Mamici de mai iunie 2006 (29)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen Cita spune:

Noi ne-am intors aseara tarziu de la control, asa ca nu am mai intrat pe forum. Avem vesti bune cum ca atata vreme cat IR-urile se incadreaza la valori normale si bb e in grafic cu cresterea, nu mai conteaza acele mici calcificari ale placentei. In rest … m-a chemat la control in sapt.24 cand imi va face o ecografie si vom discuta despre ce analize vor fi de facut in saptamana 28. Pana atunci voi lua in continuare doar biomarin, exact ca Shori si LYLY. Multam la amandoua pentru urari si incurajari !
La cabinet a fost foarte aglomerat... noi aveam programarea la 19.00 dar am intrat pe la 19.40 ... si am stat pana la 19.50 ca mai erau vreo 4 paciente dupa noi. Dar important e ca vestile sunt imbucuratoare. Data viitoare voi incerca sa-mi fac programarea mai devreme, pe la 17.

pupik pe burtik

Carmen 20+ cu Eliza in burtik

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20730;103/st/20060613/dt/8/k/2f72/preg.png

Mergi la inceput

[/quote]
CarmenCita, Iosup are chestii pe care nu le comunica (la mine au fost chiar mai multe, am avut un soc cand am iesit de la el de la eco), adevarul e ca pana la urma interpretarea e treaba doctorului T, nu a lui. Mie T mi-a spus ca placenta nu tre sa fie neparat Ferrari sa castige 'traseul' de 9 luni, important e sa-l termine. Eu am replicat "adica sa inteleg ca am o placenta tip Dacie,nu tip Ferrari". Si el a zis, "da, si pana la finis s-ar putea sa ne trezim cu un Trabant".
Atat timp cat bb creste in grafic, nu e f scarry, asta e, sper si eu sa "reziste' cat mai mult...
Magg 22s+
[/quote]

Maggy cam la fel mi-a descris si mie dr. T situatia ... Cum ca nu are importanta daca tabla e gaurita si ruginita (ce incurajator suna...) atata timp cat masina ajunge la destinatie peste 9 luni. Importante sunt IR-urile (fluxurile ombilicale si placentare), care am aflat cu usurare ca sunt “beton” ... deci nu-mi ramane decat sa sper ca Dacia-Trabantul va tine pana la sfarsitul cursei. Doamne ajuta!
Multam pentru raspuns!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20730;103/st/20060613/dt/8/k/2f72/preg.png

Mergi la inceput

Inaioana multumesc pentru link-urile despre calcefierea (imbatranirea) placentei ! Informatiile coincid cu ce am aflat aseara la dr. T. Deci intr-adevar, calcificarile sunt un semn al imbatranirii placentei. Vestea buna este ca chiar si o calcificare considerabila nu afecteaza in mod obligatoriu fatul si ca gradele placentei sunt un parametru destul de vag si incert, care trebuie corelat cu alte date (IR-urile) pentru a fi relevant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Carmencita,
Dacia ta e chiar beton...Mie mi-au iesit si IR-urile marite pe artera uterina stanga...Asta fiindca probabil nu eram suficient de paranoica deja
In fine, T mi-a spus ca bb e in grafic (si intr-adevar e) sper sa ramana mereu in grafic si, daca chestia cu placenta previa sau neprevia, calcificata sau necalcificata nu s-or rezolva , macar masuratoarea bazinetului lui bb, care la mine a fost peste pragul normal la 20 de s, sa iasa de data asta bine.
Dupa cum vezi, eu ma stresez in mai multe directii.
Adica am o "Dacie" cu tabla ruginita, careia ii tuseste motorul si o cam lasa frana. Nu puteam sa am si eu placenta (macar) Opel sau Renault??

Eu ma vad cu doctor T pe 8 feb, mai am deci o saptamana de asteptat... BB Nichita e destul de cuminte, dar se agita cand doarme mama lui (si mie si lui ne place sa dormim pe partea dreapta, deci avem conflict de interese, evident, nici unul nu cedeaza, fiindca mie imi place sa il simt si atunci il las sa dea cat poate...

Deci se poate lua si tensiunea la doctor T...Oare o avea si un cantar ascuns pe undeva?
Magg 22s+

PS: papadie, asteptam vesti de la eco despre Sofia !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1702 spune:

shoricutza

si noi suntem in aceeasi situatie...sotul meu moare de nerabdare sa mergem la ecografie...lui i se pare prea rar la o luna...acum recunosc, si mie mie se face dor sa o mai vad acolo cum misca, mai ales ca nu am prea simtit din miscarile ei pana acum...de cateva zila mi se pare ca o simt mai bine si aseara a prins si el cateva miscari si era extaziat...asta ne mai linisteste...ne place sa fim in contact cu ea si sa-i vorbim...de bine ce ma plangeam ca nu misca, aseara m-a cam lovit...serios...ma durea...nu stiu cum ma impingea ca era o presiune intr-un loc spre stanga...am dormit mai greu din cauza asta...dar la un moment dat s-a linistit si am reusit sa adorm...

cat despre faptul ca e mica...ne-a confirmat ca e cam piticuta dupa ultima ecografie...acum poate o sa creasca in timp si o sa recupereze...oricum mi-a zis sa nu ma ingrijorez ca e bine...eu la 18 sapt cand am fost la eco luasem 4 kg...doar burta, in rest nu se vede...

bineinteles ca sunt adepta cezarienei...eu asa mi-am ales doctorita...ea mi-a zis inainte de a ramane eu insarcinata, ca ea a nascut doi copii prin cezariana si ca ma intelege...mai ales ca sunt micuta...eu am 1,57 m si aveam 40-41 kg...asa ca stateam linistita ca nasc prin cezariana, asa cum vreau...
la ultima ecografie, m-am gandit sa mai discut o data, ca sa nu am nici o surpriza...si am avut din nefericire...pt ca mi-a zis ca-i mica si sa ma mai gandesc la cum sa nasc...a insistat sa lasam discutia pt peste 30 saptamani pe motiv ca daca ramane asa mica ea imi promite ca nu o sa ma rupa nici un pic daca o sa o nasc normal...si deci, ca nu are rost cezariana....am fost foarte trista...pt ca sunt speriata de ideea de a naste normal...si chiar nu vreau! eu mai am si o problema la coapsa si un picior nu il pot departa prea tare, pt ca ma doare rau...asa ca...am de gand sa inving! si sa nasc cum vreau eu!
sa va traiasca si voua bb-ul si sa ai o nastere usoara si cel mai frumos, sanatos si cuminte copil din lumea....

virgi

oare de ce nu mi-a facut carnet? pt ca si eu fac ecografiile si controalele ginecologice in acelasi loc...la doctorita care ma urmareste si cu care sper sa nasc...bineinteles ca asa e cel mai bine...in caz ca se intampla ceva sa am toate datele la un loc...eu nu am mai nimic! sunt foarte trista...mai ales ca ea pleaca in concediu la inceputul lui iunie si in iulie, in conditiile in care eu ar trebui sa nasc dupa 20 iunie...mie mi se pare cam riscant, desi eu imi promite ca o sa fie aici cand o sa nasc...

inaioana

multumesc! ca mi-ai scris...in momentele in care eram eu un pic mai deprimata, ma gandeam ca nu o sa ma integrez si nu o sa ma bage nimeni in seama...si ma gandeam ca, si daca nu-mi raspunde nimeni, tot citesc ce spuneti voi si o sa invat din experientele voastre....
eee...paranoia...
oricum dupa cum spuneam ieri eu am fost mai labila psihic...si am plans destul de mult la inceput...desi imi doream un copil, cand am aflat ca am ramas insarcinata, m-a apucat un plans....si m-a tinut destul starea asta...mi-era si rusine fata de copil...eram destul de inchisa in mine si plangeam acasa (nu la job)...
acum ma bucur de ce mi se intampla si m-am schimbat mult...

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

ehe fetilii am eco diseara la 19 Iar de eco nu duc lipsa ca facem la fiecare control (adica minim 1 data pe luna si de obicei de 2 ori pe luna- depinde la cat timp ma duc la control De acum probabil ca o sa ma duc la fiecare 2 saptamani la control pt ca am contractii si am pb cu colul) A vrut sa-mi zica ce sex are bb acum 2 saptamani dar a zis ca cel mult imi poate da poze cum strange genunchii ca n-a vazut asa copil pudic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Am deschis un nou capitol www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67888" target="_blank"> AICI ca eu plec la examen si pana ajung eu deseara sigur ajungeati la 11pagini aici!Va ,sa-mi tineti pumnii,scrieti la noul capitol!!io 27+ cu Seby
Poze cununie
Poze mami si bebe
Poze Craciun,Revelion si cu burtica Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Se pare ca toti bebeii sunt bine,dar au inceput sa le dea de furca mamicilor.

Carmina eu am avut o durere de care zici tu in primul trimestru,nu era continua,ma apuca cand miscam piciorul intr-un anume fel si daca mergeam prea mult.Atunci mi s-a explicat ca se "desfac" suturile pt latzirea bazinului si mi-a trecut de la sine,acum nu ma mai doare.La tine s-ar putea sa fie vo compresie intr-adevar.Cat despre medicamentele astea ...nu stiu ce sa zic ca am vazut ca parerile sunt impartite.De exemplu io stiam foarte clar ca paracetamolul n-are nici o treaba,dar altii sustin ca e contraindicat in sarcina.De diclofenac am gasit in agenda medicala ca e contraindicat in trim 3 de sarcina si perioada de alaptare.

Casa de piatra !

Cristina pe mine daca ar reusi cineva sa ma asigure ca nu ma taie...as naste natural,ca mie de taietura aia mi-e sila.Oricum eu fac cezariana ca bebe are cordonul de gat+ca am niste chisturi nasoale care daca nu se resorb singure pana la sfarsit ar trebui scoase.

Eu ma lupt cu arsurile deja,ce-i drept numai seara,dar daca au inceput de acum,nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi mai tarziu.Si ma mai lupt cu dureri de rinichi.D-aia vreau sa ma duc sa-mi fac o eco la rinichi.Stie careva nr de tel de la SANADOR ca eu l-am pierdut si as vrea sa-mi fac o programare.

Ioana te-am mai intrebat dar nu mi-ai spus...tie ti s-a confirmat de cineva chestia cu streptococul din municipal?sau a ramas la stadiul de zvon?

viviana 24w3d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

mihaela.f stai linistita ca nici eu nu am mai folosit diclofenac. La spital l-am folosit pentru ca nu stiam ce si cum si oricum era dat de dr si in starea in care eram as fi luat orice ... Dar nu as mai lua acum ... cel putin nu diclofenac supozitor (desi Dr T mi-a spus ca bb e marisor si ca nu mai poate fi afectat). Pana una alta eu sper sa nu ma mai doara piciorul, deci sa nu mai am nevoie de nimic ...
Puiudana imi pare tare rau sa aud ca esti suparatzica ... incearca sa te mai relaxezi un pic ... nu poti sa iti iei o zi libera eventual? Uite un de la mine si sper sa te simti mai bine.
Carmina ce faci? sper din tot sufletul ca te simti mai bine.
cristina1702 uite un ptr bebelina si ptr mamica. Si eu iti urez tie sarcina usoara si o printesa mare, frumoasa si in primul rand sanatoasa. Cat despre faptul ca este micutza, stai linistita ca are timp destul sa recupereze.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

vivighe ai mare dreptate in legatura cu medicamentele. Parerile sunt f impartite si din pacate uite ca atunci cand avem nevoie sa luam ceva (si cand spun "nevoie" nu ma refer la o durere oarecare ci la una infioratoare care te lasa fara respiratie si somn) nu stim pe cine sa ascultam si ce sa facem.
Si medicul meu de familie mi-a spus ca un algocalmin sau un nurofen se poate lua din trimestrul II de sarcina, dar naiba stie pana la urma .... daca pana si paracetamolul este controversat, despre care stiam ca este totusi ok ....

22+

Mergi la inceput