in ce masura ne schimba partenerii de viata?

in ce masura ne schimba partenerii de viata? | Autor: lalaandreea

Link direct la acest mesaj

vreau si eu sa va intreb un lucru
de ceva vreme ma tot gandesc la asta:
sunt impreuna cu prietenul meu de 4 ani si vrem sa ne casatorim
drept pentru care mi-a venit o idee: oare cum sunt eu acum fata de cum eram inainte de aceasta relatie?
prieteni care ma cunosc bine, imi spun ca nu m-am schimbat deloc, poate doar ca sunt mai vesela; dar mie mi se pare ca m-am schimbat. de fapt mi se pare ca amandoi ne-am schimbat, ne-am modelat asa un piculet unul dupa celt
eu am devenit mult mai realista, mai descurcareata, am mai mult..."tupeu", sunt mai rece fata de lucrurile banale ale vietii si incercsa ma distrez mai mult, incerc sa vad mereu partea frumoasa a lucrurilor (pana acum sufeream foarte mult din orice tampenie)
inainte cred ca m-ar fi deranjat daca mi-ar fi zis cineva ca o sa ma schimb din cauza unui baiat dar acum sunt fericita, mi se pare ca m-am schimbat in bine, sau cel putin spre binele relatiei ceea ce este tot= cu bine

in ce masura v-ati schimbat voi datorita partenerului?
in ce sens?
mi-ar placea sa aud si parerea unor persoane care au ceva mai multi ani de viata de cuplu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Cu siguranta ca o relatie de cuplu modeleaza ambele personalitati. Ne poate face mai puternici sau dimpotriva mai fragili, mai nesiguri, mai timorati. Iar daca relatia ta e din prima categorie inseamna ca ai facut o alegere buna, care-ti va implini viata.

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Eu n-am "foarte multi ani" in viata de cuplu, dar si mie mi se pare ca m-am schimbat.

Insa nu in sensul descris de tine.
Din contra.
Atunci eram mai repezita si mai indiferenta.
Porababil si datorita faptului ca eram mai tinara.....

Privind in urma, mi se pare ca inainte sa il cunosc aveam prea multe prejudecati, prea putina radare si nu ma straduiam niciodata sa ascult.
De fapt, nu prea imi pasa ce ar putea sa aiba altcineva de spus.
Eu eram persoana cea mai importanta din lume, dupa mine ...potopul.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Eu m-am schimbat:

Am capatat incredere in mine, pt ca EL are incredere ca eu POT sa fac orice imi propun, si culmea chiar pot.

Si am devenit o femeie frumosa, sunt alta persoana in pozele pe care mi le face sotul meu, zici ca eu rad mereu!!!

Si ce mi se pare tare important am mereu cel mai bun prieten langa mine si povestim orice si oricat, stiu ca ma pot baza pe el si in lucrurile mari din viata dar mai ales in cele marunte din care e facuta defapt viata, stiu ca o sa cumpere paine si o sa ma ia de la metrou daca e frig, ca o sa mai aseara in brate, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

te schimba, indiferent cat de mult vrei si indiferent cat de tare constientizezi... daca ai senzatia ca schimbarea e in bine, daca iti place ce ai devenit si cum te simti, e bine

si mie mi-a facut bine relatia de cuplu... sunt mai sigura de mine, am mai multa incredere in ceea ce fac (si in ceea ce facem), am impresia ca gandesc mai matur si ca inteleg mai bine barbatii si comunic mai bine cu ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Eu am 1 an de casatorie si 4 luni dar 7 ani in total de cand suntem impreuna.
Este imposibil sa nu te schimbe o relatie de dragoste. Daca e o relatie frumoasa, in care partenerii au ce invata unul de la celalalt, schimbarile vor fi in bine.

Pe mine personal cred ca m-a ajutat sa devin mai calma si mai rabdatoare cu cei din jur. Plus ca felul lui de a privi lucrurile, dintr-o perspectiva diferita de a mea ma ajuta sa vad si partile celelalte ale unui cub. Ne completam si cred ca avem ce invata unul de la celalalt. De exemplu el reuseste sa imi explice niste fenomene fizice mai complicate astfel incat sa le inteleg si eu care sunt la polul opus in acest domeniu
Imi place foarte mult cum imi explica el chestii stiintifice si chiar am mai retinut cate ceva

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Ati observat vreodata cum in cuplurile in varsta, partenerii ajung sa semene unul cu celalat? Si ca de mult eori se inteleg fara cuvinte? Schimbarea este inevitabila si cum au spus si fetele, atata timp cat tu te simti o persoana mai buna si mai implinita datorita schimbarilor, totul este perfect.

Eu m-am schimbat si in bine si in rau. In bine, pentru ca sunt mai putin egoista si imi pasa mai mult de sentimentele celor din jur, iar asta am invatat-o de la sotzul meu. In rau, pentru ca am senzatia ca nu mi-a dat ocazia si nu m-a motivat sa imi explorez adevaratul potential ca individ. Si nu mai pot fi atat de copilaroasa si de visatoare, cel putin de fata cu el, pentru ca el e mai pragmatic.

Inca ceva... schimbarea e buna numai daca vine natural, de la sine... daca tu simti ca schimbarea implica din partea ta o renuntare la ceva esential pentru tine, definitoriu, atunci nu poate fi decat rea.

`Would you tell me, please, which way I ought to go from here?'
`That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat.
`I don't much care where--' said Alice.
`Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat.
`--so long as I get somewhere,' Alice added as an explanation.
`Oh, you're sure to do that,' said the Cat, `if you only walk long enough.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Suntem de 6 ani impreuna .Am ivatat sa nu mai fiu egoista,sa traiesc mai intai pt cel de langa mine si mai apoi pt mine ..ceea ce ma face fericita si implinita.M-a facut saimi doresc sa fiu mama,ceea ce sunt in ziu de azi.Am invatat sa duc greul pe umeri.Am invatat sa gatesc.Sa apreciez mult mai mult viata sexuala.Am invatat ca viciul nr.1-tigara este egal cu 0 fata de drgotea mea pt el,asa ca m-am lasat de fumat.Am invatat sa acord prioritate lucrurilor mult mai importante.Ma simt mult mai sigura pe mine.Cred ca o sa fiu intr-o continua remodelare alaturi de el si el alaturi de mine...in functie de greutatile si bucuriile vietii.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca

Mergi la inceput