Dieta Atkins
Listuta:
FAZA 1: INDUCEREA
Madalina (rory76) 160cm GI:70kg (25.01.06)..........
Target:55kg
Lia (ruxij) 165cm GI:75kg (30.01.06)...73.5kg.......
Target:60kg
Mia (miag) 160cm GI:72kg (24.01.06)...69.5kg.......
Target:50kg
(Cybip)175cm GI:65kg (01.02.06)...63.2kg...62.3kg....
Gabriela (leeloo2004) 167cm GI:76kg (18.01.06)...73.5kg...73.3kg....
Target:65kg
Sorina (Sorina) 170cm GI:75kg (01.02.06)...73.7kg...73kg....
Target:62kg
Dana (danat) 178cm GI: (06.02.06)...(-1.5kg).......
Target:73kg
Nicoleta (nicoletab) cm GI: (08.02.06)..........
Target:
Marina (Marina) 170cm GI:56kg (10.02.06)...56kg.......
Target:52kg + sa incap in fusta mini rosie
Mire (Mirela72) 164cm GI:74kg (13.02.06)..........
...
quote:
Originally posted by miag
Postez pe scurt atkins-ul, pentru cine mai vrea sa-l tina:
Programul initiat acum mai mult de 30 de ani de doctorul Atkins va poate ajuta sa slabiti, sa aveti o sanatate de fier si sa preveniti bolile. El promoveaza consumul de proteine, minerale si vitamine si scaderea cantitatii de carbohidrati din alimentatia zilnica. In clasa alimentelor care abunda in carbohidrati se innumara painea, pastele fainoase, fructele si legumele cu continut mare de zahar, bauturile carbogazoase, dulciurile.
Sunt patru etape care trebuie parcurse:
Etapa I: Inducerea- 2 saptamani: consumul de carbohidrati e redus la 20 de grame pe zi. Astfel se induce corpului o stare in care e fortat sa produca si sa elimine cetone. In aceasta perioada se observa o scadere in greutate serioasa. Singurele alimente admise sunt: pestele (ton, somn, hering, pastrav, sardine), carne (pui, curcan, vita, mile, porc), oua gatite sub orice forma. De baut numai apa plata, cel putin 2 litri pe zi si ocazional cafea sau ceai decofeinizate.
Etapa II: Pierderea in greutate- creste cantitatea de carbohidrati cu cate 5 grame in fiecare saptamana, pana se ajunge la un numar la care se observa ca nu se mai scade in greutate. Cele 5 grame pot fi luate din legume si fructe proaspete, si treptat se pot adauga nuci si seminte.
Etapa III: Pre- mentinerea- in momentul in care au mai ramas 2-3 kg de dat jos se poate trece la aceasta faza intermediara spre un stil de viata sanatos. Ratia de carbohidrati creste treptat pana cand se ajunge la nivelul critic. Si asta pentru ca ultimele kilograme trebuie sa dispara intr-un timp cat mai indelungat, oferind posibilitatea de a va obisnui cu ceea ce urmeaza sa fie un regim alimentar pe care sa-l respectati toata viata.
Etapa IV: Mentinerea- Obiectivul programului este mentinerea siluetei, controland permanent cantitatea de carbohidrati. In cazul care se intampla sa luati in greutate, tot ce trebuie sa faceti e sa reduceti din nou gramajul de carbohidrati. Dupa varsta de 30-35 de ani metabolismul este incetinit si va fi nevoie din nou de o reducere.
...
Fetelor, dupa multe cure incercate si lasate din motive diverse (plictis, prea greu, etc), m-am decis sa re-incep dieta Atkins pe care am mai tinut-o la inceputul anului trecut si care pe mine m-a ajutat foarte mult.
Singurul inconvenient, daca pot sa-i spun asa, este acela ca trebuie sa gatesc cam la 2 zile. Retele Atkins mi se par super-gustoase si usor de facut, dar nu sunt in fiecare zi in dispozitie de gatit... Insa pina una, alta m-am decis sa o reincep - am deja o saptamina la activ si am pierdut 2 kg.
Mai vrea cineva sa mi se alature? (nu de alta, dar mi-ar prinde bine sa am cu cine schimba impresii, retete si incurajari...)
Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Raspunsuri
szivarvany spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67385
aici se tin diverse diete, in gashca
si sunt fete care tin si Atkins.
Eu am tinut Atkins de cateva ori si mi-a mers foarte bine, am slabit foarte bine fara sa fac foamea.
Succes si spor la treaba !!! Te asteptam la subiectul de sus ! 
Daria &
Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX ! 
Supercopiii iulie/august 2004
leeloo2004 spune:
Multumesc mult de invitatie Daria! Promit sa arunc un ochi si pe la voi pe lA subiect insa eu as fi vrut un subiect separat numai pentru Atkins, de asta l-am si deschis pe asta - daca mai sunt si alte fete adepte ale Atkins, eu ma bucur tare ca doar e mai bine si mai simplu cind suntem mai multe - poate ne stringem toate pe un subiect - daca nu se poate - asta e...eu am propus...
Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
ramona71 spune:
buna fetelor !sunt noua pe aici dar ma bucur ca v-am descoperit.Ce este aceasta reteta Atkins???
Eu am luat ceva kg de cand locuiesc in Elv!!!Acum am o fetita de 2 ani juma si intentionez sa am un alt copil.Asa inchid pravalia dupa aceea
Dar am fost mereu preocupa de aceste kg pe care le-am acumulat!Am tinut si eu disociat si slabisem vreo 4 kg dra am abandonat pt ca ne-am hotarat sa avem un alt bebe
Denise spune:
Fetelor, am tinut si eu aceasta dieta cu ceva timp in urma si rezultatele au fost de-a dreptul spectaculoase. Acum am o fetita de noua luni, pe care inca o alaptez. Intrebare: as putea tine dieta in timpul alaptarii? Ca multe alte mamici, am ramas cu vreo 8 kg. pe care as vrea sa le "arunc" cat se poate de rapid.
cybip spune:
leeloo2004 spune-mi te rog de unde ai luat retetele pentru dieta Atkins? Ai cartea? M-as alatura eu...
merci mult
Oana_B spune:
cybip, daca dai o cautare pe net dupa atkins recipes sau low-carb recipes gasesti multe site-uri cu sute de retete.
Site-ul oficial este www.atkins.com
iar asta http://www.atkins.com/carb-counter iti zice fiecare produs cate grame de carbohidrati contine.
Oana_B
ruxij spune:
Si eu vreau. Am slabit anul trecut vreo 5kg intr-o luna-doua cu un Atkins mai bland (ca am mancat capsuni si chiar si paine low carb inca de la inceput), dar din primavara anului trecut am reinceput cu carbohidrate, iar din toamna nu am mai tinut seama de nimic, iarasi paine la greu si am pus la loc. As vrea sa mai tin. Cand incepem?
miag spune:
Eu tin Atkins de 4 zile deja. Bravo pentru deschiderea subiectului!!! Eu postez pe 'Nou stil de viata' zilnic. Promit sa intru si pe subiectul cu Atkins tot zilnic si sa ne sustinem reciproc. Am si cartea si am scos informatii de pe o gramada de site-uri..asa ca va stau la dispozitie...
Pupici si o zi buna...
Hai sa facem si o listutza cu adeptele Atkins. Daca vrei ma ocup eu de listutza. Imi trebuie datale, greutate, inaltime, data inceperii dietei si greutatea la care vrem sa ajungem.
Mia, mami de
ROLAND (18 noiembrie 2004)