Mamici de martie-aprilie 2006 (40)
Raspunsuri - Pagina 13
lumysti spune:
Ceela si Ema72 - nu va ingrijorati ca nu v-au crescut sanii. Cica nu depinde de asta daca veti avea sau nu lapte. Eu am o prietena care a nascut acum 2 luni si care alapteaza bine mersi, desi nu are sani mai deloc. Asa ca stati linistite!
Doublemom - si eu am niste dureri de oase de cateva zile, mai ales noaptea. Nici nu stiu cum sa mai stau. Am impresia ca imi trosnesc oasele bazinului de zici ca ma dezmembrez toata!
Pupici,
Lumy
33+
mariana_1976 spune:
Ariadna,cred ca e bine ca bb a dat semne de "intoarcere" desi e in pozitie transversala deocamdata.Sper ca optimismul tau sa il ajute sa se pozitioneze ca si pe bb nr.1!!
Eu am un sentiment ca al meu va ramine cum este,stiu ca nu ar trebui sa gindesc asa,dar asta simt eu de mai mult timp...![]()
La intrebarea cu limbile vorbite,spre rusinea mea,cei doi copii pe care ii am,nu vorbesc decit foarte putin romaneste.In casa vorbim suedeza fiindca e singura limba pe care o cunoastem amindoi in afara de engleza.Sotul se apucase si el sa invete cit de cit romaneste,dar copii nu au fost nici atunci prea interesati,imi amintesc ca rideau in hohote ori de cite ori le citeam povesti sau incercam sa ii invat cite ceva...Asta se datoreaza probabil faptului ca nu am prea insistat,eu fiind la serviciu 8 ore zilnic si ei la cresa de la virsta de 10 luni...![]()
![]()
Am prietene care totusi au reusit sa-si creasca copii bilingvi insa ele cind nascusera nu vorbeau suedeza bine sau ambii parinti cunosteau limba respectiva...Acum regret ca nu am fost mai exigenta si nu am stat mai mult timp acasa ca sa-i invat romaneste,insa e tirziu,fetita mea e deja la scoala.
Nshiro,ma gindesc ca poate japonezii stiu ei ce stiu cu exercitiile pe care le recomanda pentru influentarea pozitiei lui bb!Cumnata mea suedeza care e moasa in Marea Britanie m-a sfatuit sa ma duc la piscina si sa stau in maini cu picioarele in sus(tinute bineinteles de sot)
Zice ea ca e mai usor in apa fiindca greutatea corpului meu in apa e mult mai mica decit in casa...
In orice caz,as spune ca tu la 31+ saptamini mai ai cel putin 5 saptamini sa se intoarca,in timp ce eu daca nu e cum trebuie, sapt.viitoare ma vor chema sa discut alternativele de nastere pe care mi le ofera!![]()
![]()
Catrinel,da,te inteleg f.bine la capitolul cumparaturi.Eu aveam serviciul departe(75 km dus-intors)si lucram 8 ore pe zi,deci timp sa ma invirtesc prin magazine,doar simbata!Carut am cumparat tot prin Internet fiindca aveau niste oferte speciale pt.cei care cumparau bouncer+carut ce se concretiza in transport gratuit!
Chiar cu o luna inainte sa fiu gravi,am vindut carutul vechi fiindca nu ma mai gindeam vreodata ca vom avea bb3!Hainutele cele mai bune ale celorlalti 2 copii eram gata sa le pun si pe ele la vinzare,noroc ca nu am avut timp sa le inventariez,pozez si pune la licitatie pe net!![]()
Ceela,la a doua sarcina am avut sinii aproape nemodificati si am avut totusi lapte foarte mult!La prima sarcina imi crescusera enormi si tot nu "produceam" lapte mai mult decit avea nevoie bb!Asa ca,cum a mai scris aici cineva,se pare ca nu marimea influenteaza!
numai bine tuturor,
Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->feb.2006
mamaariadna spune:
Catrinel, sa stii ca si mie mi-a fost de folos moasa la prima nastere, mai ales ca pe altcineva nu aveam, in afara de sot. Te invata si in spital multe, dar e bine ca vine si acasa dup-aia.
Abia astept sa povestesti de cursul respectiv!
mamaariadna spune:
Mariana_1976, ce sa zic, speranta moare ultima... Dar eu chiar am convinderea ca se va intoarce, acuma vom vedea ce va aduce viitorul.
Cat despre limba, la noi se vorbeste germana in familie. Eu am incercat de la inceput sa vorbesc amandoua cu puiul si intr-adevar le intelege pe amandoua. Dar in ultima vreme am cam vorbit numai germana si am impresia ca se simte. Desi cand ii citesc seara cate o poveste in romana, vad clar ca o intelege.
Recunosc insa ca am considerat de la inceput ca in primul rand e important sa invete germana, una pentru ca asta e limba familiei si a doua pentru ca aici e viitorul lui.
Cat despre cumparaturi in internet, si eu, si eu!!!!! Le prefer absolut.
Ariadna, 34
Catrinel_17 spune:
Delia, ce faaaaaaaain ca vine mama ta! Cea mai minunata veste!!!!!!!!!!!!
Lumysti, Delia, asa auzisem si e, ca nu conteaza dinemsiunea sanilor, dar unii prieteni si familie se uita asa dintr-o parte la mine si zic… “mda… pai s-ar putea sa nu prea ai ce sa-i dai de mincare… hmmmm”. Ce sa mai zic…
Ariadna, iti zic cum a fost la curs, clar, scriu totul aici.
Catrinel & titza micã
mariana_1976 spune:
Ileana/Oslo,cred ca pt.cumparaturile pe net din Suedia ar trebui sa ai pe cineva care cunoaste limba totusi.
Poti da si cautare pe Google cu oricare dintre cuvintele:
barnartiklar,barnvagn,babybutik...
Iata si citeva linkuri:
http://www.1klass.se/E-handel/
http://www.busunge.se
http://www.barniallt.se
http://www.shoppingguiden.com/index3.asp
numai bine tuturor,
Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->feb.2006
kim spune:
Aida, nu-mi dau seama ce e 40% la voi, aici poti sa iei (combinat maternitate, paternitate, parental):
-30 de sapt.70% si
-25 de sapt. 55%
sau exista varianta mai putine saptamani(43) si mai multi bani(75%).
Maladie 55%, retragere preventiva 90%.
Fetelor, imi place ca sunteti active si vesele.
Pe noi tot mai tare ne iubeste tati de cand si-a vazut printzesuca!
Ma duc sa scanez pozele.
Pup toate fetele 
29+
KIM & p’tit bout d’chou 
photos
ile77 spune:
Ileana Marius, de ce nu cumperi tu din ikea? Au acolo tot ce vrei si ce nu vrei.
Plus ca au deschis si duminica pina tirziu.
Mamaariadna, eu voi vorbi si romana cu copii mei.E important sa inteleaga si lb romana. Copii cind sint mici invata f repede 2 lb. Nu am pretentie sa stie la perfectie, dar vreau sa se inteleaga cu parintii si rudele din romania.
Mariana1976, nu e mai scump daca comanzi pe net, ma refer la faptul ca e inclus si transportul?
ile
34+
andra_simona spune:
BUNA SEARA LA TOATA LUMEA
va deranjez si eu cu o intrebare.Am aproape 30 sapt si rh negativ.Am tot repetat analiza pt anticorpi si rez a iesit mereu negativ.Dc a zis ca asa si trebuie dar.........peste tot am citit ca,o buna masura de precautie pt urmatorul bebe este un vaccin facut la 28 sapt si unu dupa nastere,dar eu nu am facut nimic.Este cineva cu rh negativ sau care poate sa ma ajute cu un raspuns?
ANDRA 
29+
mamaariadna spune:
Fetelor, hai ca-mi adusei aminte ca tot vroiam sa mai scriu de produs Avent si anume aparatul de incalzit biberoane (si mai tarziu piure la sticlute). Eu personal m-am folosit de el foarte bine, atat pentru laptele pompat si pus la frigider pe care apoi trebuia sa-l incalzesc, cat si pentru incalzitul in masina, cand eram la drum.
Constat ca eu chiar am toate de la Avent, binenteles si biberoanele. Nici nu mai stiu de ce m-am decis atunci asa, dar am fost multumita de ele.
V-am pupat,
Ariadna, 34+