Laparoscopie-5
Raspunsuri - Pagina 11

ingeras26a spune:
Tabi, sa-ti fie de bine si sa fie cu oki! urmez si eu, vineri sau sambata! Cu cune ai facut ISA, cu Moisa, nu?
Pupici, Ingeras

madaluta spune:
Amely:eu cred k se face stimulare si in cazul in care nu ai o ovulatie buna.foliculii mei se maturizeaza cam greu si am o ovulatie prin ziua 20-21.probabil faza luteala e prea scurta si de aceea trebuie stimulati, k sa se sparga mai repede .nu stiu dc e chiar asa, dar asa imi explic eu.dl dr nu mi-a explicat mai nimic

madaluta spune:
fetelor, voi cele care ati facut laparo, stiti in ce situatii in timpul interventiei se fac doua gaurele si in care se fac trei? mie mi-a facut doar doua si nu inteleg de ce
luminati-ma si pe mine.....

Tabitha spune:
madaluta: din cate am vazut eu prin spital se fac 2 gaurele in cazul in care nu prea au ce corecta pe acolo, asa ca nu e nevoie de multe aparate bagate in burtica, 3 se fac daca este ceva de corectat iar 4 daca este foarte multa treaba acolo sau trebuie sa ajunga in anumite locuri. Eu asa as zice...
ingeras: cu Moisa am facut IAD-ul, ca dr. mea este plecata din tara. Oricum, nu m-a durut absolut deloc, nu am simtit nimic. LA un moment dat am zis ca poate nici nu mi-a introdus nimic acolo...
danotino: multumesc de urari si daca n-o fi sa fie acum, va fi data viitoare, ca doar anul asta mai am inca 10 incercari
Amely: nu am facut febra, ca mai mult am stat pe margine si m-am uitat la cei cu experienta...
Bafta tuturor celor care se pregatesc de laparo, sa fie totul bine si chiar de-o fi ceva in neregula pe acolo, sa remedieze dr. situatia.

lauravoinicu spune:
Madaluta ma bucur ca ai scapat si de ultima interventie si sper ca te simti bine .Sa de-a Domnul sa te auda si sa fim cat mai curand . Tratament pt endometrioza nu mi-a mai dat , mi-a spus momentan sa o lasam in pace . Luna viitoare fac si eu stimulare cu megonom , asa ca vom fi din nou colege .......Alte amanunte nu stiu , in legatura cu prestatul
o sa ne spuna doctorul cand trebuie , pe parcursul monitorizarilor.
Pana acum nu am prestat deloc pentru ca nu m-am simtit bine.
Cine ti-a facut histeroscopia? A fost greu ?
Danotino sa se lase cu de martisor , Bafta!
Tuturor celor care urmeaza sa faca laparoscopie : Bafta ! Si sa auzim de multe fete
Laura

madaluta spune:
lauravoinicu:multumesc lui D-zeu k ma simt bine, chiar dc am avut 2 interventii in 2 saptamani.Dupa histero a fost mai usor decat dupa laparo. m-am dat jos din pat imediat dupa ce a trecut efectul anesteziei si nu simteam nimic.pana a doua zi cand am vb cu dr ma intrebam dc mi-au taiat septul sau nu .Imi pare rau k tu inca nu esti in forma, dar la tine au avut ceva de lucru pe acolo si din cauza asta cred k te refaci un pic mai lent.Histeroscopia am facut-o la Polizu cu dr Esanu Sorin,un dr f comunicativ. Mia explicat cu amanuntul ce imi va face , cum vor decurge lucrurile, ce riscuri ar putea fi,etc.
Cel mai groaznic lucru din acel spital a fost k in ziua in care mi-au facut mie histero a murit la nastere ,acolo ,AndeeaC,colega noastra de forum.am fost ingrozita...D-zeu s-o odihneasca in pace.
Iti doresc multa mult sanatate si sa auzim cat mai repede de

ingeras26a spune:
Fetele,
Eu am fot acum la Moisica si mi-a spus ca pt ciclu natural evouam f bine: endo 7 mm trilaminat (mie mi se pare super mic, dar in dec mi-a facut ISA pe endo 6.5mm...), OS - folicul 16.5. A zis: maine o ISA si sambata inca una, ca sa-l prinda :)
Voi ce parere aveti, ca mie mi se par cam mici valorile...data trecuta aveam val mult mai bune (pe CM stimulat, este adevarat...).
Pupici, Ingeras

Tabitha spune:
ingeras: in a cata zi esti? cate zile are in general ciclul tau? Ca sa poti face o comparatie (si mie tot Moisa mi-a facut ecografia), in z 11 pe ciclu natural aveam endometru 8 si folicul pe dreapta de 18,5, nu mi-a dat pregni, am facut IAD in ziua 13 dimineata si cred ca ovulatia a fost pe 13 (din graficul de temperatura). Ce-i drept, in cazul tau, ISA de maine pare a fi cam devreme, eu zic ca aia de poimaine va prinde, caci si foliculul si endo vor mai creste. Te pup si iti tin pumnii sa iasa bine. Ai fost la cabinet sau la spital? ISA unde le vei face? A, intrebare de baraj: cat costa o ISA la Giulesti?????

ingeras26a spune:
Tabi, am pricipit :)
Eu nu stiu cand ovulez (in a cata zi) pe CM natural, pt ca ...nu prea ovulez, asa ca am facut stimulare de obicei cand m-am monitorizat.
Luna asta am facut HSG si histeroscopie si m-am gandit sa nu-mi mai bag si hormoni, ca si-asa au fost celelalte si nu vreau nici sa-mi traumatizez corpul. Si ... surpriza: ovuz natural :) ce nu inteleg este de ce eu pe dreapta nu ovulez decat cca o data / an??? ca trompa dr e mai buna:)
Maine dim vrea eco si maine seara si poimaine la pranz ISA...deci mai au timp sa creasca toate cele:)
Am fost la spital, dar ISA nu stiu unde fac, probabil in fc de ora...una la spital si una la cabinet. La spital este in jur de 2 mil, daca mi-aduc bine aminte. Plus cat ii mai dai ei...te duce la mai putin decat la cabinet.
Am fost acum si la Dr. Branescu de la Polizu, sa am si o a treia si a patra parere ref filme HSG si mi-au spus (el si cel care face HSG acolo) ca ce am eu e mina de aur si mi-au aratat cum se vede daca ai trompe infundate (nu se vede nimic...). Asa ca m-a linistit.
Ma duc la amandoi (Branescu - Polizu si Moisica) si sper ca luna asta sa am burtica cu bb mik.
Asistentele de la Polizu imi spun: tot asa slaba vii, las' ca te vedem noi si cu burta, da' mai repede :)
Pupicei, Ingeras

Tabitha spune:
ingeras: or sa mai creasca, ai sa vezi. Te-am intrebat de pretul IA la Giulesti pt ca eu stiam ca e 2 milioane. Cand asistenta mi-a zis sa platesc pt. IA am scos banii (2 milioane) si i-am dat. Nu m-am uitat ce a scris pe chitanta. Abia dupa vreo ora m-am uitat pe chitanta si scria 1,5 milioane. Ce s-o fi intamplat cu diferenta de 500.000, nu stiu. O fi crezut asistenta ca-i spaga ei...
Nu conteaza care trompa e buna, ci care ovar produce mai mult. Ovarele, saracele, nu au de unde sa stie daca trompa corespunzatoare e buna sau mai putin buna... Si eu imi doream sa ovulez pe stanga atunci cand stiam ca dreapta e infundata si de fiecare data am ovulat pe dreapta. Acum, cand trebuie sa ma feresc de stanga, pt. ca exista riscul sa fac EU, parca vad ca voi ovula pe stanga. asta e. O sa vedem noi.
A, ca sa nu uit. La monitorizare la Giulesti i-am dat 500.000 lui Moisa iar la inseminare inca 500.000 lei. asadar m-a ajuns cat as fi dat la ea la cabinet, adica 2,5 milioane (nu pun la socoteala banii de la monitorizare)
Ma bucur ca trompele sunt ok si ma rog sa iti reuseasca ISA.