Ce fac bebelusii vostri in parc?
Simona mea cea cumintica sta pe banca daca va vine sa credeti.Are un an si 5 luni,la un an si 4 luni a inceput sa mearga.Acum merge mai bine in casa,pe strada dar in parc,NU!In parc sta pe banca langa mine si se joaca cu mine sau cu ce prinde ea...geanta ,biberonul,capacul de labiberon.Vreau sa o dau jos si urla ca nu vrea.Sta pe banca sispune di,di!Voi ati patit asa ceva cu bb-ii vostri?
Va pupam,
Gabi si simonica.
Raspunsuri
angi_gemeni spune:
Noi mai avem putin si implinim un an si 2 luni(pe 8 aprilie)
Pana in parc, mergem cu caruciorul. Apoi, acolo, facem pasi. Andreea merge singura, nu ma lasa sa o tin nici de manuta, nici de gluga(!!!), merge, merge, pana oboseste. Andreiut merge doar tinut, cu toate ca a inceput sa faca si el pasi singurel. Dupa ce mergem pe jos, prin parc, ii asez inapoi in carucior si mananca covrigi, biscuiti... Cam asta facem noi in parc.
Raluca spune:
Ilinca afara, in parc: nu suporta sa o ti de mana, fuge dupa copii, cu cei de varsta ei se joaca iar celor mai mari la face Pa, nu stiu care e smecheria dar tare-i place sa faca Pa, tuturor! Dupa unii care o cheama se chiar duce- lucru ce ma inerveaza la culme!
Apoi, problema mare e ca aduna toate mizeriile de pe jos, inclusiv chistoace ...bleah!
A, mai avem o problema: nu suportaa sa se plimbe pe alei curate...cum exista un pic de noroi sau apa acolo e si ea!
iar in final cand trebuie sa venim in casa, urlaaaaaaaaaaaaa!!!
Cuminte foc fata mea!
Raluca si Ilinca (1 an si 2 luni)
Maruca spune:
Maria are 1 an si 5 luni, merge singura de la 10 luni, dar in parc/pe strada avem - uneori - aceeasi problema: nu vrea sa mearga! In casa de-abia ne tinem dupa ea, fuge, se catara peste tot, iar afara.... plus ca nu vrea decit in noroi, nisip, balti s.a. de acest gen! mai nou, mi-a spus mama ca in parc ii place sa stea pe banca, se uita la lume, dar numai dupa ce se plimba dinsa, singurica, fara sa o tii de minute, o enerveaza teribil!
Gabi
Amalia spune:
David a implinit 1 an si 8 luni si merge singur de la 10 luni si jumatate. Nu-ti da manuta sub nici o forma si e in stare sa ia toata noroaiele si baltile la rand. Cand vrea el, merge cuminte pe langa tine...in rest...se duce dupa copii, dupa oamenii care il cheama, s-ar duce cu orice strain de mana (si nu stiu cum sa-l dezvat de asta) si tipa si urla daca incerci sa-l ghidezi tinandu-l de mana sau de gluga.
Speram sa se mai cuminteasca in timp sau macar sa devina mai intelegator
Sanatate maxima!
Luizax spune:
Alex are 1 an si .aaaaa o luna si doo saptamani :o). merge singur singurel de la 1 an sho luna. In parc ne arata leaganele cu degetu' . Nu merge deloc pe alee...doar prin iarba/balti/namoale si alte alea. Cand se apropie vreun copil de el incepe si plange de abia il mai potolim. In schimb daca vede vreun catzel tabara pe el sa il smotoceasca si tzipa razboinik de rasuna parcu'. Nu ia nimik de la nemenea, nu pleaca cu nemenea, face pe persoana importanta..mheh.
Luizax - karkotash shef!
Lia spune:
Andrew-2 ani si 3 luni,se joaca cu pietricele,se da pe tobogan si se da in leagan.Daca se intampla sa apara vreo mamica sau vreo bunicuta cu vreun copilas,de obicei vrea sa se joace cu bunica,sau mamica.
Lia&Andrew
Amalia spune:
Lia, apropo de Andrew care se joaca mai mult cu mamica sau bunica decat cu copilul, azi in parc...dupa rugaminti fara ecou de a da lopatica si prietenilor lui de joaca (copii bine crescuti care asteptau sa li se ofere, daca e voie),David a dat-o unui tatic nou venit cu fetita la joaca...cadorisindu-l cu un zambet mare si strigandu-l "tati" intrebator...moment in care toata lumea radea in hohote.(culmea e ca el nu ceruse lopatica )
Sanatate maxima!
Lia spune:
Amalia,poate i-a placut lui acel "tati" si gusturile nu se discuta.Sau poate i s-o fi parut persoana cea mai de incredere,ca doar lopatica nu poate fi data oricui,nu?
Lia&Andrew
coryna spune:
Dragos al meu la 1 an si jumate se pune pe nisip si incepe sa scirme nisipul cu minutele, niciodata cu lopetica, eventual cu grebla, pe urma incepe sa fuga dupa copiii cu minge sau cu tricicleta, mai se duce la alti copii cu jucarii de nisip, la ale lui nu se uita niciodata, mai se duce si sterge rotile de la caruturile de copii, mai trage cite un ciine de blanita, il mai dau eu in leagan, tobogan si balansoar si se face timpul sa ne intoarcem acasa. Jumatate din drum o face pe jos, iar cealalta jumatate in brate la mami, caci in carutz nu mi-a mai stat de la 1 an de zile. O sa trebuiasca si pentru el o periuta de unghii caci ce e pe minutele lui nu va pot povesti.
ponicid spune:
Am sa incep prin a spune ca la noi in oras nu sunt parcuri.
Sunt vreo doua locuri in care se gasesc in total vreo patru leagane, dar aceste locuri stramte nu se pot numi parcuri.
Asa ca ne plimbam de-a dreptul pe strada printre oameni mari.
Fetita mea (1 an si 8 luni) de mana nu merge. Nici de gluga nu pot sa o tin pemtru ca se zbate pana ii dau drumu de orice as tine-o. Ar merge de mana cu orice alta persoana straina, mai ales cu un alt copilas, numai cu cei ai casei nu!
In general merge repede, aproape alearga. Nu se uita pe unde merge si daca nu am eu grija da cu capul in zid, se baga intre picioarele trecatorilor calca pe caine, da in gropi pline cu apa, etc.
Vrea sa se cocoate pe orice vede: marginea unei vitrine, o trepta care-i ajunge pana la genunchi, locuri care imi sunt inaccesibile chiar mie.
Da navala spre orice bebe. Zareste orice copli de la distanta si alerga intins spre el. Apoi il asalteaza cu mangaierile sfarsind prin a-l lua de mana si a pleca impreuna la plimbare.
Striga papa cand vede un trecator care are mancare sau un pachet in care presupune ea ca este mancare. Se opresc oamenii sa ii dea covrigul sau gogoasa pe care o au in mana de ma apuca rusinea si furia. Intr-o zi nu a intalnit pe nimeni cu mancare in mana si atunci a oprit un trecator si i-a spus "nenea, papa!" de-mi venea sa intru in pamant de rusine. Oricum in momentul cand primeste bucatica de mancare ravnita nici nu se mai uita la ea.
Vrea sa o bagam in fiecare magazin pe care il intalneste. La un moment dat am constatat ca vanzatoarele se strang in jurul ei in orice magazin am intra si o intreaba "ce mai faci Ana-Maria?", dovedind ca sunt cunostinte vechi (mama cedeaza la dorinta ei de a vizita magazinele asa ca este cunoscuta pe tot centrul). Vine acasa parfumata cu parfumuri fine dovada ca iarasi a scapat in magazinul cu cosmetice iar vanzatoarele iarasi au luat-o de mascota.
Una peste alta facem circ pe strada, nu se poate sa treaca Ana-Maria neobservata. Of, nu mai ne facem si noi mari odata!
Daniela, mamica de Ana-Maria