isi provoaca singura voma

isi provoaca singura voma | Autor: viorica avram

Link direct la acest mesaj

fetita mea in varsta de 2ani si 5 luni este foarte racita.de cand o duc la gradi imi raceste de doua ori pe luna.
un lucru ma pune pe ganduri la ea:tuseste pana vomita .daca accesele de tuse sunt mai slabe ea se forteaza sa tuseasca si sa vomite.nu inceteaza pana nu reuseste.o vad bine ca ar putea sa nu vomite dar ea nu ma aude pana nu-si face treaba.
in ultimul timp ii distrag atentia,o amenint ca chem asistenta sa-i faca injectie si se calmeaza.
la inceput cand vomita eu plangeam si eram foarte afectata de starea ei,cu timpul m-am obisnuit cu starile ,dar ea vrea sa obtina de la mine aceleasi reactii ca la inceput si tuseste cat mai teatral posibil.ma striga ,cu toate ca sunt langa ea si-mi spune intr-una "mami,uite, vomit"
daca ii distrag atentia uita sa vomite dar daca o alint si-i spun ca mi-e mila de ea pana nu vomita nu se lasa.
poate fi la o varsta atat de frageda o adevarata manipulatoare?oare?

viorica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Da, de la aceasta varsta frageda copii sunt suficient de intelegenti si de vigilenti pentru a-si manipula parintii in scopul obtinerii reactiilor dorite.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica ruxanra spune:

Si eu sunt in aceeasi situatie. Baietelul meu are 3 ani si 3 luni. Din octombrie de cind il duc la gradinita imi raceste de 2 ori pe luna, si la fel ca si in cazul tau, tuseste pana vomita, dupa care spune la toata lumea ca a vomitat. Am incercat pe toate caile, si cu dragalit, si cu amenintari, si cu distrasul atentiei, nu mai stiu ce sa mai fac. Am renuntat sa-l mai duc, de groaza racelilor. La cea mai mica raceala, el tuseste pina vomita. Sunt disperata. Stiu ca e o chestie psihica, dar nu stiu cum sa-lm fac sa inteleaga faptul ca nu e nimc de laudat in asta. El vomita in orice mijloc de transport, daca maninca ceva care nu-i place, la orice nu-i convine.
Poate ne ajuta si pe noi cineva, sau ne invata cum sa procedam, ca eu m-am saturat de atita voma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Nu fiti sigure ca e o chestie psihica!
Imi amintesc ca la raceli mari si eu tuseam pana vomitam, din pacate si acum mi se mai intampla, chestie agravata si de faptul ca fumez.
Ar putea fi o bronsita

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput