Infectie urinara cu E coli

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fundita spune:

multumesc pentru raspunsuri! Am facut o noua urocultura, dupa ce l-am spalat bine cu sapun si cu solutie de rivanol si au iesit 100.000 fata de 60.000 ca prima data. La sumar a iesit prezent carbonat de calciu si cam atat. Asa ca o sa trecem la treaba! traiasca antibioticele!
Sa fiti puternici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogdidicris spune:

E coli este un bacil de care scapi cam greu. pot sa-ti spun asta ca am simtit-o pe pielea mea. si dupa ce am facut un tratament timp de o luna cu vreo 4 antibiotice diferite, am mai luat si timp de o luna, ca sa previn infectia. stiu ca nepotica mea a facut o astfel de boala si a stat prin spital mult cu ea, iar tratamentul a fost dureros tare. i se facea kanamicina cu penicilina din 6 in 6 ore. era un adevarat chin. aia mica se obisnuise de acum cu injectiile, si cu jumatate de ora inainte de venirea asistentei incepea sa palnga si sa spuna"ba-ba, ba-ba". eu pe atunci nu aveam copii, dar acum cand imi amintesc acele clipe ma gandesc cat de ingrozitor trebuie sa fii fost pentru mama ei.
cel mai bine ar fii sa te duci la un cabinet de analize sa faci o antibiograma, pentru a vedea la ce este sensibil microbul. apoi te consulti cu un medic specialist si ar trebui sa incepi tratamentul.
daca ai facut asta, iti urez insanatosire grabnica si multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauraxyz spune:

Noi la 2 ani am avut prima infectie urinara,dupa care a urmat chinul,infectie in ficare luna ,tratam si iar facea ,pana ce ni s-a descoperit refluxul vezicoureteral de gard 2,facem tratament cu negram deja de 6 luni,intradevar ca nu a mai facut infectie dar imi este tare frica ,caci dupa ce terminam tratamentul ,infectiile isi vor face din nou aparitia.Imi este groaza ca tre sa ni se repete si cistografia ca sa se vada in ce faza este refluxul,pt fetita mea asta este pur si simplu traumatizant.am inteles ca alta posibilitate de a se afla nu este ,la eco nu se vede


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Laura, si Eva are reflux de gradul 2 la rinichiul sting. Si am inceput sa ii dam cite o doza mica de antibiotic (recomandata de urolog si pediatru) in fiecare seara, pt a nu face iar infectie urinara. Antibioticul nu e pt inlaturarea refluxului, ci pt a pazi copilul de infectie; pt ca poate face iar infectie urinara fara simptome, iar din cauza refluxului sa ajunga in rinichi si sa-l distruga ... Cam asa ne-au convins urologul si pediatrul sa ii dam Evei antibiotic, pt ca am fost f reticenti.
In mod normal, refluxul de grad mic dispare de la sine, pe masura ce copilul creste si nu poate degenera in ceva mai rau daca este tinut sub observatie.
O sa-i mai facem o ecografie in 6 luni (abia a fost diagnosticata cu reflux si a inceput antibioticul), iar peste 1 an o sa-i faca iar cistografie.
La cea de acum, Eva nu a plins deloc; au astia de aici niste televizoare mici cu desene animate si le aduc in fata copilasilor cind le fac ecografie sau cistografie; asa au tinut-o pe Eva ocupata, ca incepuse fiica-mea sa rida in hohote, iar eu plingeam de frica si mila ei
Sumarul de urina a fost bun acum, nu mai are infectie urinara.

Fundita, vezi ce i-am scris Laurei, mai sus. Trebuie facut tratament cu antibiotic, apoi iar sumar de urina, apoi ecografie si cistografie la rinichi, pt a vedea daca are reflux.


Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Aici gasiti mai multe informatii despre reflux vezicouretral:

http://www.webmd.com/hw/digestive_problems/tv7734.asp


Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

va rog,spuneti-mi si mie in ce consta o cistografie.cum se face la copii?

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Fundita imi pare rau ca bb tau are infectie urinara. Cu tratament o sa treaca!

Mi-am adus aminte ca am discutat mai demult pe privat! Multa sanatate!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

ce ma bucur ca ati redeschis un subiect despre infectia urinara (in special E.Coli)

noi de 2 saptamani am iesit din spital unde ne-am tratat (respectiv baietelul meu de 2 ani si 2 luni) de infectie urinara cu E.Coli ...diagnosticul corect este "infectie urinara cu E.Coli peste 10 la puterea 5 germeni/ml urina, sindrom infectios intens"
manifestare la noi:
-febra mare si persistenta: ~40 C / 5 zile in care am efectuat diverse analize (exudat faringian, urocultura,analize sange) , febra care se manifesta mai ciudat adica intai avea mainiile ffff. reci si apoi brusc ii crestea f. tare temperatura (din aceasta cauza de fapt am ajuns la spital ..a facut convulsii febrile si am chemat salvarea)
-ochii umflati sau mai corect un fel de pungutze umflate sub ochi
-copilul nu dadea semne ca ar fi racit, a mai scazut putzin pofta de mancare- dar era de inteles avand in vedere febra

medicul a zis in cazul nostru ca ar fi din cauza fimozei (care nu am dorit si nu doresc in continuare sa fie operata) si din cauza ca face des kk (3-4/zi)

dar sunt ingrozita si eu citind cat de greu se scapa de E.Coli...fiind informata de pe DC asupra acestui URO-VAXOM am intrebat medicii la spital si au zis ca inca nu e cazul deoarece suntem la prima experienta si "poate" nu recidiveaza , la farmacie nu imi recomanda sa iau daca medicul nu zice cantitatea..

am citit undeva ca un pahar de suc de afine /zi ne-ar pazi de infectiile urinare...stiti ceva remedii de acest gen....sau stii vre-un homeopat in Cluj? sau este vre-un remediu homeopat care l-as putea da fara consult?

fetelor...hai sa nu lasam acest subiect sa "moara" sa ne mai impartasim din problemele si remediile gasite

ma intereseaza si pe mine unde trebuie sa merg sa vad de acest reflux (ce tip de analiza trebuie facuta) si voua medicul v-a recomandat-o ?
si daca urocultura este suficienta pt. a verifica reaparitia lui E.Coli?

va doresc tuturor sanatate


mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

haideti fetelor mai scrieti ...
cum stati cu analizele?
noi maine trebuie sa le facem din nou...oare e suficienta urocultura?

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

fetelor,intre timp m-am lamurit cum sta treaba cu cistografia.azi trebuie sa i-o facem Mariei(7 1/2 ani)si mi-e cam groaza.Are oroare de medici si nu-i place sa fie controlata.Eram f reticenta si am vrut sa refuz aceasta analiza,Maria a facut o singura data infectie urinara cu proteus,i-am facut urocultura si ecografie(renala) si i-au iesit bine.Dar am citit mai multe aici http://www.emcb.ro/article.php?story=20030127175204000&mode=print si mi-am dat seama ca ea are multe din simptomele descrise acolo-are si enurezis nocturn.Sper sa trecem cu bine si sa fiu tare,probabil ca eu voi intra cu ea la dr.

Daca mai cititi subiectul,as vrea sa stiu daca analiza se face pe stomacul gol?


Doamne ajuta.

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput