Copilasi de Mai - Iunie 2004 (66)
Raspunsuri - Pagina 2
vanessa ionescu spune:
Am vazut ca vorbiti de lapte si... de oala.
o luam si noi pe rand:
Catalin bea lapte Dorna (rosu) seara amestecat cu cateva lingurite de cereale. am ramas asa de cand era micut micut. Innainte bea si ziua lapte simplu dar acum l-a scos. adevarul este ca mananca foarte bine asa ca nu mai trebuie completat cu lapte. Noaptea bea inca 2 biberoane (pe la 1-2 si intre 4 si 7 fara vreo regula). Atunci ii fac milumil ca nu stau cu laptele Dorna pregatit lanaga pat. Se raceste apa mai ales acum ca e mai racoare dar nu are probleme. Chiar am vazut ca daca e mai cald nu prea ii convine. In rest nu mananca nici el alte lactate. Poate rar cascaval ras si uneori cand fac macaroane cu branzica (telemea sarata si o lingurita de smantana sa nu fie seci). Nu-i plac iaurturile si am incercat sa-i dau din toate.
am inceput sa-i mai dau dimineata cate un castronel de lapte cu cereale si vad ca-i plac.
Andu a baut milumil pana la 2 ani dupa care a refuzat sa mai bea lapte de nici un fel pana la 3 ani. Pe la 3 ani am fost cu el la ORL la un prieten dr care l-a intrebat daca bea lapte si l-a certat ca nu bea si i-a zis ca baiatul lui mananca cate o farfurie de lapte plina cu cereale. De atunci in fiecare zi mananca o farfurie de lapte cu cereale dimineata sau seara. cand merge la scoala bea o cana de lapte cu cereale praf si seara manaca cerealele cu lapte.
nici el nu vrea iaurturi si nici budincilele alea bune.
cu olita si noi stam rau. Cata face rar la oala. de obicei sta pe oala nu face nimic, se scoala zice niica, ii pun pampersul si se uita in ochii mei si incepe sa faca foarte incantat de el. Cred ca mi-o face si in ciuda.
Cu Andu nu am avut treaba. Tot pe la 1 an si 8-10 luni am renuntat total la pampers. Dar pana pe la 3 ani ne caram peste tot cu oala ca nu facea decat in fundic pe oala si pisu. cu greu l-a invatat taica-su sa faca pipi din picioare. Acum are alta tacaneala. daca mergem de ex la munte nu face pipi in tufis. trebuie sa-i gasesc un wc ca altfel nu face. am patit asa si in excursie la Muntele Rosu. Noroc ca eram cu el. I-a dus invatatoarea in padure, au facut toti prin tufe mai putin al meu.
bebe Beca, Catalin face chestii deastea cu sefvbetelul dar i-a apa din wc.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
alus spune:
Buna fetelor
Nico- frumoase filmuletele. Ce a mai ras Julia cand a vazut ![]()
Carmen- tare multe lactate mananca Iustin, Julia mai putine, eu i dau mai mult mezeluri, carne nu vrea mai deloc, nici gatita nici prajita, nu stiu ce sa fac 
Irinel- mie inaca mie frica sai dau albus, sa nu faca alergie, cred ca trebuie sa incerc.
Bertha- super faza cu darius
. In legatura cu vizitele nu te nacaji, Julia la fel atunci gaseste pofta de joaca cu mama si nu numai.
Trebuie sa asteptam sa iasa din faza asta nasoala.
Poate atunci vor sa arate ce mult le place sa se joace cu mama si cum se joaca ![]()
Fetelor cu
cum va mai simtiti?
Tot vorbiti de olita si pampoersi, cum am mai scris noi tot cu pampersi, stie unde trebuie sa faca dar din pacate nu ajunge ![]()
Julia de ieri a inceput sa repete din ce in ce mai mult cuvinte. La minge zice MIGE, CURATA este CUATA, si ieri ma uimita cand a spus DA BEA, adica DAMI SA BEAU
. Dar ieri am facut si CUCU la manuta
, a gasit un mic glob de sticla si nu trebuie sa continui ce sa intamplat, a venit la mine si mia aratat manuta care era plina de sange, eu mam facut alba, iarvea nu a plans deloc, mai degraba atunci cand am vrut sai fac pansament. I-am pus elecoplast si sa luptat atat cu el pana la dat jos ![]()
Eu cred ca trebuie sa schimb pampersi HAPPY ca de la un timp cand se trezeste dimineata totul este ud.
Ma duc sa o trezesc, a dormit destul.
la toate si la nazdrovani vostri.
mica futbolista :-))
Alus
+ Julia
Poze Julia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64324" target="_blank">Cum sau nascut Sylwia si Julia
Irinel spune:
Alus, tu de ce o trezesti pe Julia??? Eu l-as lasa sa doarma si pana la 10 dimineata da nu vad eu minunea asta...Astia mici sunt curajosi, nici Danut nu plange prea usor cand se loveste. Pupic la manuta.
Bertha, la noi cred ca afost invers, s-a constipat, tati insista sa stea sa faca pe olica (dupa ce i-am pus deja supozitorul, si se vedea ca vrea sa faca) si ma gandesc ca poate a asociat durerea cu olica si de-aia seara urmatoare n-a mai vrut. Aseara a stat pe olica da fara rezultat, cred ca deja facuse in pampers. Darius expert deja fata de Danut la olica...A fost mortala faza cu bunicu' Dragalas foc. Cat despre cumintenia cand avem musafiri...sa nu iti povestesc...stiu cum e...
Cius m-ai intrebat ce e in burtica, cica ar fi fetita, da eu pana nu vad nu cred, ca tanti n-a parut prea sigura a zis "cred"
Fetele, eu am citit ca sa nu ii certi ca nu isi strang jucariile, sa le zici in joaca hai sa strangem jucariile amandoi. Danut de cele mai multe ori vine sa ma ajute, da nu le pune pe toate, pune 2-3 si restul eu. important e ca usor-usor, o sa se invete ca jucariile trebuie stranse si ca e responsabilitatea lui sa o faca, da nu sa o ia ca pe o corvoada. Sunt prea mici ca sa le stranga ei cap coada...Acu, eu am facut cum am citit si incerc sa am rabdare...
Acris, mai artista o faci pe Amalia, auzi o doare burtica daca strange jucarii...Nasol cu somnicul de noapte.
Ioana mortala Rebeca, am ras...pentru tine o fi fost mai neplacut, da cand povestesti e asa amuzant...Pupici
Pupici la toate
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 26+ saptamani
tnicoleta spune:
Buna fetelor
multumesc de aprecieri. Bia si pus singurica pampersul in cap de m-a amuzat si pe mine. Partea proasta a fost ca vreo doua zile tot a incercat sa si-l puna in cap, nu vroia sa inteleaga ca sunt chilotei. Acum cand ma vede cu ei mii ia din mana si fuge sa sii puna singurica.
Berta super haios Darius cu bunicul. Bia vine singurica la mine si imi intinde pe rand manutele, fruntea si piciorusele sa i le pup. Cand plec cu ea de la socramea trebuie sa ma asigur sa a pupat-o de plecare altfel plange dupa ea. Nici ea nu strange jucarelele ci eu si doar dupa ce se culca. Faza tare a fost intr-o zi cand a venit acasa si erau jucarele stranse a scos un "aaaa caile" (jucariile) si s-a dus si le-a aruncat pe toate pe jos.
Irinel am pus-o pe Bia sa stranga jucarele. a pus in cutie 2-3 apoi le-a scos pe toate. Si eu o pun pe Bia pe olita cand se trezeste si cand merg eu la baie. Dar o intreb inainte daca vrea sa faca pipi altfel nu-i chip sa stea.
pe burticuta.
Alus
manuta Juliei sa treaca repede. Bia daca se loveste plange si vine la mine sa o pup sa ii treaca si apoi mergem sa dam na-na in locul in care s-a lovit.
Vanesa nepotulmeu Andrei e la fel ca Andutu. Nici el nu facea/face daca nu are intimitate. La ce ora il culci pe Cata de se trezeste asa des sa pape noaptea?
BebeBeca super Rebecuta. hai nu te supara pe ea, vroia sa ajute la curatenie.
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005
alus spune:
Buna tutoror
Irinel- cand am spus ca ma duc sa o trezesc pe Julia ca a dormit destul era ora 14.30 dupaamiaza aici, dimineata dormim pana in jurul orei 10.00 cum ai scris, dupaamiaza nu o las sa doarma prea mult deoarece seara se va culca mai devreme. Eu intodeauna i-am spus ca vom strange amandoua, nu am certatao niciodaca, daca nu vrea le strang singura.
Cred ca Julia deja mananca prea mult, pe la ora 15.00 dupaamiaza supita, apoi ca mdupa 1 ora si 30 min banane sau mar, iar cand tata se intoarce in jurul orei 18.00 carne cu cartofi, iar pela ora 20.00 lapte, cam mult nu credeti? Intre timp si Danone, plus ca sticsuri. Trebuie sa-i tai putin din menu.
Si inca ceva, astazi a spus NU DAU CU SUTU, ma impingea cu piciorul deci i-am spus dece imi da cu sutul
Prietena mea a ramas uimita. Eu nu stiu ce se cred.
Va pup
ma duc sa o cult
mica futbolista :-))
Alus
+ Julia
Poze Julia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64324" target="_blank">Cum sau nascut Sylwia si Julia
Carmenbr spune:
Iubitele,
Am aparut si eu. Noi suntem putin mai bine, dar cel putin sper ca suntem pe calea cea buna si in cateva zile ne punem pe picioare. Ca ce am mai tras, Domne-Doamne!
Bine-nteles ca am fost duminica la doctor, dar aici e ca la nebuni la doctor. Nu au tratament pt colici, nu au tratament pt diaree la copii asa mici. L- consultat in gatut, urechi, plamani...totul era OK, deci .....ne-a trimis acasa sa asteptam sa treaca!

Imi venea sa mor. Am insistat si mi-a dat trimitere pt laborator, sa nu fie vreun virus, ca el avusese de 2 ori diaree in nici 3 saptamani. Acum asteptam rezultatele. Cel putin a inceput cat de cat sa manance, slava Domnului.
Va multumesc din suflet pt ajutor si sfaturi!

Sper ca saptamana viitoare sa incepem si noi operatiunea Olita. Atunci sa vezi nebunie!
Cat despre lapte, sper sa nu o luam pe urmele lui Victoras, ca de cand i-am dat doar mucilagiu de orez in biberonul de lapte, acum nu mai vrea sa bea deloc lapte. Cred ca asociaza ideea de biberon cu mucilagiu care nu i-a placut deloc.
Va pup mult de tot pe toate si promit sa revin curand,
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
Ericutzul meu bebelus
Am un anisor deja!
Bebe Beca spune:
Fetelor, parca Grate a avut ceva probleme cu Patrick, la gradi acolo? Asa-i? Mai stiti ceva de ei?
Ioana si
Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
madutza spune:
Buna fetele,
Am mai aparut si noi sa discutam discutii...
1. Olitza: facem de la anu' nou la olita, cere, nu a scxapat pe ea decat cateva zile. Acum nu vrea sa faca nici cand suntem in deplasare decat la olitza, si catodata se trezeste din somn plangand ca vrea sa faca la olitza.
2. Lapte: Fulga de 1.5, cam 600 ml pe zi. ar bea si mai mult daca se poate.
Meniu: dimineatza (in somn 6-7) - 1 bibi lapte
Mic dejun (10-11): ou/ mezel pui/curcan/cremwurshti/iaurt
Dejun (dupa somn 16): ciorbitza/supitza
Cand vine tati (19): ce mananca el, felul II
Seara: iaurt/gris cu lapte/orez cu lapte/mamaliga cu branza si smantana/un felul 2 usor (in functie si cat de bine mananca cu tati
La culcare: 1 bibi lapte
in timpul zilei: fructe, 1.5 l ceai...
3. Discutie aseara:
Tati (evident, o invatase dinainte): Cum e tati?
Ana: Bun
Tati (nu o invatase): Cum e mami?
Ana: Aca (acra)
In rest suntem bine. Eu sunt fericita ca tocmai a trecut de o viroza la acre a facut febra 39 si nu i-am dat antibiotice, decat imunostimulatoare.
Mami: -6kg, tot in cautare de serviciu.
Va pupam,
Madutza
si Mariuca
(17 Mai 2004)
Irinel spune:
Madutza ce dulcica mica... Da mananca nu gluma. Al meu nu mai mananca asa mult de cand avea vre-un an... Sanatate multa!
Carmen, ma bucur ca sunteti mai bine. Sper sa isi revina cu lapticul...
Alus ce vorbareata mica ai! Bravo ei!
Nicoleta ce dragalasi sunt cand itind manutele si piciorusele ca pupat! Danut apare dimineata in capul scarii (avem portita pusa acolo) si striga "Mamii, mamii!..." pana raspund. Daca nu ma duc la el incepe sa strige "Alta.."si intinde un piciorus. Asta inseamna pupa piciorul. Daca ma duc si pup piciorul "Alta!" si intinde si pe cealalat...
Asta-seara dupa ce l-a luat pe Danut sotul s-a dus sa bage benzina inainte de a veni acasa. Statia de benzina e cu o strada mai departe de strada noastra, asa ca el nu a luat-o la dreapta pe unde trebuia, a continuat sa mearga tot inainte. Danut a observat imediat "Mami?..." Asa procedeaza el cand vrea sa intrebe de cineva. Cand il iau eu de la gradi (ceea ce se intampla rar) tot drumul ma nebuneste "Tati?!...", da cand il ia sotul, pe el nu il intreaba de mine, probabil s-a obisnuit ca oricum vin acasa la mine. Nu m-as fi gandit ca el e atat de atent la drum, sa stie pe unde o ia masina...
Apropos Bertha, ca ziceai ca sotiorul n-are acces cand se culca Darius. Pe Danut l-am obisnuit de vreo 3 luni sa se culce cu tati, ca ne-am gandit ca vine bebe si o sa avem probleme... S-a invatat relativ usor, la inceput a mai protestat, apoi nu. Insa de la un timp ar vrea sa stam amandoi, cum incearca unul sa plece, se pune pe urlat. Si a mai fost si bolnavior, si daca plangea se punea pe tusit pana vomita, asa ca am stat amandoi cu el. Sa vezi acum probleme sa plec din camera cand se culca... Da asta e valabil si pentru tati, el ne vrea pe amandoi...
Fetele, de ce le dati voi lapte degresat la copilasi? Eu am citit ca pentru copii e chiar indicat sa bea laptic gras, ca nu e cazul sa ii ferim de grasimea de la lapte acum, ba chiar e sanatos pentru ei. Eu ii dau lui Danut de la un an lapte de vaca de 3,25%, ca asta e cel mai gras de aici. Si doctorul il recomanda tot pe asta.
Boneca felicitari pentru job! Si unde mai pui ca o sa fii acasa cu papusica!
Madutza bafta la gasit job bun si la slabit! Ce vointa ai... bravo pentru cele 6kg date jos.
PUpici la toate si la copilasii vostri scumpi
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 26+ saptamani
cius22 spune:
Ziua buna dragi mamici scumpici!
in primul rand vreau sa va multumesc pentru toate sfaturile legate de introducerea lactatelor in meniu! Azi ,am fost chiar fericita!.De dimineata,Victor a papat o omleta in care eu am "ascuns" niste mozzarella rasa...a papat TOT!
...apoi ,la ora 10 un Danonino Gigantino!
.(dimineata cand era flamand,am incercat cu laptic..da' de unde?...lui ii placeau foarte mult cerealele acelea in forma de inelute,cu miere..am incercat si asa...plus grisul...nika! va inchipuiti ce fericire,cand a papat brinzica din omleta)
Cat drespre olita...imi vine sa rad...el nu sta pe ea decat imbracat si doar 3-4 secunde...cand am incercat sa-l punem in funduletzul gol,a fost circoteca...nu am insistat,ca sa nu-i creem repulsie.
In schimb,cu dormitul stam foarte bine...de la 3 luni doarme singur in camera...iar daca e somnoros nici macar nu are nevoie de nimeni sa stea langa el...pare ca chiar ii place singur...are un ursulet in patut,pe care il place mult si mie mi se pare ca ii canta( aaaa-aaaa).
Cand ma vede ca strang jucariile,ajuta si el,desi nu l-am rugat prea insistent,insa il laud cand aduce una la cutie(se intampla insa,sa aduca una,apoi sa vada in cutie ceva ce ii place si sa scoata alte 2-3 si sa le imprastie![]()
)
Carmen,sper din suflet sa nu patesti cu Ericutzul,la fel cu laptele; sa stii ca la noi nu a fost nici un motiv...pur si simplu,intr-o dimineata,pe vremea cand bea un bibi cu lapte,a baut doar 100 ml...am crezut ca e doar un moft..dar asta s-a repetat 2-3 zile..apoi refuz total...laptele era bun,nici prea cald, nici prea rece...Poate daca ii dai lapticul cu paiul (Victor adora sa bea cu paiul) sa nu-l mai asocieze cu bibi cu mucilagiu...Sa auzim numai de bine,ca s-a facut Eric sanatos si jucaus!
Madutza,FELICITARI pentru cele 6 kg! dar si pentru papacioasa mica!Esti o mamica fericita!Cat despre povestile Anei...hihihi...delicioasa !(acum e randul tau sa o inveti ceva despre ...tati!-glumesc!)
Alus,asta da propozitie!!! dar Julia vorbeste ...romaneste?
Irinel,pai cum crezi tu ca astia mici nu stiu drumul spre casa!
,Mey...astia stiu tot!...uneori observa detalii,pe care noi nici nu le bagam in seama.
M-as bucura sa fie fetita-sa aveti pereche...V-ati gandit deja la un nume?
Nico,super Bia cu pupatul!...cred ca nu te plictisesti niciodata cu ea!
Vanessa,pe mine nu m-a amuzat faza cu Andu si...nevoile..si stii de ce? pentru ca eu ...sunt la fel...Vara,cand iesim undeva la iarba verde...pentru mine e un chin,sa merg in tufe...ma tin,ma tin,sufar,si cand nu mai pot...n-am incotro...Bietul Andu...eu il inteleg foaaarte bine!
Cristina,mey,m-ai dat pe spate la faza cu ..jucariile! Smechera mica!auzi la ea...Las' sa stranga mami,nu?Sper sa ai dreptate si sa fie doar o faza trecatoare asta cu lactatele(-asa zice si dr.lui).
Si nota 10 pentru operatiunea "olita"!(Amy a fost mereu "premianta" in grupa)
Ioana,haioasa faza cu servetelul inmuiat in olita...bucura-te ca a fost doar atat...Victor si-a indesat un servetel plin cu pipi,tot in gura!![]()
Bertha,nota 20 Frumusetii Rare!...
mortala faza cu bunicul si..coco!iti vine sa-i mananci nu alta,cat pot fi de inocenti si de dulci!
Carmen un
maaare lui Iustin care papa asa frumos laptic!
Boneca,ai inceput jobul? cum e ? te descurci? te "ajuta" si Vicki la ansamblat?![]()
Cami,pup pe Sebi ochiosul frumos!
Paloma,un
Cristinutei!
Madisor,unde esti? totul e ok?
Mamaleone,sa nu dispari!...ce fac micii "teroristi"?
Dianaaaaa,Lauretaaaaa,unde sunteti?
Irinusha,ce se intampla cu tine???
Va pup pe toate,pe micutii vostri si...burticile din grupa!
Sa aveti o zi faina de tot si sa va bucurati de nazdravaniile piticilor!
Nu fac nimic,da'mi ia toata ziua!![]()
poze
Simona,mami de Victor scump si printesa Roxy