Am nevoie de sfaturi si informatii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Iti mai pot recomanda camine-spital de batrani pe str. Barbu Delavrancea nr.17, pe Calea Vitan-colt cu Bdul Energeticienilor, in apropiere de Schitu Darvari, in Berceni, in curtea spitalului Bagdasar.

Eu am lucrat in sistem cu multi ani in urma, dar nu mai stiu care sunt conditiile si daca pensia este musai necesara( atunci nu era daca tu iti luai angajamentul sa platesti).

Daca te intereseaza si faci fata financiar iti pot recomanda si unul privat undeva prin Baneasa, dar e mai scump, nu stiu exact cat dar ma pot interesa.

Capul sus, curaj si putere.

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Alina, situatia chiar nu e simpla.
Rufus, ai dreptate ca nu e bine sa abandonam parintii aflati in dificultate dar nici bine cu forta nu se poate.
Nu stiu eu f bine regulamentul azilelor dar pt a fi incuiata undeva ea trebuie evaluata de un psihiatru care sa constate absenta discernamantului. Deci fara psihiatru nu se poate nimic. Iar daca ea nu reprezinta un pericol public s-ar putea ca totusi sa nu o inchida. Pt astfel de informatii iti recomand sa iei contactul cu un psihiatru pentru a te pune la curent cu legislatia.
O a doua problema pe care o vad eu este extrema ta vulnerabilitate la reactiile ei. Cred ca ar fi bine sa acorzi atentie acestui aspect pt a intelege ce te face sa reactionezi in dezacord cu efortul tau real actual.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Principesa,sunt constienta ca e un dezacord aici,dar stau si ma uit in urma si constat ca toti au parasit-o.De cate ori a facut o prostie nimeni nu a iertat-o sau nu i-a intins o mana sa-i arate drumul drept.
Pana si fratii mei au uitat de ea.Am incercat sa cer ajutorul rudelor si fratilor,fiecare s-a dat deoparte si m-au sfatuit sa fac la fel.
Nu pot.Ii gasesc scuza ca e bolnava si nu contientizeaza ce face.Ma culc seara si ma intreb unde doarme,ce a mancat.Daca si eu o parasesc chiar nu va mai avea pe nimeni.
Caut o solutie si fac ce-mi sta in puteri.Platesc oricat si fac orice s-o stiu in siguranta dar sa nu-mi afecteze viata de familie.
Ca o ironie a sortii,cand m-am nascut nimeni nu m-a vrut,de la parinti si pana la neamuri.Toata viata nu au ratat nici o sansa sa-mi spuna ca nu am fost dorita.Poate asa a fost sa fie,sa ma nasc ca sa nu o parasec acum.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Alina, din ceea ce spui tu eu inteleg ca de fapt de identifici foarte mult cu pozitia mamei tale sau cu ceea ce crezi tu ca simte si i se intampla ei.
Tu te-ai nascut pentru un scop al tau. Atitudinea ta fata de ea de fapt de vizeaza pe tine si faptul ca si tu la un moment dat te-ai simtit abandonata si incercand sa ai grija de ea este ca si cum te-ai proteja pe tine cu suferinta propriului abandon.
Calea pe care ai gasit-o tu este insa prea sinuoasa si ineficienta pentru ambele. Pentru ca tu ai nevoie sa acorzi atentie experientei de abandon din viata ta si sa integrezi emotiile si gandurile generate si asta te va ajuta sa vezi mai lucid, mai detasat situatia mamei tale si sa te raportezi la ea mai eficient si nu disfunctional pentru tine si familia ta, dovada fiind hiperresponsabilizarea.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Parintii mei au dus-o pe bunica la un camin-spital pentru batrani, tot din cauza problemelor pe care le facea. Locuia si singura, nu prea se mai descurca si ai mei nu puteau sta permanent cu ea, fiind din localitati diferite. Nu mai spun ce mizerii le facea, ca n-are rost.
Insa doar cu relatii au gasit un loc. Nu mai stiu exact toate demersurile, dar stiu ca au facut ancheta sociala, au avut in vedere ca pensia ei sa acopere cheltuielile cu intretinerea (aprox. 200 RON) si a fost nevoie de acceptul ei.
De 6 luni de cand e acolo, s-a linistit, e ingrijita corespunzator, iar ai mei se duc cam de 2 ori pe luna sa o viziteze.
Cred ca pentru sanatatea ta psihica e necesar sa gasesti o solutie convenabila pentru amandoua.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

alina va trebui sa apelezi in primul rand la serviciul de asistenta sociala din cadrul primariei si ei te vor lamuri ce trebuie sa faci si iti pot recomanda si acele camine spital cu locuri libere. trebuie o ancheta sociala, ceva de pe la medic, eventual psihiatru. Nu cred ca e o problema faptul ca nu are pensie cred ca poti tu sa contribui lunar.

Incearca sa o internezi undeva ca sa inceapa un tratament. pare a fi o psihoza. in timp, fara tratament se poate agrava. Sa stii ca internarea cu forta este uneori utila si chiar daca ti se pare umilitor si greu sa-i faci asta mamei tale va trebui sa o faci. este pt binele ei si al familiei tale.

multa bafta!

Mergi la inceput