Mamici de ianuaire-februarie 2006 (130)
Raspunsuri - Pagina 2
irinadum spune:
Catalina merci pentru raspunsuri . Eu simt la palpare fontanela anterioara ca nu einchisa ca se simte moale pe o portiunecam cat de marimea unei nuci deci presupun ca e ok.Cea posterioara pare inchisa ca nu mai simt nimic la mana moale. Oricum merci mult de raspunsuri atat tie cat si mamei tale.
Teolinda vroiam sa te mai intreb ceva si anume e bine sa dai ceai de musetel ca nu mai stiu pe unde citisem ca nu e bine de loc dar chiar nu mai tin minte de ce. Si dc da il indulcesti . Ca am vazut ca bea mult.Si apropo de fratelo dc nu venea Marian cu al lui Sebastian veneam eu cu numele Nicolas dar vezi... eu nu am fost asa spontana ca el . Ca oricum aici chiar dc pe certificat sunt trecute si Mario si Sebastian , al doilea nume doi bani nu da nimeni pe el , mai mult nici in acte nu v-a fi trecut ca asa e aici
.
Raluca fa un pic de gimnastica cu ea in sensul ca misca picioarele ca si cum ar da la pedale sau incearca sa i le duci cat poti spre burta si sa le tii asa si ai sa vezi ca scoate mai usor.
Daniela doarme bine merci la ora asta ca am dat eu pe mess de sotul ei care mi_a zis. Deci sa o lasam sa se odihneasca acum cat mai poate.
Si apropo de umudificator si eu stau cu oala pe calorifer, dar efecte habar nu am dc are. Ca eu nu imi dau seama dc aerul e uscat , umid sau "colorat".
Irina
monica70 spune:
Buna dimineata!
La cine e buna 
Ca noi am avut un program... de aseara de dupa baie tot m-am chinuit s-o culc pe Diana si abia la ora 12 noaptea a reusit sa adoarma langa mine in pat (am mutat-o dupa aia!)! O durea burtica,se zbatea si se jeluia de numa-numa!Am si schimbat-o de vreo 4 ori in timpul ala ca tot mai tragea cate un cufurel... A dormit apoi doua ore jumatate si dupa papa,iar vai si amar pana a adormit! Dar a dormit iar pentru trei ore,ca norocul!
Acum iar doarme dupa ce a papat,am schimbat-o,apoi s-a dragalit putin cu taticu...a mai tras partzuri la greu mai ales dupa ce am bagat ceai anticolici de la FARES...
KK face tot timpul,dar nu stiu ce se chinuie atat,ca nu e nici tare,nici moale...e numai bine! Si de ragait ragaie bine de tot de la Water gripe ala! Si doua zile nu s-a mai vaitat de burtica de la el!
Dar acum...iar a inceput 
Cata mersi de raspuns!
Sunt curioasa cu kg... Noi n-am mai cumparat cantar,era 500 000 unul de bucatarie si mult mai mult unul special,asa ca...a adus mami de la magazin cantarul electronic
,seara,dupa ce inchide! Doar ca o cantarim doar odata pe saptamana si e cam aiurea ca pe ala trebuie sa stea nemiscata...ceea ce la noi e misiune imposibila...doar seamana pe mine,iute! Cu chiu cu vai am reusit pana acum...
Fetele merg sa mai bag un pui de somn,sper sa ma lase!
Va pup pe toate!
Ne auzim mai incolo...sper!
MONI si
DIANA (01.01.2006)

marchplayer spune:
Neata fetele!
M-am apucat de scris fara sa mai citesc din urma de frica sa nu-mi pice netul iara! Eu ma simt bine, ieri am implinit si eu 38 saptamani si inca n-am nici un semn de nastere, tot astept sa "pice dopul". De unde imi era frica sa nu nasc mai devreme acum ma grabesc! Am zapacit-o si pe sora mea ca am chemat-o de la Oradea sa fie cu mine cand nasc, ea trebuia in mod normal sa vina maine, asa ca-i prelungesc vacanta, probabil ca fata mea vrea sa vina la termen. La dr. merg abia pe 1 februarie si daca nu se intampla minunea intre timp atunci hotaraste dr. modalitatea de nastere in functie de dimensiunile bebelinei!
Acum ca am reusit sa postez ma duc sa citesc si eu din urma poate reusesc!
daniela 38+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos
mirela10 spune:
neatza fete cuminti
noi stam pe burta lui mami,ca tare mai plangemm.la pediatru a zis ca a luat un virus intestinal din aer,care produce gastroenterita,dar ca nu e asa grav,si ca o sa se regleze repede ca e hranit la san.mi-a dat picaturi de scos gaze,dar continui cu bonnisan.iritatia de pe fata s-a transformat in eczema,asa a i-a dat o crema antiinflamatoare.mi-a zis ca are pielea uscata si sa-l spal doar cu apa,si sa-i dau cu ulei cat e ud,apoi sa-l usuc.
basica de la putzulica e o acumulare de puncte de grasime si e normal...
de dimineata,cand m-am repezit la el ca plangea,avea sange sub ochisor,mi-a stat inima.dar cum are pielea asa de uscata,iritata si sensibila,s-a mai si zgariat
.nu stiu cu ce sa-i mai dau pe fata(crema hidratanta),cred ca o sa-i dau cu ulei de masline pana la urma
ANAM,si eu tot cu Synalar rectal,dar nu mai are nici un efect...pt bebe mi-a dat pediatra AERO-RED,PICATURI,dar nu prea l-a ajutat,si BLEVIT DIGEST(CEAI),dar eu am cerut din tara bonnisan,care se da de la cateva zile sil- ajuta ceva mai mult...
CANDA
ASTERY,FACEM GALERIE
MARAKI,PUPICI PE BURTICA LUI ANGELO
PUP MAMICILE,BURTICILE SI BEBEII,CA AM UITAT CE VROIAM SA MAI SCRIU(asa e cu zombi)
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
teolinda spune:
N-am apucat sa motai decat 10min ca mi-a dat alarma micutul.
S-a indesat de ceai si tot degeaba. Se matzaie in patut. I-am scos si mucisorii, l-am schimbat si de pampers ca de la ceai il umpluse bine... si vad ca tot nu doarme. Azi cred ca il scot afara ca deja a urcat temp pe la -3grade.
IRINA- eu ii dau ceai de musetel pt ca e constipat. Asa mi-a zis pediatra. Ori il fac cu pliculet si pun o lingurita rasa de zahar la 150ml apa. Dar pliculetul il bag putin acolo cat sa colorez un pic apa nu il fac concentrat tare. Mai nou i-am luat ceai de musetel granulat de la Milupa... ala e deja dulce de la ei.
Am gasit un site cu Sfantul Nicolae, IRINA - http://www.joyeuse-fete.com/saint-nicolas/ dar din pacate nu prea inteleg totul ca nu prea le mai am cu franceza
.
Stii cum e cu numele ... nu e pt cine se pregateste ci pt cine se nimereste. Noi am schimbat numele din Stefan in Nicolas in dominata aceea cand mi s-a rupt apa si eram in drum spre spital. Ne-am dat seama ca vrea Mos Nicolae sa il aduca si nu e frumos sa nu il rasplatim.
CATA - mie pt vaccin mi-a zis sa iau ENGERIX B si pentacttrib. Stii ceva de ele? Merci anticipat.
Fetelor pupici la bebici... fug sa vad ce mai face matzaitul mic ca ar cam fi de papa daca de dormit nu a avut chef si dupa pranz sa il dau afara in ger ![]()
TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
irinadum spune:
Teolinda bun am inteles cu ceaiul. Scuze ca insist insa si eu as vrea sa ii dau ceai intre mese mai ales cand sta si se uita pe pereti cum face ziua insa nu stiu ce sa ii dau ca aici mi_a zis ceai sub nici o forma, doar apa si asta ca sa nu se deshidrateze mai ales ca nu e alaptat la san. Deci de asta as fi vrut sa stiu mai multe cat ceai si de care ca am primit si eu din tara o tona de ceaiuri dar majoritatea sunt babycalm, chimen, anason fenicul, si chestii de astea anticolici si atata timp cat avem colici foarte rar nu stiu ce sa fac.
Mirela deci in mare e bine. Ma bucur pentru tine. Incearca si mareste doza la 10 picaturi inainte de masa ( eu as zice chiar 15 pentru o saptamana). La Bonissan ma refer.Iar cu uleiul de masline din cate stiu eu e bine sa il fierbi un pic si sa il racesti si sa dai asa. Mai ales ca la voi se gaseste la discretie ulei de masline
.
Monica deci cu conta slabutz ca noramea isi spune cuvantul. Lasa ca e bine ca are personalitate.Iar cu dezvelitul stai linistita eu nu am reusit niciodata sa il invelesc pe Mario ( vezi cum seamana!!!) si sacul lui de dormit are si acum eticheta deci am sa il dau cadou cuiva. A re o energie de ma sperie in sensul ca rar il vad sa stea si niciodata cu picioarele sau cu mainile jos.Iar dc incerc sa il invelesc ori urla la greu ori zboara tot imediat. Mai nou a invatat cum sa isi dea si sosetele jos. Freaca picioarle intre ele dupa care cand e apropae jos zici ca ii da un sut si gata ... trece la a doua. Seamana cu mine cu^picioarele goale mereu. Va pupic .
Irina si Mario
teolinda spune:
IRINA - nici o suparare... ma bucur ca iti pot raspunde.
II faci ceai ... un bibe de 150 sau 200ml cum le ai tu... si ii dai sa bea cat vrea el intre mese. Poate sa bea 25ml sau poate sa bea si 100ml odata depinde cat de sete ii este.Oricum il pipi repede.. asa ca nu ii tine burtica prea mult ocupata sa zici ca nu ar mai vrea lapticul apoi.
Poti sa ii dai si baby calm... indifierent ca nu are colici. Astea sunt plantele recomadate pt copii/ anason; fenicul chit ca le folosesti in combinatii deja facute de producatori fie ca le folosesti individual ... o planta.
Eu am un ceai de copii de la HIPP care are in combinatie urmatoarele:musetel, melisa,menta, fenicul, anason, cimbrun ulei de anason, ulei de menta, ulei de fenicul, ulei de cimbru, zahar si dextroza... asta ca sa iti faci idee cam ce bea Nicolas.
Sunt sigura ca si Baby calm are in combinatie tot cam plantele astea.Deci fa-i orice crezi tu ... daca vrei incearca fara zahar... poate il vrea. Daca nu il vrea ... pune putin zahar si incearca si asa.Daca nu il vrea nicicum... il forta... incerci alta data.
Succes si astept vesti. Trebuie sa bea ca fratele sau Nicolas bea orice fel de ceai ii dau
.
Pupicei!
Cred ca facem capitol de 15pagini
ca fetele care ne ajutau cu deschiderea de capitole nu sunt. Gio nu are computer, Ursulina nu o lasa Raisa iar Diana.... ce-o fi cu Diana?
TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
Crocus spune:
Ralirali, hai sa te lamuresc cum e cu banii aia. trebuie sa mergi la primaria noua, din centrul civic, et. 1, cam. 203 cu: buletin + copie mama, certificat de nastere copil + copie, livret de familie, cerere tip (ti-o da de acolo) si vei primi luna urmatoare 195 RON.
Tot acolo se depun si actele pentru alocatia copilului (lunara), adica: 2 copii buletin mama, sau 1 copie buletin mama si 1 copie buletin tata, daca vrei ca tatal sa primeasca alocatia, 2 copii certificat de nastere copil si daca vrei sa primesti banii in banca tre sa-ti deschizi un cont curent (nu cont card), de preferat la Banc Post.
Si tot acolo vei depune actele pentru cei 8 milioane, inainte de incheierea celor 42 de zile de concediu post natal, sau cat vei sta tu in concediu, nu stiu. Poti cere info la 0268 471 255, 414 461, 470 238.
Sa-mi spui cum te-ai descurcat, ca si eu va trebui sa fac asta dupa ce voi naste.
Felicitari pentru toate mamicile si toti bebelusii mancaciosi si plangaciosi.
irinadum spune:
Teolinda si ca sa dau in nesimtire vroiam sa te mai intreb dc atunci cand faci ceaiul prepari mai mult din care i dai si seara adica toata ziua sau prepari cat iti trebuie pentru un biberon? Iar cu zaharul la fel sunt atatea pareri de te doare capul. R drept ca eu i_am dat ceai fara zahar si era ok insa de cand i_am dat siropuri nu a mai vrut ceai deci presupun ca din cauza gustului. Am sa mai incerc si fara zahar iar dc nu merge asta e am sa pun un pic de tot ca sa vedem dc il pacalesc.
Irina
utocatalina spune:
Teolinda de ENGERIX B mama mi-a zis ca e naspa...de al 2-lea inca nu stiu dar o sa o intreb in cursul zilei de azi...Te sfatuiesc sa iei din asta de care am scris...este cel mai colmpex si bine tolerat!![]()
Cafeluta mamicuta
Biencuta draguta