Tratament stomatologic in sarcina

Tratament stomatologic in sarcina | Autor: carmen_ardelean

Link direct la acest mesaj

Astept al doilea copil si am fost deja la stomatolog pentru plombe si o extractie.Vi s-au facut manevre mai complexe in sarcina si daca da, ce tip de anestezic au folosit stomatologii vostri? Eu i-am spus ca numai lidocaina e indicata si m-a contrazis.Astept parerile dentistilor vostri.5

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andra_simona spune:

CARMEN mie mi s-a spart un dinte cand aveam 26 sapt de sarcina si bineanteles ca m-am dus disperata la dc stomatolog.Dar nu a vrut sa imi faca nimic la el mi-a zis ca este mult de lucrat si sa astept pana dupa ce nasc.Deci nu a vrut sa-mi faca nimic.Dar intradevar asta era o lucrare mai complexa,cred ca asta a fost si motivu pt care nu sa bagat.oricum nu te speria mai bine intreabal pe dc tau daca este ok ce ti-a facut stomatologu.succes si pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

De obicei in primul trimestru trebuiesc evitate tratamentele de orice fel,nu numai cele stomatologice.Daca totusi este nevoie neaparata se indica un anestezic numit articaina.Apoi se poate folosi ca anestezic lidocaina(=xilina) simpla.
Daca esti din bucuresti,iti recomand pt alte extractii sa mergi la facultatea de stomatologie.Acolo chiar esti in siguranta.Aia stiu clar cand sa se bage si cand nu,si ce sa-ti recomande daca nu se baga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_ardelean spune:

Vivighe, stii sigur ca merge xilina simpla? Eu nu am gasit nicaieri. As mai avea de facut o extrctie simpla si scoaterea unui nerv+ tratament si i-am dus lidocaina, dar spray si ea a zis ca asa ceva nu foloseste....( am facut o extractie...live, fara anestezic!)...
...si mai sunt si in zalau...

Mergi la inceput