conflict - cum sa dezamorsez?
Mi s-a intimplat o kestie tare aiurea.
Aseara - tirziu - cind am ajuns acasa, m-am intilnit cu un vecin care a inceput , brusc, si pe neasteptate, sa zbiere la mine.
Ca nu-i convine unde am parcat masina.
Ca sa o dau la o parte.
Si ca nu e "legal" sa stea acolo.
Masina mea era parcata...in strada, langa trotuar, pe aceeasi linie cu alte nspe masini, in singurul loc ramas liber.
Masina lui, tot in strada.
Nu avem parcarile alocate (cu plata, sau alocate aleator in fctie de vechime sau merite ) .
Pur si simplu toata lumea parcheaza unde se nimereste si unde mai e loc.
Respectivul individ vocifera ceva de genul "daca vin altii si nu mai au unde sa parcheze, ce fac, ne zgaraie noua masinile?"
L-am intrebat ce sa fac.
Ce propune el?
Sa o ridic pe balcon?
Sa o vind?
Care e solutia, daca nu o pot parca in fata blocului unde locuiesc?
Si de ce el -si altii- pot sa-si tina masina acolo si eu nu ?!
Ca sint femeie si cedez la intimidari?!
Contraargumentul: ca e "ditamai masina"!
Asa e.
Ce sa fac?
Sa tai din ea?
M-a luat...porcaiala pe dinainte si i-am zis ceva de genul "mie asa imi plac, MARI, nu mici ca a dumitale" - si cred ca a inteles aluzia la complexe, motiv pentru care a luat foc.
Si a specificat ca "nu plec de acolo pina nu mut masina!"
Dupa juma de ora de zbierete (bloca cu spatele usa de le lift, sa nu pot sa trec) am reusit sa "scap" si sa urc pe scari si l-am lasat in legea lui.
Mai tirziu mi-a zis o prietena ca s-a luat si de ea...era beat.
Eu nu mi-am dat seama.
In fine.
Mi-a stricat toata seara.
Numai de asta n-aveam chef, dupa o zi stressanta.
Ideea este: cum trebuie sa reactionam cind ne lovim de kestii de genul asta?
Cum am facut eu, clar, n-a fost bine.
Am sarit cu clontzu' si i-am dat apa la moara.
Da' ce sa fac?
Sa tac?
Sa ma duc sa iau masina si sa mi-o pun in cap, ca n-am unde in alta parte?
Sa chem politia?
Sa ma iau la bataie?
Sau ce sa fac data viitoare.... daca se mai intimpla?
Voi ce ati face?
Elise
Raspunsuri
eve44 spune:
Da din pacate asta se intimpla in toate blocurile.
Si eu pina sa ma mut in bloc aveam munctorii in ap si veneam de n ori zilnic sa vad cum lucreaza.Bineinteles ca imi lasam masina pe maidanul plin de gunoaie din fata blocului fara sa stiu ca e locul cuiva.A venit unul din bloc si mi-a blocat masina .L-am vazut am vorbit cu el asa ca intre viitori vecini ,i-am explicat ca o sa plec si nu o sa mai repete.Nu a vrut sa-si ia masina de acolo pe motiv ca este "locul lui"si daca am nevoie sa merg la el la usa.
Pina la urma m-am descurcat si am plecat.Desi stam de 4 ani in acelasi bloc eu niciodata nu il salut.
Intre timp mi-am rezolvat cu locul da parcare in spatele blocului.
Vreau sa-ti spun ca tottimpul locul meu ramine liber ,fiind in spate au impresia ca acolo se sparg noaptea masinile si nu au curaj sa parcheze.Din fericire pina acum nu s-a intimplat nimic.
Pina la urma la mine vad ca fiecare si-a gasit cite un loc linga trotuar si asta e .Am si eu ciudatenii de astea de vecini pusi pe cearta cind sunt in stare de ebrietate (au niste fete de monstrii),iar a 2 zi dimineata te trezesti ca iti spun "sarut mina".
Ramin mirata si trec mai departe.
Eve
Anderra spune:
Sa il ignori si gata..scrisesem un mesaj lung cu o patanie de'a mea si un vecin beat care a intrat peste mine si colegi in radio si a smuls yala ,a ruot afisele autocolantele de pe usi ,pereti,s'a tavalit pe jos..ca de ce nu ii dam numarul lui Robert Turcescu ...deci te doare mintea ce face omu' la betie.. noi am sunat la politie si s'a potolit mintenash... asa si tu..daca urla tipa..amenintza'l cu politia.
Salutari,
Elise spune:
quote:
Originally posted by Anderra
Sa il ignori si gata..scrisesem un mesaj lung cu o patanie de'a mea si un vecin beat care a intrat peste mine si colegi in radio si a smuls yala ,a ruot afisele autocolantele de pe usi ,pereti,s'a tavalit pe jos..ca de ce nu ii dam numarul lui Robert Turcescu ...deci te doare mintea ce face omu' la betie.. noi am sunat la politie si s'a potolit mintenash... asa si tu..daca urla tipa..amenintza'l cu politia.
Sa-l ignor, sa-l ignor, da' n-aveam pe unde sa trec ca sa urc si sa intru in casa.
Si nii n-aveam chef sa fac cale intoarsa afara, in ger, si sa ma plimb pina dispare individu'...
Bine cel putin ca n-a fost chiar atit de beat sa isi puna amenintarile in practica, si chiar sa imi zgaraie masina.
Ca intram intr-un razboi din care cre' ca ieseam fara masini amindoi.
"Pagube colaterale".
Si acum ma enervez cind imi amintesc!!!!
Elise
eve44 spune:
Nu cred ca iti va zgiria masina ,ce naiba nu suntem in jungla.
Dar tu nu-l cunosti cit de cit in calitate de vecin ,a mai facut scandal sau nu stii cit este de agresiv,pentru ca totusi nu poti sa0i distrugi cuiva masina si mai ales dupa ce l-ai si amenintat.
Te-a vazut probabil singura si oricum cred ca avea ciuda pe tine ca vezi doamne uite ce masina ai tu.Acum daca era si baut prinsese curaj.
Eve
ingerash spune:
poate ca ar trebui pe un ton f f f diplomat sa ii atragi atentia asupra comportamentului sau (cand va fii treaz), daca va rationa si el un pic se va simti prost si isi va cere scuze
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!
Principesa spune:
Elise, cred ca un alt mesaj al tau de pe alt subiect ma face sa subliniez un anumit aspect pe care eu il consider important: autoprotectia. Cand situatia poate deveni grav imprevizibila pentru tine la un moment dat cel mai bine este sa gestionezi asa incat sa nu te expui unui risc. Si in acest context mi se pare semnificativ ca nu ai observat ca era beat.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
jone spune:
quote:
Originally posted by eve44
Nu cred ca iti va zgiria masina ,ce naiba nu suntem in jungla.
Dar tu nu-l cunosti cit de cit in calitate de vecin ,a mai facut scandal sau nu stii cit este de agresiv,pentru ca totusi nu poti sa0i distrugi cuiva masina si mai ales dupa ce l-ai si amenintat.
Te-a vazut probabil singura si oricum cred ca avea ciuda pe tine ca vezi doamne uite ce masina ai tu.Acum daca era si baut prinsese curaj.
Eve
noua ne-a zgariat masina ptr ca a stat 5 minute (cat sa urc niste bagaje) in fata scarii unde din nefericire sunt si niste garaje.
5 minute.am zis ca turbez.
jo si alexandra
"soarele va rasari si maine dimineata!"
Elise spune:
Deocamdata...n-a zgiriat-o, si cred ca, daca a trecut, nici o va mai face. Nu ca n-ar mai fi fost ea zgiriata, saraca.
Eu am prostul obicei sa nu "ma interesez" de vecini.
Vin noaptea acasa, n-am timp de discutii cu ei si pe cea mai mare parte nu-i cunosc. Ne salutam, si atit.
De individul respectiv am intrebat doar dupa "intilnirea cea de taina" - si da, a mai avut conflicte si cu altii. Ba la un moment dat chiar a taiat niste clabluri de pe scara, pentru ca "n-au fost instalate cu acordul lui".
Nu mi-am dat seama ca era beat - nici acum nu stiu daca era sau nu - pentru ca in scara era o lumina chioara, statea rezematd e usa de la lift, deci nu se balanganea, nu m-am apropiat suficient cit sa simt daca 'duhneste" - si nu-l cunosteam nici treaz...deci nu vedeam diferenta.
Asa...vorbea normal.
Fara logica, dar normal.
In capul meu a fost ca e nebun, nu beat.
Principesa - ai dreptate, am un dezechilibru de autoprotectie. De obicei ma arunc cu capul inainte... fiind foarte sigura ca in mod logic si fara rele intentii se rezolva orice. Totusi, cred ca nu e chiar asa. Nu intotdeauna.
Nu stiu ce pot sa fac in sensul asta, daca EFECTIV nu simt pericolul, sau, daca il simt, n-am reactia sa ma feresc ci sa-l infrunt.
Elise
MirelaV spune:
verisoara-mii i-a bagat administratorul mana in gat ca a indraznit sa bata la el la usa cu juma de ora mai tarziu decat era programul de incasari pt k ea atunci ajunsese acasa. s-a dus la politie. a venit politia. individul nu a deschis usa..si iote asa s-a terminat povestea.
acum a depus o plangere .. sa vedem care or fi demersurile. dar..
asa k..e bine sa te feresti de nebuni
MirelaV
pupicei pe burticei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66885" target="_blank">Racusori
Calitati: cea mai mare calitate a mea este aceea ca nu am decat un singur defect. Defecte: defectul meu (singurul de altfel) este acela ca nu am nici o calitate..., dar ramane intre noi.
michelle7 spune:
mie un cretin de vecin mi-a taiat 2 cauciucuri la masina. Nu am aflat exact cine era persoana si singura explicatie pe care am gasit-o e ca am parcat pe locul pe care el considera ca ii apartine . Din pacate si sa prinzi omul in flagrant in ro nu se iau masuri. Eu am invatat sa ignor si sa dispretuiesc in tacere fara sa ma intind la discutii inutile cu idioti.
Elise . Daca eram in locul tau tipam in gura mare " Ajutor ma ataca ", sa vezi cum se linistea