Bebelusi de mai-iunie 2005 (53)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Fran multumesc de raspuns, nici o problema ca mi-ai raspuns acum, vroiam sa stiu ce ti-a spus tie (ai mai scris tu, dar cum nu ma interesa problema in mod direct nu retinusem decat ca nu il faci). Andreas e vaccinat asa ca de la el nici o problema. Acum l-am facut l-am facut, sper sa nu-mi para rau (o mananc de vie pe doctoreasa). Vom vedea peste 10 zile, spuneti? Azi nimic deosebit, nu tu febra, nimic, nici macar nervisorii din ultimele zile care ii tot pun pe seama dintilor.
Crissu mie nu mi-a zis nimic de interdictie la baie (asa cum nu mi-a zis la nici un vaccin, desi o intrebam special, imi zicea ca daca nu face febra si e vioaie pot sa-i fac), dar cred ca o voi sari si maine de la baie, azi nu i-am facut ca am venit tarziu acasa si eram congelata si nu am ami avut chef
Beatrice lasa-le la noi in ograda retetele, asa cum zicea si Maysa le citesc in cartea de bucate si cu cititul raman, alta e cand vad o poza si stiu ce tre' sa-mi iasa, culmea e ca imaginatie am, dar la gatit sunt cam paralela, se mira si maica-mea azi cand i-am spus ce-am gatit ieri.
Maysa te mai sacai cu o intrebare, fibromul asta la echo se vede sau la controlul ala...pudic? Bebe 2 nu acum sau niciodata?
Cloreta daca inca nu ti-a dat trimitere inseamna ca nu stati asa rau ca noi, eu am mai fost si la 5 luni jumate la un control la neurologie infantila si mi-a dat un termen pentru intors pe care bineinteles ca l-am depasit cu brio, de intors pot numara pe degetele de la o mana (4 bucati intoarceri), asa ca nici la capitolul asta nu excelam, nici mama, nici tata nu spunem, dar nu mai zic nimic ca iar ma apuca depresia si apoi veti zice ca am pitici multi si rai (poate chiar ii am, dar voi care nu aveti probleme cu intorsul, ridicatul, mersul de-a busilea vi se par probabil copilarii ce spun eu)
Gusta sigur ca iti voi spune ce imi zice neuropsihiatrul, eventual iti dau pm ca sa nu mai plictisesc lumea cu problemele mele.
CrisDun felicitari pentru dintisor!
Andreeaatan eu eram cumva innebunita dupa chicco, dar de cand am dat 1,5 milioane pe carusel si m-a tinut mai putin de-o luna (le-am dat si e-mail si n-au binevoit sa dea curs), i-am scos de la suflet...dar uite ca lingurita de-aia smecheroasa tot vreau sa achizitionez ca stiu ca-mi va fi usor cu ea, numai la ei am vazut
Ioana si eu sunt fan cumparaturi din orice pozitie si oricand as pune-o de-un shopping, dar iarna bate rau crivatul prin visterie si fac eforturi sa ma abtin ca altfel ma da barbatul afara si tocmai ce ne pregatim de-un credit baban.
Ce cereale ii dai? Schimba firma producatoare. Eu i-am facut o singura data cereale la castron cu lingurita, nu i-au placut, gata, i le-am dat apoi doar la bineron, 2-3 lingurite si ma tin...o vesnicie.
Apropos de cereale, cele de la 8 luni de la Milupa ca din astea ne plac au bucati mai mari de musli, stiti cumva daca trec prin liniile alea de la Avent?

Si mai am 2 intrebari complexe:
1).pomelo ce este de fapt? se poate da la bb si cum? Ca ma bate-un gand.
2).eu nu am fost la nici un control dupa nastere...din comoditate, jena, pudoare, naiba sa le ia ca sunt mai multe motive, dar va intreb pe cele care ati fost, examenul e la eco sau calare pe...stiti voi?

Azi si ieri am dat-o in bara cu ciorbita de perisoare, mi-a scuipat-o in cap, pe fata, peste tot...nu sunt convinsa ca nu i-a placut sau pur si simplu adora sa faca pe motocicleta cu mancarea in gura
Maine ii bag ciorba de servetel si n-are decat s-o pape, ca vad ca-i place

Eli + Bianca 13 iunie 2005 Andreas 17 august 1998

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Vroiam doar s ainchid calculatorul,sa ma culc si eu mai devreme azi, dar nu m-am putut abtine.

ChrisDun, tipa de la resurse greseste si cred ca este de rea credinta! Clauzele contractului colectiv de munca la nivel national au valoare de lege pt. toti angajatorii si salariatii din Romania!

Uite cateva citate din Legea nr. 130/1996, privind contractul colectiv de munca:

"Art. 7.
(2) Contractele colective de munca, incheiate cu respectarea dispozitiilor legale, constituie legea partilor."

"Art. 8.
(1) Clauzele contractelor colective de munca pot fi stabilite numai in limitele si in conditiile prevazute de prezenta lege.
(2) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior."

"Art. 11.
(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii din unitate, in cazul contractelor colective de munca incheiate la acest nivel;
b) pentru toti salariatii incadrati in unitatile care fac parte din grupul de unitati pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca la acest nivel;
c) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca;
d) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din tara, in cazul contractelor colective de munca la nivel national."

Se schimba un pic situatia in cazul bugetarilor, care au reguli proprii, pot avea c.c.m., dar cu respectarea prevederilor legale ale bugetarilor (sunt mai restrictive). Daca esti bugetara, posibil sa nu iei acel salariu, pe motiv ca "nu este prevazut in buget", dar si asta e trasa de par, pt. ca stiu bugetari care l-au luat.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Maysa bine ca mi-ai spus de Tonotil N si sa fiu in cunostinta de cauza, multam.

Mergi la inceput

Am remarcat ca bebelusii de la iulie-august 2005 ne-au depasit la capitole, acolo sa te ti romane si cronici!
noapte buna!

Mergi la inceput

Elisor, eu nu am pomenit nimic de neurolog, avand in vedere experienta noastra. Cel mai bine este s amergeti, dar te rog, incearca s aobtii referinte inainte despre doctor. Sau du-te la Bucuresti. Eu asa am fost sfatuita, dar nu am reusit sa ajung . Sa stii ca nu ne plictisesti. Iti inteleg f. bine ingrijorarea si as vrea sa te pot ajuta cumva. Abia asteptam vesti bune!

Cat despre "ta-ta" si "ma-ma", crede-ma ca nu are nici o importanta ca nu spune acum. Scoate alte sunete? Tipa? Orice? Nu vreau sa dau iar exemplul nostru, dar altul nu am la indemana: la 8 luni - Maria, eu scriam doua subiecte la Parintii intreaba, parintii raspund: intr-unul intrebam daca e normal sa nu s eintoarca si in altul ma plangeam ca nu spune nimic!

Va pup,
poze

Mergi la inceput

Se pare ca se repeta istoria de ieri: Stefan s-a trezit plangand. Imi e frica sa nu fie tot urechiusa, ca ducea mana la ea . Cred ca maine mergem la dr.

Va pup,
poze

Mergi la inceput

Cornelia pedi mi l-a recomandat pe asta ca e renumit la sugari si nu celebra neuroloaga care e axata pe copii si care ar putea mai mult sa ma sperie decat sa-mi faca bine, iar prima data am fost la o neuroloaga tanara, acum merg la un dr. cu experienta multa in sugari, vom vedea ce si cum. De tipat tipa cat o tin plamanii si spune doar "da-da" si alte combinatii de-ale ei. Chiar ma bucur ca mi-ai re-relatat experienta cu Maria, eu sunt speriata (dar nu vreau sa recunosc) pentru ca, cu Andreas nu numai ca nu am trecut prin asa ceva dimpotriva era prea agitat si se pare ca am 2 extreme in casa ...deocamdata. Va tin la curent!

Mergi la inceput

La multi ani Mariamunteanu copilasilor tai: ALEXANDER PAUL si PHILIP CHRISTIAN...La multi ani Margott puiutului tau DAVID...La multi ani Simonaeus printesei tale ANNA MIRUNA, sa fie sanatosi si cu noroc in viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Pai, voi vorbiti de copii puturosi. Stati sa o vedeti pe a mea ca nu se misca de nici o culoare. Daca o pun in fund, acolo sta pina o ridic. Bumflea nu vrea decit in premergator sau in jumper, altfel face scandal monstru. Pe burta...neam...imediat da la rate si nu o pun imediat dupa ce a mincat. Se screme de plins si ciuda pina da la rate macar un pic acolo cit sa ma faca sa renunt sa o mai pun. Emma a fost si ea puturosica tare, dar macar se intorcea seara pe parti de 50 000 de ori. Diana e si mai dolofana...cred ca are peste 9.500kg, nu o tenteaza sa isi miste regescul fund. Ata ete....mi-am facut griji la Emma, dar a mers in picioruse inainte de un an, asa ca nu imi fac griji nici la Diana. Sin convinsa ca e sanatoasa tun, numai ca unii sint mai lenesi. Incerc sa o stimulez cit mai mult sa stea in picioruse si sa se agite.

Si ea zice toata ziua da-da-da-da, chiar si "mama". Ii place sa cinte si eu sa ii dau cu palma peste gurita sa sune interesant, asa pe voci:). E foarte vioaie de altfel, baga papa la greu si e si normal sa fie duduloi gras (poarta haine de 12 luni si nu are nici 8 luni inca) daca nu se misca mult. Dar sint multumita, slava Domnului si tare mindra. Azi le-am imbracat identic pe fete de parca erau gemene (bineinteles, hainute pe masura fiecareia) si eram impopotonata tare. Se iubesc si se dragalesc...e o minune sa le privesti. Lenesele-nelenesele, sint ale mele si gata...poa' sa zica ce vrea cine o vrea:). Emma vad ca nici acum nu se dezminte :)...puturosica tare la vorbit, dar ma consolez ca o sa vb. pina cind s-o marita:).

Elisor, eu tin sa iti spun ca faci o mare greseala (iarta-ma daca te-am suparat) cind ii compari pe copiii tai. Nimeni de pe lumea asta nu e la fel ca altcineva, asa ca nu te astepta nici la ei sa fie. Si incearca sa nu te mai gindesti la cum a fost Andreas...Bianca e unica:).

As vrea sa scriu fiecareia, dar, din pacate, sint intr-o criza mare de timp si v-am si citit printre rinduri. Merg la scoala de 3 ori pe saptamina, copii, treaba...sint rupta. Cad ca musca seara, nici nu aud noaptea ca pling copiii.

poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna! Am citit si eu citeva pagini, asa pe diagonala, am mai vazut si citeva poze... cresc copilasii nostri, nu gluma.
Noi sintem in aceeasi agitatie. Fetele iau antiobiotic, sint mai bine, le mai curge nasul si mai ales seara, se infunda si nu pot respira. Am facut tot ce am stiut sa le ajut, asta e, va trece.

In legatura cu mutatul in Burlington, ne-am hotarit, plecam! Sotul meu a fost doua zile acolo si a cautat de i-au iesit ochii din cap un apartament convenabil si nu l-a gasit. In schimb, a gasit unul super, dar scump, de fapt o casa, cu doua dormitoare sus, salon si bucatarie jos si un demisol, cu curticica in spate. Este situat intr-o zona buna, intr-un cartier micut si cochet si ce i-a placut cel mai mult lui Octav este ca toate familiile care locuiau la acele casute au copii, cica era plin de copii acolo, se jucau in zapada. Agata ar avea acces la doua scoli publice bune, dintre care una French Immersion, care cica sint mai bune decit cele obisnuite, dar la cea de-a doua ar putea sa mearga doar din clasa 1, cu o gradinita la 10 minute de casa, linga un parc mare unde au si un loc de joaca. Mai exista si un complex sportiv aproape unde au de toate. Magazinele sint departe, dar asta e, avem masina si noi oricum facem cumparaturile doar duminica. E la vreo 7 km de servici, face 10 minute pina acolo, cu masina. Dar, ca trebuia sa existe un dar, e liber doar de la 1 martie (daca nu se razgindesc actualii chiriasi, pentru ca si ei sint cam in aceeasi situatie ca a noastra, la job ma refer). Si de aici incepe nebunia: eu ramin aici cu fetele si el pleaca acolo duminica. Olga si sotul ei au fost superdraguti si ne-au ajutat, a dormit o seara la ei cind cauta casa si, probabil, ca va dormi duminica seara cind ajunge, daca nu rezolva prin telefon nimic (are niste promisiuni, dar nu s-a concretizat inca nimic). Vom sta separati o luna, pentru prima data! M-a apucat asa un drag de el, ca astazi l-am pupat toata ziua. Este si ziua lui, ce-i drept. Acum e la antrenament, dar am pregatit o surpriza, vreau sa culc fetele si apoi o seara . Partea proasta este ca trebuie sa platim trei chirii (aici si doua acolo, ca asa e acolo – first and last), ne trebuie bani pentru cheltuielile de aici si de acolo (ale caselor si mincare), plus transportul lucrurilor. E clar ca noi nu avem bani pentru asemenea mutare, o facem cu un mare efort si financiar si uman, sper doar sa merite. Va mai tin la curent! Pa!

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput