Bebelusi de iulie-august 2005 (55)
Raspunsuri - Pagina 9
Dianami spune:
Aricel, bine ai venit! Sa-ti traiasca puiul iubit si sa fie sanatos!
Nu pui poze?
In legatura cu papa s-a tot discutat pe aici. Daca arunci un ochi prin capitolele trecute vei afla multe.
Eu am de pe forum o carticica despre diversificare, de fapt niste materiale adunate la un loc de cineva. Daca imi dai adresa ta de mail, eventual pe PM, ti-o trimit si tie cu cea mai mare placere. Unele informatii se bat cap in cap, dar poate fi o sursa de inspiratie, pt. ca oricum vei adapta totul la cerintele bebelui tau.
Pupicei!
Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)
Puiul meu iubit e atat de mare
Iulia Anastasia
Dianami spune:
Acusor, Exlutonul contine doar progesteron, de aceea nu are toate efectele adverse ale pilulelor combinate. Riscul de a mai face hipertensiune este mult mai mic, dar nu inexistent.
In privinta eficientei, daca le iei perfect sunt sigure 95-99%, procentul fiind cu atat mai mare daca mai alaptezi macar de 2-3 ori pe zi.
Perfect inseamna sa le iei in fiecare zi la aceeasi ora, fara alternante dimineata-seara, sa nu ai probleme de absorbtie intestinala, sa nu ai voma sau diaree. Daca trec 3 ore peste ora la care trebuia sa le iei, trebuie sa folosesti si altceva pt. protectie in urmatoarele 48 de ore.
Metoda sigura suta la suta este doar abstinenta, din pacate.
Daca vrei sa opresti pastilele, trebuie neaparat sa folosesti altceva, de ex. prezervativ, tinand cont ca ai antecedente de reactii adverse urate.
In timpul alaptarii mai poti avea cicluri anovulatorii, deci cu amenoree, sau mai poate intarzia menstruatia. Totul se regleaza dupa ce ai incheiat alaptatul.
In privinta lui Teo, poti sa-l duci la un ORL-ist pediatru, poate fi ceva cu laringele sau polipi. Probabil nu e nimic, sau a avut nasucul infundat, dar mai bine te asiguri, pt. ca apare in timpul somnului. A mea facea asa ziua, o perioada, cand se juca. Nu are nimic, doar descoperise ceva interesant si exersa .
Iulia Anastasia
Dianami spune:
quote:
Originally posted by Lia2000
Intrebare la voi (revin tot pe tema branzei). Mai ziceti o data mamicile care o fac in casa, cum procedati exact?
Eu m-am hotarat azi sa fac branza si am pus 4 kile de lapte pasteurizat la fiert, ca am zis ca fac si pt mine, mi-e o pofta, ca aici nu se gaseste. Cand fierbea am pus cca 150 ml iaurt si niste zeama de lamaie si ..... nimik. A mai fiert vreo ora, si tot nu s-a separat. Si acum zace pe aragaz si e tot asa. Pe fundul vasului sunt vreo cateva chegulete, iar in rest e bun de beut.
Ce am gresit?
Lia & Gia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lianaarsene/my_photos
Lia, ai pus prea putin iaurt. Eu nu am facut branzica, dar prin retetele mele scrie ca se pun 125 ml iaurt la 1 litru de lapte, eventual si cateva picaturi de lamaie. Incearca!
Iulia Anastasia
Dianami spune:
Simona, pupam vanataia! Se vede ca-i explorator...Aveti grija!
Valcampan, pompita aceea minune se poate comanda si de pe net, daca nu ai timp sa mergi pana in Unirii, dar dureaza mai mult, asa ca mai bine faci un drum pana acolo. Sanatate puiului!
Iulia Anastasia
Dianami spune:
Giana, am vazut ca intrebai de avocado. Eu nu ii dau, noi am mers mai incet cu papa, dar intentionez sa ii fac, candva...
Insa am cateva retete pt. bebelusi cu avocado si ti le trimit, daca doresti.
Iulia Anastasia
Giana spune:
Dragele mele...multumim ca sunteti alaturi de noi...insa problema nr.1 este lipsa lapticului atat de dorit de micut!Asta noapte s-a trezit de cateva ori cautand tzatzi si enervandu-se ca nu curge mai nimik.In final pe la 5 dimineata cand chiar nu mai rezista si se pusese pe plans,i-am facut cereale cu lapte(ca lapte simplu n-am in casa) si a baut putin.Se cam stramba...se pare ca astepta lapticul mamii.In final a adormit...Acum am luat Galactogil,poate-poate mai trag de el pana la 6 luni macar.Imi este atat de greu sa ma despart de alaptat...
Eu branzica i-o fac asa: pun 250ml de lapte gras la fiert...cand da in clocot pun 2 pastile de calciu lactic si cateva picaturi de lamaie si mai da un clocot dupa care-i GATA.Nu pisez pastilele.Asta am itit intr-o reteta.
Azi dimineata i-am dat mar crud cu branza si dupa ce a mancat a facut kk.(de obicei ii dadeam mar copt+putin mar crud) Dupa masa,cand l-am dezbracat...avea fundicul ROSU-ROSU,ca la babuini.M-am si speriat.Asa de repede s-a iritat...L-am uscat cu feonul,l-am dat cu Neopreol si l-am culcat gol.Asa fac si bebeii vostrii de la fructe crude?Oare sa nu-i mai dau?
GeorGiana de Dani
POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">Cum s-a nascut minunea
Varsta puiului
*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine
valcampan spune:
LA MULTI ANI SARBATORITILOR ZILEI ! Sanatate maxima si multi pupicei ! ,va ureaza si baietelul meu David.
Monica multumesc pt informatie am sa trec azi pe acolo. Drum bun si sa aveti parte de vreme frumoasa la munte ! Poate faceti si poze si e musai sa ne povestesti cum ati petrecut ca sa visez si eu alaturi de voi.
Poze cu noi la http://photos.yahoo.com/valy_david2005
acusor spune:
Diana, saru'mana pentru raspunsuri. Nu mai alaptez de la 2 luni, din pacate, ca i-a placut mai mult biberonul. Le-am luat intotdeauna la ora fixa. O singura data am fost la o petrecere si am luat pastila pe la 1 noaptea.
Mai vroiam sa intreb ceva in mesajul trecut. Acum mi-am adus aminte. Poate fierul sau alte vitamine sa ... nu stiu cum sa spun.... sa deregleze absorbtia pilulei? Am citit in prospectul Ferro-gradumet-ului ca poate interfera cu alte medicamente.
Cat despre Teo, s-ar putea sa aiba ceva cu "ORL-ul". Are respiratia ca ta-su. Parca pufaie si mai are momente cand sforaie. Sa vedem ce-mi zice si doctorul pediatru. O sa ma duc si la un ORL-ist sa ma linistesc.
Pupici
Andreea si bebe Teo (26.08.2005)
Poze
Cat de mari suntem
hristina spune:
La multi ani, Andrei! (Corbioana)
La multi ani, Aidan Alexander! (blackpanterro)
La multi ani, Medeea! (Delia Grozav)
La multi ani, Iris! (Delia)
Sa cresteti mari si sanatosi!
Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos
MONAI spune:
Salutare, gagici!
Va scriu dupa o noapte in care fie-mea s-a trezit din ora in ora, nu stiu ce sa mai cred despre ea. Sunt franta, am chemat soacra sa stea cu ea pana fac eu putina curatenie, sotul azi merge iar la operatie de dinti la Alba Iulia, sunt stresata si din cauza asta.
Cred ca nu mai am lapte s-o sature sau dintii sunt motivul.Am vazut gingia putin umflata si rosie. Ziua Sara nu are treaba, e bine-dispusa si vioaie. Chiar acum doarme de aproape 2 h, cred si eu dupa noaptea agitata pe care a avut-o.
Kasi, am mai scris de iaurt, i-am luat Zuzu de Albalact, un produs nou si Campina. Amandoua le mananca de sigur ma va aduce la faliment.
Lia, vad ca au scris fetele de branzica, eu la 200 ml lapte Dorna pun 2 pastile Ca lactic si cateva picaturi de lamaie. O scurg intr-o strecuratoare de ceai si iese buuuuuuuna si cremoasa. Eu nu prea am avut succes cu ea cand i-o dadeam cu fructe, dar vad ca o mananca bine cu iaurt.
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi