Chiar conteaza varsta ,acum sau mai tarziu ?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Oameni buni,

Imi cer scuze ca am reactionat putin violent la mesajul lui marius. (Sper ca nu v-ati enervat prea tare.)Am reactionat asa, poate si pentru faptul ca ar rezulta din anumite postari ca "noi, femeile" suntem oarecum condamnate la o conditie inferioara , conditia de a fi obsedate in permanenta de aspectul nostru fizic si de felul in care aparem in ochii barbatilor si ai lumii, fiind nevoite sa luptam mereu pentru a pastra acel barbat pe care il avem, cu toate fortele noastre, dar mai ales cu arma sexului.

Nu ca trebuie sa arat ca o matura sau ca o smochina, dar nici sa renunt la fericire de frica ridurilor.
De multe ori ma gandesc la fetzele frumoase ale batranilor nostri de la tara, brazdate de riduri, obosite de munca, cu zambetul acela plin de liniste si naturalete si nu simt nicidecum dezgust, ci admiratie si respect. Din acest punct de vedere, mi se pare ca pierd cei/cele care isi tot fac liftinguri sau vor sa para ceea ce nu (mai) sunt.

Adrienne, daca tie nu ti se poate intampla, nu inseamna ca nu e posibil ca altii sa fie fericiti in situatia asta, sa faca copii, etc.
Nu se are in vedere aici coruperea de minori, ar fi valabila si in cazul diferentelor de varsta in sens invers.
De multe ori felul in care oamenii isi gasesc fericirea e socant pentru ceilalti si de neinteles. Dupa teoria ta, ar trebui ca femeile mai urate sa nu isi gaseasca niciodata perechea, ceea ce nu e adevarat. Vedem cu totii femei frumoase abandonate, terorizate, umilite, in timp ce altele, cu mult mai putin dotate din punct de vedere fizic, sunt fericite si admirate de sotii lor.

In legatura cu problema pusa de anielle, nu s-a gasit nimeni totusi sa spuna care sunt avantajele unui barbat tanar intr-o relatie cu o femeie mai in varsta decat el (atunci cand e vorba de dragoste, nu de altceva).
Eu stiu cateva, si sper sa nu sochez pe nimeni :)
1. O femeie matura isi cunoaste sentimentele (le discerne mai bine) si stie sa le exprime mai bine, mai subtil, decat una foarte tanara
2. o femeie matura nu mai pune atata pret pe fleacuri cum ar fi parerile soacrei sau ciorapii aruncati prin casa si nu face amara viata barbatului cu ele
3. in urma unor relatii anterioare nefericite sau abuzive, ea va sti sa traiasca la maximum clipele de fericire pe care le are si sa nu pretinda absurdul sau luna de pe cer.
4. o femeie matura apreciaza sinceritatea unui barbat tanar, care inca nu a invatat sa minta, ii apreciaza puritatea si va lupta sa mentina aceste valori in viata lui
5. avand o mai buna intelegere a naturii umane, ea il va sustine (poate) mai bine in momentele lui grele, ii va intelege reactiile si nevoile
Cred ca toate aceste lucruri, si multe altele in functie de situatie, il pot atrage in mod real pe un barbat tanar catre o femeie mai in varsta decat el, mai matura decat el, fara sa insemne ca ea il creste, sau ca ar fi o perversa.

Numai bine tuturora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

Mariuta,ai uitat sa spui si avantajele unui barbat tinar casatorit cu una mai in virsta.
Despre ea am inteles ,gindeste mai matur ,e normal.El cit de matur e?

Si oricit am vrea noi femeile sa nu ne pese de noi si sa ne ascundem dupa riduri ,barbatilor le plac liftingurile,sint convinsa de asta.
"Daca ma iubeste ,ma iubeste asa cum sint".Nu prea mai e valabila vorba asta.
Anielle , e fericita acum si asta e cel mai important.Iar daca intre timp se ivesc obstacole e normal sa le inlature sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anielle spune:

"Tot ceea ce am scris se bazeaza pe observatiile mele pe de o parte in viata de zi cu zi pe comportamentul, psihologia, dorintele si aspiratiile specifice diferitelor perioade din viata ale unei persoane in functie de sex, pregatire, status social - pozitie sociala experienta de viata personala s.a.m.d."
Daca este asa cum mi-ai scris (probabil in primul mesaj), despre psihologia femeii mature comparata cu psihologia barbatului tanar,luata de pe nu stiu ce site ,unde regasesc eu observatiile TALE bazate pe o analiza a comportamentului , a psihologiei , dorintelor , aspiratiilor specifice diferitelor perioade din viata unei persoane?
Sincer judecand la rece comparand intensitatea(elevanta) cuvintelor folosite,deabia astea sunt cuvintele tale:
"acum vorbeste in tine:
1. Dorinta de a avea o relatie dupa una esuata
2. Varsta de 34 de ani si faptul ca iti doresti un copil dar tare de tot, simti ca fuge viata
3. Compromisul

------
Posibil sa il iubesti
Posibil sa te iubeasca
Dar:
- Azi el are o relatie sexuala directa si stabila (ai evitat in mod cert un raspuns la intrebarea pe care a pus-o un barbat daca a mai avut sau nu relatii sexuale anterior tie).
- Nu-ti face iluzii ca nu se uita dupa fete (femei)
Dintre voi doi riscul de a renunta poate sa intervina :
1. La el acum in primii ani
2. La tine dupa cativa ani

Sau poate niciodata."
Sincer din astea nu reiese nimic din ceea ce aminteai mai sus ,din contra ca as fi disperata la 34 ani, acceptand orice relatie (daca zici ca ai citit asa bine mesajele mele nu am zis niciodata ca am fost maritata ,doar am avut o relatie... cu altcineva)de orice natura mai sigur fara a fi bazata pe NIMIC, sa fac repede ,repede un copil , cu posibilitatea ca el sa fi fost virgin in momentul cunoasterii,prima lui partenera (sa fim seriosi exista barbati care-si mai incep viata sexuala la 24 ani ?!),(este o armonie dintre atractia pe care o simtim si dragoste ,este "matur" si ne potrivim asa de mult ca avem o viata sexuala activa), cu o posibilitate ca unul din noi sa iubeasca (excluzand din start posibilitatea SA NE IUBIM cu adevarat!);
Concluzia este ca :
- sunt o femeie matura care stie sa iubeasca si sa se faca iubita;
- stiu sa traieasc la maxim clipele de fericire ,sa trec impreuna cu partenerul peste" clipele" grele ale vietii ,sa-l fac fericit ca el la randul lui sa faca la fel...;
- stiu sa-l respect mult mai mult decat as respecta pe unul de varsta mea sau mai mare, el este pur si transparent in tot ceea ce gandeste si actioneaza;
-...........si stiu sa fiu o femeie echilibrata ,mai echilibrata decat (crezi Marius) si nu retractez niciodata ceea ce gandesc si scriu!!!!!!!!!

Va multumesc mult pentru opiniile voastre ,acest subiect nu l-am postat in dorinta de a-mi " intari convingerile fragile ca fac un pas intelept", l-am postat din curiozitate ,sa citesc diferite opinii despre cazuri similare si ....nu sunt "entuziasmata de achizitie.. si putin gadilata in orgoliu propiu si cine nu ar fi la brat cu un pustan", sunt echilibrata ,mandra ca pot tine ritmul cu un partener tanar (viata alaturi de el este o provocare , probabil si invers), este tot ce mi-am dorit de la VIATA , el este sufletul meu pereche si zicem noi suntem un cuplu normal(nu este nici o diferenta) care se iubesc pe zi ce trece mai mult ,se respecta ,..., incearca din toate puterile fiintei lor sa-si faca VIATA mai frumoasa si sa treaca impreuna prin greutatile ei (de orice natura ar fi);
Va multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

pt.ANIELLE!

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Anielle daca doream sa sterg mesajul il stergeam pur si simplu. Dar am preferat sa ramana asa cum a fost el si sa mentionez ca il retractez adica nu mai doresc sa imi sustin parerea in discutie.
Raman la opiniile mele mi le mentin ca opinii dar nu doresc sa le sustin. Atata tot.
In rest eu va doresc bafta! Nu eu, ci viata confirma sau infirma. Eu doar observ, compar uneori clasific si accept si exceptiile de rigoare.

Ceva imi scapa din raspunsul tau:

"Daca este asa cum mi-ai scris (probabil in primul mesaj), despre psihologia femeii mature comparata cu psihologia barbatului tanar,luata de pe nu stiu ce site.."

despre ce site vorbesti?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

anielle,
sub sloganul "o fi si asa, ca prea ii spui cu foc", iti spun urmatoarele, pe cit pot eu de simplu ( ca sa nu suspectezi ca am copiat de pe un site):

1. este foarte bine ca va iubiti ( tu pe el si el pe tine).
2. sa zicem ca tu esti mai dragutza decit el ( parerea mea...) asa incit nu se pune problema de fizic! Daca-mi permiti, eu cred ca vei arata intodeauna bine pentru el chiar si cu 10 ani in plus...Nu ma sperie diferenta el: 34, tu: 44 ci el: 44, tu:54...Dar nici aia nu ma sperie pina la urma...in definitiv viata e complexa.
3. pina sa va casatoriti vor mai trece niste saptamini, deci il vei cunoaste si mai bine de atit.
4. nu e nevoie sa auzi alte pareri intr-o privinta in care esti deja convinsa ( cum si tu ai spus, tu stii ce stii si cu asta basta!)
5. nimic nu te poate "distruge", nu-ti pasa de gura lumii...

Este absolut perfect. Viata e minunata.

Atit.
Nu uita insa ca in general lucrurile nu ramin chiar asa...
Asta incearca prietenii de pe DC sa sublinieze. Cind postezi un subiect, fiecare incearca sa te faca, prin parerile lui, sa-ti pui tu singura probleme si sa-ti raspunzi la ele. E un mare ajutor, crede-ma...
Poate tu nu esti un caz in care se intimpla ceea ce s-a intimplat, de-a lungul vremii in general, ci unul deosebit, aparte, lucru de care ne-am bucura cu totii, nu-i asa?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

anielle,
sub sloganul "o fi si asa, ca prea ii spui cu foc", iti spun urmatoarele, pe cit pot eu de simplu ( ca sa nu suspectezi ca am copiat de pe un site):

1. este foarte bine ca va iubiti ( tu pe el si el pe tine).
2. sa zicem ca tu esti mai dragutza decit el ( parerea mea...) asa incit nu se pune problema de fizic! Daca-mi permiti, eu cred ca vei arata intodeauna bine pentru el chiar si cu 10 ani in plus...Nu ma sperie diferenta el: 34, tu: 44 ci el: 44, tu:54...Dar nici aia nu ma sperie pina la urma...in definitiv viata e complexa.
3. pina sa va casatoriti vor mai trece niste saptamini, deci il vei cunoaste si mai bine de atit.
4. nu e nevoie sa auzi alte pareri intr-o privinta in care esti deja convinsa ( cum si tu ai spus, tu stii ce stii si cu asta basta!)
5. nimic nu te poate "distruge", nu-ti pasa de gura lumii...

Este absolut perfect. Viata e minunata.

Atit.
Nu uita insa ca in general lucrurile nu ramin chiar asa...
Asta incearca prietenii de pe DC sa sublinieze. Cind postezi un subiect, fiecare incearca sa te faca, prin parerile lui, sa-ti pui tu singura probleme si sa-ti raspunzi la ele. E un mare ajutor, crede-ma...
Poate tu nu esti un caz in care se intimpla ceea ce s-a intimplat, de-a lungul vremii in general, ci unul deosebit, aparte, lucru de care ne-am bucura cu totii, nu-i asa?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Corect!!!

Daniela_b,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

daniela_b,
ai sublinat foarte bine ce vreeam si eu sa scriu,
acum sa scriu si experienta sa zic asa a matusei mele care e casatorita de 20 si ceva de ani cu un barbat mai tanar decat ea cu 10 ani, ceea ce la vremea respectiva a produs ceva valuri dar nu asta conteaza.

da se iubesc si daca el nu ar fi iubit-o nu s-ar fi casatorit cu ea mai ales ca ea avea 4 copii cu primul sot( primul sot a murit de cancer), anterior a mai facut unul cu el, arata foarte bine acu 20 de ani matusa mea
dar....acu matusa mea are 52 ani iar sotul ei 42
ea la 52 trece prin menopauza (si cine stie ..stie la ce ma refer) cu multe probleme , fizic e mult mai greu sa te mentii iar el e la a doua tinerete, eu asta vreu sa subliniez , ca tu vrei nu vrei vei trece prin stadiul asta iar menopauza vine cu complicatiile ei atat fizice dar mai mult emotionale , nu vreau sa te sperii dar e bine sa te gandesti de pe acum ...vreau sa spun ca acum.. si ex matusii mele, se vede foarte mult diferenta de varsta intre ea si sotul ei,
si te rog sa nu te superi ,
eu iti doresc multa fericire si sanatate

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput