bebelusi de ian-feb 2005 (74)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

WOWWWWWWWWWW!
Erica, superbe torturile, absolut superbe! Cel putin ala Barbie da clasa celui facut de Natalia! Felicitari!

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
In love with...

Mergi la inceput

N-am rezolvat Erica, sunt tare amarata...
Gasisem o tanti care a venit 2 saptamani... Irina a facut ca toate alea! N-a mancat, a urlat, a devenit mamo-dependenta... Cand ziceam ca s-a obisnuit ma suna aia si zice: sorry am gasit job pe meseria mea iarta-ma imi pare rau scuza-ma blabla..
Acu la 12.30 ma intalnesc cu inca una. Ce sa va spun, am pus anuntul si la povesti poate poate aude careva. E pacat de copilul asta bun si frumos. Ladies, au venit niste vrajitoare la castingul de bone pe care l-am facut in ultimele 2 saptamani de a zis barbatu-meu: sa ma plateasca ele pe mine si nu le las sa puna mana pe iri.
Magareata pica pe el daca nu gasesc, va trebui sa se descurce.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
In love with...

Mergi la inceput

Oana, a propos de activitati:
Irinei i se umple timpul asa:
1. ne uitam pe carti si numim animalele si facem ca ele
2. Dam mancare papusii
3. Punem muzica si ne prefacem ca suntem itsy wintsy spider care se cocoata pe burlan samd samd (e un cd in engleza se cheama activity songs si la fiecare cantecel poti face gesturi - minunat in special seara cand ma apuca damblalele)
4. mergem de manute prin casa, batem in canapele, masute, aprindem veioza, daramam carti si casete.
5. i-am pus o tastatura pe jos si un mouse pe care le poate fatzai cat vrea
6. avem marionete si papusi de plus pe care le animam (azi dimi de ex ne-am distrat cu un iepuras care topaia spre ea si o pupa pe obraz)
7. Intr-o cutie frumoasa i-am pus siraguri de margele colorate si elastice de par pe care le baga si le scoate si inchide capacul si il deschide... tine cam 15 minute
8. Avem un fluturas mare de plastic care canta si are multe butoane cu literele alfabetului - apasa pe un buton si se aude: C -> C, A, T -> CAT si apoi miauna si tot asa... deci aude cuvantul si un sunet sau o melodioara
9. Ne plimbam cu calutul prin casa (un cal de plastic cu roti poate fi inlocuit cu succes cu o trotineta)
10. multe carlige colorate puse intr-o galetusa de plastic (pe acelasi principiu cu margelele)
11. calarim pe Gelu (caine urias de plus)
12. il fugarim pe Mitz (motanul)
13. ea in 4 labute, eu in 4 laboaie jucam tot asa leapsa... te prind te prind hai prinde-ma prinde-ma, eventual cu "bau"-ul de rigoare
14. gimnastica: bebe intins in pat, indoit si indreptat genunchii, manutele, gadilat la talpite si pe la manute si pe la barbita - se prapadeste de ras
15.LEGO - bun dar nu dureaza mult
16 cuburi de plus sau de plastic moale
17. un puzzle de lemn si o cutie de carton: nu stie sa potriveasca piesele dar le pune in cutie cu mare placere sau mi le intinde mie si eu le potrivesc
18. baloane - am gasit unele cu un suport in forma de panotfiori - pot dansa si au si abziebilduri ca sa le faci nas ochi urechi gura. Irina, unde e nasul lui? si ea arata Dar al mamei? Dar al tau? samd ochii urechile gura. nu intotdeauna o intereseaza sa si arate.
19. "Uite mandarina, nu e": ii arati ceva: o mandarina, o jucarie mica, orice incape in palma: uite mandarina. O ascunzi la spate si intinzi palma goala: unde e? nu mai eeee, nu e nici aici, nici aici (ii arati cealalta mana) si in final: uite-o! si asta tine cam trei minute.
20: adu-i mamei cartea/cubul/mingea/jucaria
21: intr-un bibe pe care nu-l mai folosim am pus stelute de zahar (se gasesc la supermarket se vand pe post de bomboane) pe care le zornaie.
Merge si cu boabe de fasole intr-o sticla mica de plastic
22, o lingurita si o cutie de iaurt - invarti lingurita incet: uiteee. apoi i-o dau ei: fa si tu!

Toate chestiile astea dureaza maxim 10 minute fiecare. Dar le facem pe rand, pana cade lata. De obicei irina doarme de la 10 la 11.30 - 12.00 si de la 14 la 16.30. Alteori doarme mai putin, sau deloc.
Dar de cele mai multe ori cade lata. Secretul e sa nu-i oferi prea multe de-odata si sa insisti pe 2-3 activitati in decurs de 30 de minute. Asa invata sa se concentreze pe un anume lucru si poti rula cu succes jucariile ca sa apuce sa se bucure de ele nu sa le arunce la 2 minute.
In plus, in fiecare camera din casa are cate ceva de facut.
Astept si ideile voastre!

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
In love with...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Erica, arata superb torturile. Poate ne spui si tehnica.
La ursulet e cat de cat usor, ai facut 2 blaturi de dimensiuni diferite.
Cum ai facut Barbie? Bine, nu cred ca voi face, ca nu am fata, dar sunt curioasa.
Colorantii i-ai luat de la Wilton?

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Crinuta, la tortul printesa am facut un blat intr-un vas mai adanc si rotunjit si l-am ajustat cu niste resturi de blat, folosindu-ma de o crema de unt. Secretul e sa-l congelezi bine inainte de ornarea finala.
Colorantii nu i-am luat de la Wilton caci n-am avut timp sa ajung, ci din Cora...

Anda, multumesc pt aprecieri.
E tare greu sa gasesti o femeie de incredere, caci practic n-ai timp s-o cunosti, trebuie s-o "citesti", insa e si chestie de noroc, zic eu. Succes in alegerea bonei!

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Acum n-am timp sa povestesc, caci mai urmeaza o tura de musafiri azi, insa promit sa recuperez dupa...

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
aniversari

Mergi la inceput

Aha, asa as fi facut si eu, intr-un bol. Felicitari, arata superb.

Anda, foarte interesante activitatile. Am ce invata din ele.
Fluturele de unde l-ai cumparat? Sau l-ai primit?

Sa caut si eu tastatura veche si sa i-o dau, ca nu ma lasa in pace la pc.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Erica, , m-ai dat gata! felicitarile mele! eu nu as putea in veci sa fac asa ceva, lipsa totala de imaginatie si indeminare!!

sa-ti traiasca copilasii si felicitari pentru ce a ales ruxi!!

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Patricia, never say never.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Witchie

A propos de papusa bb care sforaie groaznic...
Sa va zic ce am vazut intr-un magazin: o papusa tot bb, moale, imbracata in pijama, un baietel cu mainile impreunate a ruga, care recita frumos si clar in romaneste Tatal Nostru. Ma uit pe eticheta: Made in China!

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
In love with...

Anda, ai sa ramai uimita cand iti voi spune ce lucruri faine si de calitate din China se gasesc in Saudi.
In primul rand ca aici nu vei gasi asa ceva.
Uite, i-a adus tati lui Rayan 2 camasi: una made in India si una made in China, si sunt una mai frumoasa decat cealalta. Despre calitate am numai cuvinte de lauda.
Din pacate lucrurile chinezesti din Ro nu sunt la fel ca cele de acolo. Nu am exlicatia dar this is a fact.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput