Dieta Atkins
Raspunsuri - Pagina 10
danat spune:
Hop si eu, ma primiti
?! Am reinceput de ieri Atkinsul, sper ca fara mari greseli. Eu o sa dau "raportul" pe aici ce pap si va rog sa ma corectati daca gresesc in meniu.
Eu am mai tinut regimul acesta si am slabit cam 12 kile in 3 luni, cu toate ca am mai calcat pe alaturi cu cate un paharel de vin, s.a.
Acum sunt hotarita sa dau jos la greu kilele astea balast (ca sunt cam 15
). Va rog mult sa nu radeti de mine si sa ma intelegeti ca mi-e jena sa va zic cate am acum, dar daca vreti sa ma treceti pe lista va pot spune ca am 1,78 m si as vrea sa ajung la 73 kg.
A! Uitam sa va zic ce am papat azi:
Mic dejun: cateva felii de cascaval si vreo 4 felii de salam sibiu si un iaurt mic simplu
Prinz: piept de pui gratar cu brocoli si morcovi fierti si niste tzatziki ca sa aiba savoare (aici cred ca am gresit cu morcovii,nu?
)
Diseara: habar nu am, cred ca ceva salata de varza sau verde cu peste sau carnaciori
Va pup si va (si imi) doresc succes la dieta!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
danat spune:
Am mai uitat ceva, deh, neuron de baba 
Leeloo2004 spune-mi si mie de unde iei tulpinile de telina? Cum se prepara? Ca eu una am vazut in piata numai teline din alea rotundele (care banuiesc ca reprezinta radacina).
Mercic,
Tot eu ![]()
Dana
mama lu'
ruxij spune:
Salut!
Deci, cum va ziceam, am dat si eu jos 1.5kg. Acum am 73.5kg
Ieri nu am avut abateri: omleta, pui cu salata verde, seara parizer.
Gabriela, multumesc de idei si retete. O sa incerc si eu snitelele cu parmezan.
Danat, bine ai venit!
Succes si cat mai putine abateri!
Lia
cybip spune:
ce ma bucur ca ne tinem de treaba si se duc kilogramele la plimbare! felicitari tutror!
Danat cum sa nu te primim? e chiar mai frumos cand suntem mai multe. Eu folosesc tulpini de telina intotdeauna la pestele cod file pus la cuptor acoperit. In genere fac pestele la cuptor si acopar cu multe legume(brocoli,conopida, telina tulpina, ardei gras), in felul asta manaca si piticul meu.
Leeloo2004 ceea ce manaci tu este valabil si pentru prima faza?
Sorina spune:
Danat bine ai venit,
Am vazut eu zilele trecute tulpini de telina la MegaImage pe Ion Mihalache.
Si apropo de meniul tau de ieri, cred ca nici iaurtul nu este ok...
Iti dau link-ul asta si in mod cert ai sa recunosti pe acolo niste legume ce se gasesc si pe la noi si pot fi consumate la inductie..
spor la treaba...
http://www.atkins.com/articles/atkins-phases/phase-one/acceptable-foods
danat spune:
Sorina mersi de link! Am studiat eu pe fuga acolo, insa nu am gasit ceva contraindicatii pentru iaurt....ma rog, nici nu am citit foarte atenta.
Vad ca in faza de inductie (primele saptamani) poti minca mai mult carne, insa e cam nasol, ca nu pot fara asociere cu o leguma ceva.
Puteti sa imi spuneti si mie ce legume sunt permise in prima faza?
Pliiiz, ca mi-e dificil sa stau cu dictionarul linga mine ca nu le stiu denumirile tuturor in engleza.
Asa, si mai vreau sa stiu cate grame are o uncie (ounce) ca astia numai asa se exprima.
Mercic de primire si sper sa avem rezultate semnificative cat de curand.
De ieri am inceput si gimnastica tip slender-body.
Dana
mama lu'
Sorina spune:
Buna dimineata fetelor.
Azi s-a facut saptamana de cand am inceput dieta si am 74 kg, sau 73,7 kg, ma rog, important este ca s-a dus primul kg. Insa aseara am avut o abatere, am mancat o ciocolata mica-mica, de fapt am savurat-o, mi-a luat 15 minute sa o termin...va dati seama!
Danat, ca si vegetale eu mananc ciuperci, castravete, varza, salata verde si sa stii ca mai merge si cate o rosie mai micuta asa....eu am nevoie disperate de fibre pentru ca altfel ma constip.
Spre exemplu, am mancat duminica mancare de varza cu carne de porc...
Si uneori seara, bag si o farfurie de ciorba sau supa din care indepartez legumele si mananc numai carnea.
De asemenea mai fac un stroganoff care are carne de vita, ciuperci, bulion, mirodenii si smantana....si asta se poate manca fara probleme in prima faza a dietei....
Hai ca ma intind prea tare.
Azi am mancat la micul dejun o felie de sunca pui+cascaval, la pranz salata mea de varza cu maioneza si pui fiert (ca am facut un lighean)iar diseara ce a mai din puiul de aseara. Am luat piept de pui, l-am batut, i-am pus deasupra o felie de sunca si bucatele de cascaval, l-am rulat, l-am prins in scobitori si l-am prajit scurt in ulei. A fost bunut.
Gabriela, daca vrei sa ma treci si pe mine in listuta cu noua greutate...multumesc.
danat spune:
Aha, deci ma pun pe gatit...insa CAND?!?!
Macar niste cirobe sa imi trag si eu, dar de ce nu am voie nici macar legumele din ciorba?! E greu sa maninci numai carne, cel putin cand stiu si cat de toxica este 
Am uitat sa zic si eu ce pap azi(si repet rugamintea sa ma corectati si pe mine daca gresesc in ceva!):
Mic dejun: cafea cu putin lapte si indulcitor, 3 feliutze de sunca praga cu cascaval, un iaurt mic simplu.
Dejun: pui la gratar cu mincare de praz si masline
Seara: cred ca o salatoaie de varza sau verde cu peste.
Dana
mama lu'
cybip spune:
Buna fetele!
Nicoleta bine ai venit 
Meniul meu pentru azi:
MD crenvusti
P pui la gratar si salata verde+1 castravete
C ton
Danat din ce am citit eu nu este admis laptele si nici iaurtul in faza de inductie. Sunt admise doar anumite branzeturi dar trebuie verificat atent pe eticheta cati carbs contin. De fapt Atkins spune la carte "eat no dairy products other than cheese, cream or butter" ceea ce inseamna sa nu manaci lactate in afara de branza, smantana sau unt.
Acum daca deja ai mancat lapte si iaurt pentru mic dejun nu mai manca varza sau salata verde pentru ca deja ai depasit numarul de carbs pe zi. Ma rog, asta e teoretic, practic stiu ca e mai greu, dar macar primele 2 saptamani sa te tii departe de lactate si apoi usor le poti introduce cam 5 carbs/zi cred...
Spor la dieta
dulce!