Oligospermie (19) - putini, da' (ne)buni !
Raspunsuri - Pagina 14
daniela_b spune:
greuceanu, mare dreptate ai, Dumnezeu ne iubeste pe toti si e in tot si-n toate...
azi am pus in ordine niste documente, ne pregatim sa mergem la medic ( mergem incet ca melcu' dar mergem, asta-i tot ce conteaza...) si am descoperit o mare FAZA : prima spermograma 3 milioane, a doua 60 de milioane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, a treia, 12 milioane...In prostia noastra ( ca altfel nu-i pot spune...am citit la a doua ca sint 6 milioane) si ma bucuram ca la a treia sint 12...Am crezut ca e alfel de numerotare si astfel apareau 60.000.000 asa incit m-am dus cu hirtia in mina glont la laborator si ei au spus ca intr-adevar sint 60 de milioane, nu 6 milioane. Atunci, nu mai inteleg nimic...De ce nu s-a intimplat minunea? O fi de la mine, problema? M-am hranit cu vise? Am mers pe cai gresite? Am eu un uter infantil si atita tot? Vai, sint atit de suparata ca nu mai vad pe unde merg...atita timp pierdut... si de ce, dupa aceea sint numai 12?
Imi vine sa pling, sint dezorientata complet...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
luli spune:
Greuceanu si Ramona - jos palaria, adevarat graiti!
Elise - draku nu e asa negru, si eu m-am temut de asta si am stat cu inima la gat amanadoi pana am primit rezultatele de la Genetic Lab, mai ales ca trebuiau sa vina in ajunul Craciunului... pai ce daca scriau in pliantul ala ca 1 din 100 in loc de 3 din 5, etc... te mai gandeai asa serios sa faci analizele genetice? ce doar sunt "ieftine rau"...
Oana - trebuie sa mai lucrezi cu biciul 
Beatrix - hai mamica trage piciorul ala odata mai tare
Carmencita - curaj fata frumoasa hai sa lucram ca Oana 

Behind every love is a great story
Luli
barbye spune:
din cand in cand.
flavia da da, avem nevoie de incurajare.
beatrix si noi vrem sa venim dupa tine, dar iti va trebui multa putere sa ne tragi dupa tine..........
Sotul meu spune ca poate nu-i este scris sa aibe copii, dar nu face nic in acest sens Si pe mine ma 
ca nu face nic se lasa dus de;Ai vazut-o pe...?( Am o fina care a facut trat. vreo 11 ani si pana la urma a ramas ,are un baiat acum)pai sunt cu el de 10 ani .....cat sa mai astept........Cred ca in curand ii spun de o insamantare artificiala, dar mai intai, il las pana face spermograma si acolo ii spun Dr sa-i congeleze, daca gaseste ceva bun......il i-au prin surprindere......Nu stiu daca va fi de acord, dar nici nu trebuie sa fie.......
Acum vreun an i-am spus sa facem o insam...ca-i pune Dr acolo unde trebuie. Stiti ce mi-a raspuns.; Ce nu te insamtez eu destul, mai dau si bani pe asta.........Daca nu e de acord , costa putin fac io rost de banii.....Strang cheta la servici, ptr o cauza nobila..... ![]()

pentru toti
titelu spune:
Sunt foarte amarit,guffy perusul mi-a murit subit,acum ne gindim sa ne luam altul.Stie careva,dauneaza sarcinii si noului nascut?In memoria lui voi lua o doza de palinca.
gabiu spune:
Buna,
Nu am scris pana acum la voi, dar v-am citit mai mereu. Acum insa vreau sa va intreb ceva ce ma framanta de un timp, si poate imi spuneti si mie parerile voastre.
Iata>
in 2002 spermograma arata 60 mil/ml, motilitate 70% , ( dupa o abstinenta de aprox 14 zile)
in 2005 ( martie) 220 mil/ml, motilitate 70% ( abstinenta de 20 zile)
in 2005 decembrie am facut IAS si a avut 52 mil ( abstinenta de 5 zile).
In toate cazurile vol. era 5ml. Nu inteleg ce inseamna cele 52 milioane de la IAS. Este vorba de nr.total ( adica numai atat a fost bun din cei 5 ml) sau e 52 mil/ml?
Abstinenta de la primele 2 spermograme a fost din necunoastere. Adica ni s-a spus nu mai putin de 5 zile si noi am ales ca perioada sa fie mai mare, nestiind ca exista un min si un max.
Daca ma puteti ajuta astept pareri.
danyalo spune:
gabiu
Incerc sa te ajut eu cu un raspuns...sper sa te multumeasca...
limitele minime si maxime sunt 2-5 zile.
valorile pe care tu le dai la mai mult de 5 zile nush cat de corecte sunt.
la IAS in 2005 cu abstin. 5 zile 52 mil... e nr. total obtinut prin centifugare..din cate stiu eu!! adik dupa ce prepara sperma..daca printre ei mai sunt si lenesi sau mai blegutzi ii mai trezeste din amorteala si devin mai multi!!!
![]()
![]()
conteaza si cantitatea..logic dar conteaza in primul rand calitatea!!!poti sa ai 6 mil de
daca toti sunt ametiti sau morti!! nici o afacere![]()
Eu zic sa-mi trimiti un PM.si te trimit io undeva sa faceti sermograma corect..si sa vedeti cum stati!!!
DANY
sa auzim numai de bine
M Oana spune:
Gabiu imi dau si eu cu parerea prin spermogramele voastre. Eu zic sa stai linistita si sa nu-ti faci atatea calcule, la ISA valoarea de 52 milioane
este BUNA.
E adevarat ca exista si valori cu muuuuuult mai mari, dar valoarea voastra nu este de speriat. Daca te uiti in statistici valorile care se apropie de 60 milioane
sunt considerate cu sanse mari de reusita, in sensul ca sub aspectul domnilor
nu sunt probleme.
In ceea ce priveste diferentele intre spermograme este adevarat ca abstinenta nu a fost cea ideala (3-5 zile), dar diferentele pot fi din modul diferit de viata al sotului tau.
Spermatogeneza dureaza 3 luni, dupa care se pot inregistra valori total diferite, daca exista stres, fumat excesiv, raceli, infectii.
In locul tau eu m-as bucura de rezultatul de 52 milioane
si as cauta alte cauze ale infertilitatii.
Si sa-ti mai dau si niste valori de la noi sa poti compara: am avut la spermograma cand 20 milioane /ml, cand 70 milioane/ml, cand 50 milioane/ml, iar la inseminari am avut cand 10 milioane, cand 30 milioane
.
Cat despre valoarea de 0,5 ml de la inseminare, aceasta este valoarea stas cu care se face inseminarea. In acesti 0,5 ml intra
de calitate A si B gasiti in urma centrifugarii.

luli spune:
Gabiu - draga mea spermograma sotului tau as putea spune ca e minunata.
Sa-ti spun si de ce:
- chiar daca a fost facuta dupa un nr mai mare de zile de abstinenta este peste limitele minime normale
- nr
tb sa fie intre 40 si 240 mil/ml la voi ... ehe he nici in visele mele cele mai frumoase nu pot sa-mi inchipui cum e ![]()
- volumul tb sa fie intre 2 si 6 ml la voi e cat se poate de bine;
- motilitatea nu stiu cum a sot masurata insa oricum e un % bun ![]()
Intrebarea mea e: de ce ati facut voi IAS?
Behind every love is a great story
Luli