despre cosmetice (diverse)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dory232002 spune:

Am folosit samponul din gama Nivea, apoi la-m schimbat cu cel de la PonEmo (infantil sau colagen).

DORY & ALEXANDRA DENISA
http://photos.yahoo.com/dory232002

FILMULETE : http://www.dropshots.com/dory232002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

cosmetice copii

rusealexa

Rog ajutor cu privire la ce cosmetice sa cumpar (folosesc) pentru fetita mea - MARIA LORENA - care se va naste in August. Din cate am inteles la scutece - Pampers. Dar restul ? Si nici macar nu stiu ce ar trebui sa am ? Sampon, sapun, crema, servetele umede.. altceva ? Apropo.. detergentul Persil Sensitive - pentru copii - am cumparat dar nu am folosit inca. E bun ? Sau imi recomandati altul ? Daca o sa cumpar lapte de corp mai imi trebuie si ulei de corp ?
Care ar fi cele mai bune...calitate/pret ?
Merci de ajutor !!!!

Darria

Nastere usoara, refacere rapida, sa fiti sanatoase si sa ai mult laptic.
Citeste aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=81357
Daca vrei sa stii si ce altceva iti mai tb. in afara cosmeticelor -> spune.

mariussimiuc

In primul rand,sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos!

Apoi,toate le vei afla si invata pe parcurs.Fiecare copil este diferit si degeaba iti eu ca un anume tip de scutec sau detergent este bun,voua s-ar putea sa nu va priiasca.
Noi am folosit Pampers la inceput,dar nu ne-au placut ca dadea kk pe alaturi sau prin spate.Am trecut la Libero,care are elastic la spate si face si fundul mai sexi.
Detergent am folosit din cel obisnuit,gen Ariel sau Persil si am folosit intotdeauna dubla clatire la masina de spalat.
Sampon si sapun am folosit de la Klorane,ca a avut piele sensibiloasa rau,dupa ce am folosit Jonson.
Crema am folosit Bepanthen,chiar si pentru hidratare,dar crema cu catina de la Plafar este varianta la fel de buna,dar mult mai ieftina.

corina30tg

Eu am folosit pampers fara probleme si servetele umede tot pampers. Are 7 1/2 luni si nu am avut niciodata probleme cu funduletul. Servetelele le-am folosit si pentru restul corpului cand nu eram acasa si se murdarea
Pentru baie am folosit sapun, sampon Dalin si apoi ulei de corp tot de la Dalin si sunt fff multumita.
Am cumparat si eu inainte de nastere toate lotiunile, pudrele, cremele recomandate de amice si acum se invechesc in baie. Eu zic sa-ti iei un minim: pampers, servetele, sapun,sampon si ulei, apoi sa iei pe parcurs ce crezi ca iti mai trebuie.
Poti folosi detergent care spune ca e pt copii + balsam tot senzitiv, dar sa clatesti bine. Eu in primele 2 luni am repetat clatirea.
Nastere usoara!

ccc77

Si eu urmeaza sa nasc peste 8 zile.M-am confruntat cu aceeasi problema.In final am cumpart sapun Nivea pt. bebelusi,lotiune de la Sanosan(am inteles ca sunt destul de bune)si pretul nu este msre.Urmeaza sa mai cumpar pudratot de la Sanosan,desi am inteles ca nu este chiar indicata, dar pentru orice eventualitate prefer sa o am.In rest Pampers si servetele umede tot de la pampers.Nastere usoara si bebe sanatos, Andra.

crinuta

Scutecele Libero sunt mai bune decat Pampers ( parerea mea), iar in rest eu am folosit cam 1,3 ani Sanosan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

produse ingrijire nounascut

ccc77

Buna , ma numesc Andra si urmeaza sa nasc peste 12 zile(prin cezariana).In mare am facut cumparaturile pentru bebe, mai a ramas sa cumpar doar produsele de ingrijire.Pentru baita am luat un sapun din gama Nivea special pentru bebe, insa nu stiu dupa baita sa ii cumpar o crema sau un ulei de corp?De pudra este nevoie? Voi din ce gama ati cumparat produsele? Sunt atat de multe incat nu stiu la care sa ma orientez.In afara de sapun, crema de corp sau ulei si pudra mai trebuie si alceva? Va multumesc, Andra

Roxana Claudia

Andra eu am cumparat produse din gama Bubchen cu extract de musetel. La fel de bune sunt cele de la Mustela sau Chicco.Pudra sub nicio forma la bb. La gamele amintite exista creme cu oxid de zinc pt poponeata. Iar vara este mult maibun un lapte de corp decat ulei de corp pt masaj. Succes.

GeorgetaR

Draga Andra,
Ai facut f. bine ca ti-ai luat de toate din timp sa nu dai din colt in colt dupa ce nasti.
In afara de sapun (preferabil lichid, cel solid usuca pielea), ar trebui sa mai ai un samponel (daca cumva sapunul nu este si pt. par).
Eu le-am luat de la Chicco. Am mai folosit ulei Jhonson dupa baita in primele luni. Pudra nu am folosit. Am inteles ca n-ar fi prea indicata, astupa porii si in afara de asta cand o pulverizezi inhaleaza bb si nu-i face bine.Pt. prevenirea iritatiilor la fundut amai folosesc si acum Bephanten (primesti reteta gratuita pana la 1 an)si nu am avut probleme.
Cam asta ar fi strictul necesar, zic eu, daca n-oi fi uitat cate ceva intre timp fiindca Andrei e baiat mare, are deja 1 an si 8 luni.

elenabianca

Eu am folosit ulei din germeni de grau - pe care il gasesti la plafar- pana la vasta de 4 luni dupa fiecare baita si apoi ulei de la Johnson.Crema pt fundulet cu oxid de zinc produsa de firma TIZ care o gasesti tot la plafar si este foarte eficienta si pentru ragade.Pampersi cred ca ai cumparat, sampon SANOSAN, sapun lichid Dalin sau sapun SANOSAN, NIVEA.

ccc77

Uleiul de corp patrunde bine in piele? Nu ramane unsuros? Trebuie dat pe tot corpul sau insistat mai mult pe la pliuri ?

GeorgetaR

Daca te referi la uleiul Johnson, trebuie aplicat pe pielea uda, masat un pic, dupa care il imbraci pe bb si nu e unsuros. Eu il dadeam pe tot corpul, nu numai la pliuri.

kristinutza

eu am folosit gama sanosan: ulei, crema pt iritatii (si acum mai am din cutiuta originala, la 10 luni), gel de dus cu sampon.
nu recomand uleiul, dupa ce am descoperit crema hidratanta de la sanosan nu m-am mai apropiat de ulei. crema intra repede in piele, spre diferenta de ulei. am patat o gramada de hainutze cu uleiul. desi mie mi-a folosit cred, pt ca radu meu nu se dadea scos din burtica si avea pielea extrem de uscata la nastere. deci eu zic crema, nu ulei.
la produse de spalat, cred ca e mai bun sapunul lichid, cu sapun solid nu l-am spalat pana acum. este gelul de dus 2 in 1 care are si sampon. adica n-are niciun rost sa cumperi si gel si sampon, ca e mai mare mozoleala si bataia de cap. ca n-o sa stai sa inchizi sticluta de sapun si sa iei sticluta de sampon pt in varf de ac cat iti trebuie pt un caputz asa de micutz.
nu l-am dat cu pudra niciodata, crema cu oxid de zinc mi se pare cea mai ok.
radu s-a inteles cu gama sanosan, n-am avut niciodata probleme, plus ca e mai avantajos la pret.

nastere usoara si succes la cumparaturi!

daniella4

Ca si kristinutza iti recomand gama Sanosan, mai putin pudra, care de altfel nici nu-i buna pt bb.

Pentru iritatiile de scutec noi am folosit inca din maternitate Bepanthen, are efect rapid si sigur.

Darria

Refacere rapida, bebe sanatos si mult laptic.
Uite ce produse folosim noi:
- bepanthen: pt. fundulet(de la primul scutecel, la fiecare schimbare). Sa nu folosesti pudra pt. fundutz pt. ca in contact cu urina provoaca iritatii.
- sapromed pudra pt. pliurile de la gatut si maini(aplic dupa fiecare baita) ca sa previn iritatiile.
- alcool alb(rafinat 96%): am folosit la sfatul pediatrului dupa ce i-a cazut restul de cordon. La fiecare schimbat de pampers si baie tamponam buricul cu alcool alb si s-a vindecat ft. bine. Nu pui pudra pt. ca pot aparea complicatii. Pana la caderea restului de cordon am folosit alcool alb(stergeam in jurul buricului) iar deasupra presaram sapromed - la fiecare schimbare de pampers.
- sampon + sapun + crema corp + servetele umede de la nivea.
Am folosit si johson's dar s-a iritat de la ac. gama si am schimbat imediat. Nu folosesc ulei de corp pt. ca nu imi place desi am inteles ca intra bine in piele.
- scutece de la pampers.
Ft. bune am inteles ca sunt produsele din gama Sanosan, nu am incercat inca.
Nu stiu daca am uitat ceva, in caz contrar revin la acest mesaj.

Editare:
- alte mamici folosesc Baneocin pudra in loc de sapromed.
- pt. iritatii e bine sa ai in casa panthenol spray.

ccc77

Ce parere aveti despre produsele din gama Bubchen? Am citit pe net ca ar fi foarte bune, de asemenea si produsele Sanosan erau destul de laudate. Gama Jonson parea sa dea iritatii la bebei.

Darria

Sigur? Ca asta nu stiam si nici medicul de fam. nu mi-a spus si folosim cam 4-5 bepanthen pe luna. Ar fi ceva daca ar fi gratuit desi ma mir sa fie gratuit acum.

pisi_ella

Nivea, Sanosan sau Bubchen.
La bb mic e bine sa folosesti gel, nu sapun. Vezi ca sunt sampoane pentru spalat cap si corp, 2 in 1.
E bine sa ai si pudra in casa, noua ne-au cerut pudra in maternitate (Giulesti), numai sa ai grija sa nu inhaleze bb.
Ulei sa mai ai, lotiune (laptic) de corp si o crema de bb. Eu am fost ff multumita de cremele Bubchen. Le-am folosit si eu, pentru fatza, cand eram iritata si aveau un super efect!
E bine sa ai in casa si banala crema (unguent) de galbenele.
Eu stiu ca Bephanten-ul nu se mai da gratuit. Panderm stiu ca se da acum gratuit. Cel putin asa ne-a dat noua dr. E f bun si Panderm.
Mai e bun si Baneocin unguent pentru iritatii (sau Baneocun pudra - depinde de iritatie) De asemenea Baneocin pudra e bun pentru buric. E bine sa le ai pe amandoua.
Cam atat.

Hildegard

-eu am luat Nivea:ulei, crema corp, sapun lichid care e si de corp, spuma de baie.
-pudra (am luat de la Klorane) nu o folosesti la inceput. eu nici acum n-am folosit

ancamironiuc

Eu am folosit numai si numai NIVEA si CHICCO cand era micut. Am fugit de Johnsons pentru ca citisem ca mai da iritatii.

Acum ca avem probleme cu pielea folosesc MUSTELLA. Sunt foarte foarte bune insa sunt ceva mai scumpe. Totusi la bb nu folosesti foarte mult asa ca merita. Am gasit un gel de dus de la Mustella special pt bebelusi. Au si creme de corp si pudra.

Noi am folosit urmatoarele:
- gel de dus CHICCO sau NIVEA BABY (cel bleu) inclusiv pt. par
- crema de corp CHICCO, ulei am incercat dar nu ma impacam eu cu el
- BEPANTHEN numai daca se irita la fundulet
- ALCOOL pentru buricut
- SER FIZIOLOGIC pentru curatarea ochisorilor si a nasucului
- si esential FORFECUTA SEPCIALA PENTRU BEBE (al meu s-a nascut cu niste unghii lungiiii)

Ramona J

Mustella are un sampon bun. Folosesti putin si se clatese foarte usor. Scump dar merita.
Sapun lichid. Nu pudra. Cremele pentru fundulet... Depinde de copil. La mine ce a functionat la unul nu a mers si la celalalt. Am folosit Bepanthen la greu cu asta mica.
Servetele pentru fundulet imi plac Huggies, dar in Romania se gasesc mai greu. Mai erau unele, parca Sano se numeau. Dar tot asa, nu sint peste tot.
Mult succes cu bebita.

laura72

noi folosim sampon chico(ursulet)inca de la nastere si cum il samponez de 2 ori pe sapt.avem si acum(ca sa nu faca cojite).cu uleiul nivea a facut alergie,asa ca l-am dat cu ulei de masline fiert in special la pliuri si fundulet si nu a mai patit nimic.pui ulei intro sticluta mica cam jumatate si fierbi intr-un ibric cu apa 15-20 min.
adaug comprese sterile cateva pachete10,pompita pt. nas.pipeta,termometru de camera,de baie,si pt temperatura digital sau normal.niste fasa sa-i legi compresa peste buric.supozitoare cu paracatamol pt sugari 125mg.De colici sab simpex sau bonisan.dar cel mai bine sa previi ridicand bb pe umar si batut pe spate pana ragaie de 2-3 ori in timpul suptului.
nastere usoara bb sanatos si sa ai laptic.

madau

Ptr un bb mic io zic ca cele mai bune sunt Mustela, mai scumputze dar merita deplin. Eu am folosit si folosesc inca crema ptr funduletz si n-am avut nici macar o iritatie cat de mica, si mai au o treaba foarte buna, crema ptr curatare fara apa, cand n-am avut posibilitatea sa facem baitza..tare m-am felicitat in gand ca am luat-o.

Pacat ca nu au si lapte de corp, noi ulei nu folosim ca face bubitze. Acum am trecut la Chicco de vreo 4 luni, sunt foarte bune si miros frumos.

Pudra eu stiu ca nu se da la bb, cu sapun eu n-am spalat-o niciodata, doar cu gel de dus.

mariussimiuc

Sigur? Ca asta nu stiam si nici medicul de fam. nu mi-a spus si folosim cam 4-5 bepanthen pe luna. Ar fi ceva daca ar fi gratuit desi ma mir sa fie gratuit acum.

Nu se mai da gratuit.Sau poate ca au revenit asupra deciziei?

Ripley

Recomand cu mare incredere si din experienta gama Klorane. Tot mai scumpe, dar mai sigure. La fel si Sanosan, Mustela, Chicco. Cu Bubchen am avut pb, in afara de crema de fundic care e fte buna. Dar de luni bune folosesc Petrini facuta la farmacie si sunt fte multumita. De asemenea am auzit de multe pb. cu gama Johnson, asa ca nu as risca.
Multa bafta la nastere, sa ai un bebe sanatos, sa-ti revii rapid si sa ai cat de mult laptic!

Guguluff

Sanosan si Nivea. Preferabil sampon si gel de dus 2 in 1. Nu mai are rost sa te chinui cu sapunul clasic. Ulei nu ii placea fetitei mele si nici mie, nici pt mine, nici pt ea. Lotiune de corp am acum de la Johnson's, cu levantica. E acceptabila. Pudra e bine sa eviti. Si nu folosesc mai nimic pt iritatii de scutec pt ca o spal cand o schimb. Servetelele umede sunt pt cand nu ai apa la indemana. Aaa si uitam, in primele 3 luni am folosit crema Flatulin pt colici.

margas2005

Eu folosesc la fetita mea produsele Klorane.SUNT SUPER!!!!

corina30tg

Am folosit de la inceput Dalin si sunt multumita. Sapun, sampon, ulei de corp-nu mi-a patat niciodata hainele.
Pudra nu am folosit niciodata. Atentie: nu se recomanda pudra cu pampersi, ci doar la scutecele clasice!

calida

Foloseste cu incredere laptele de corp de la Nivea,precum si uleiu de corp,vezi ce-ti place mai mult.
Sa cresteti mari!!!
Sa fiti sanatosi!!!

Bic

Noi ne-am comandat din Romania sampon si ulei pentru bebelusi de la Elmpilant. Imi place foarte mult cum miroase uleiul.

Despre pudra, sint idei controversate. Moda acum e ca nu se foloseste pentru ca praful ii poate intra in plamini sau pentru ca, in special la fete, poate musti si duce la infectii. Acuma, toata generatia noastra a crescut cu pudra si sintem foarte bine. Eu am folosit citeodata, in disperare de cauza, si pudra, dar nu in exces.

Crema pentru iritatii de scutec am folosit, dar ma bazez cel mai mult pe unguentul de galbenele care se gaseste la Plafar in Romania. Are efecte absolut miraculoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ce sampon?
Babisa
Pana acum am folosit numai produse Sanosan pt igiena fetitei mele (sampon,ulei de corp,gel dus)...am fost foarte multumita.Acum are 1.8 ani...as vrea sa ii schimb samponul decat ,pe caldura asta vad ca o manaca ccc capul,ma gandesc ca alta marca ar fi mai eficienta pt asta ,plus ca nu ii lasa parul destul de matasos pe cat as vrea.Ce marca imi recomandati pt ceea ce vreau ?
Multumesc mult

Hildegard
draga,

cea mai buna e NIVEA.

alina morostes
Eu am folosit Bubbchen si acum folosesc Nivea, de ambele am fost multumita.

mariussimiuc
E adevarat ca noi suntem baietei dar Klorane ne-a facut parul frumos intotdeauna.

bubu05
NIVEA - nota 10 la toate produsele (si de bebei si de adulti)!

MaryP
Nivea

Doris-Alina
De 4 ani, fara intrerupere, numai sampon Johnson cu germeni de grau.
Si rezultatele se vad...Ines are un par superb...

daniella4
Dalin cu levantica folosim de cand am mai crescut.

hermelina
De la nastere si pana acum la 4 ani, am folosite pt maria numai jonson- lasa parul matasos si curat.Incearca

kid2003

Am folosit cu succes Chicco Infinite Dolcezze, cel in forma de ursulet, sampon (este si gel de dus). Miroase super si lasa parul matasos si lucios. Este aceeasi varianta si in flacon normal (nu in forma de ursulet) si are aceleasi rezultate, e doar un pic mai ieftin. Le gasesti la SensiBlu.

alimara
si noi am folosit sanosan si nivea cat am fost micute, iar acum am trecut pe klorane care miroase tare bine. noi nu am avut probleme de la sanosan doar ca am vrut o schimbare.

Andra28
Am folosit de la inceput si inca mai folosesc banalul Dalin. Singura schimbare pe care am facut-o a fost sa trec de la sampon simplu la cel cu balsam. Si sunt in continuare multumita.

GeorgetaR
Si noi suntem f. multumiti de Chicco, si cu ursulet si fara. Lasa parul matasos si miroase f. bine. Din cauza mirosului am ales initial gama asta.

ellinia
Noi folosim de la nastere sampon si sapun lichid Dalin si suntem foarte multumiti.

laura72
si noi Chicco cu ursulet miros super par matasos,lucios,nu il ustura ochii.trebuie clatit bine parul poate de aceea nu e asa molae cum vrei.ma gandesc ca poate plange si dai zor si nu e suficient clatit.

madau

Chicco ursulet si noi, eu sunt fan..imi place mirosul de mor, sau cand era mica, Mustela. Ii face parul foarte moale si matasos, numai ca noi inca nu suntem mari pletoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

acum ca a venit primavara cu soare din belsug cum protejati pielea puiutilor de razele lui puternice si nu mereu benefice?
folositi creme cu protectie UV si de care?
preturi?

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput