trebui sa pe marti sa primesc traducerea!Va tin la curent.
Pupici
anka-maria spune:
Doruletz, mersi. Cred ca o sa-mi incerc si eu norocul, mai ales daca se accepta diploma din Ro.
Intrebare: este si vreun test de limba? Ca io pe limba informatica sau matematica ma descurc, numa' sa nu ma puna sa dezvolt
just me
lorena_andreianu spune:
Pupici fetelor.
Voi pe ce numar mai sunati in Ro pe mobil?
Tot incerc pe 0891.260.260 (/262.262) sau 0892.155.155 si ba nu se formaza, ba imi zice ca sunt multi pe fir si nu poate da tanti "suite" apelului...
Mercic de rasunsuri.
A, am uitat sa precizez ca noi trecem prin Neuf.
Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
Corina spune:
Ai incercat pe www.coucoutel.com sau www.appeldiscount.com?
Eu sun pe fix cu telerabais si merge din prima!!
Pupici
cait spune:
Si eu tot prin telerabais si vorbesc zilnic iar conexiunea o face din prima.
Toate cele bune.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..