Copilasi de nov-dec 2004 (103)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Viovio eu zic ca nu strica sa arunci o intrebare la medic....stiu ca pentru copilasii mai mari se prescriu vitamine, care pe langa efectul lor benefic in sine, cresc si pofta de mancare. Acum, pentru cei micuti asa ca ai nostri, nu stiu sigur, dar eu cred ca e bine sa intrebi un doctor. Spuneai ca papa numai pe la 4 si laptele de seara? Nici dimineata cand se trezeste nu papa? Sa speram ca e ceva trecator, se mai intampla, dar daca nu-i revine pofta intreaba dr...sfatul meu.

Ana si Bianca-iubita
pozele iubitei, 1 an, craciun 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

quote:
Originally posted by Viovio

Ajutor !!!!!!!!!!!!!

Fetelor eu o sa innbunesc.
Bya nu maninca ...nimic.
O singura masa pe zi indiferent de ce,pe la ora 16 si niciodata mai mult de 100-150 ml.
Si bibele cu lapte si cereale,seara la 21...200 max.
In schimb ar bea suc de fructe si ceai non stop.Zic ar bea ca am incercat sa-i dau cit mai putin,si doar ceai neindulcit,in ideea ca va minca daca nu se umfla de lichide...
N-a fost cazul...
I-am scos si masa de "noapte" (se trezea pe la 4 si papa un bibe cu lapte si cereale).Acum primeste putin ceai la ora aia.
Deci...
Sfaturi va rog...
Ajutor!!!!!!!

S-o duc la dr?
Sa ii fac analize????????
Ce sa-i mai fac ????????

Violeta, mami de printesa Cristiana Bianca
POZE CU BIANCA

Printesa sufletului meu

"Nu sunt ceea ce par a fi,nu sunt nimic din ce-as fi vrut sa fiu....dar daca m-am nascut fara sa stiu,devreme sau poate prea tirziu,m-am resemnat....ca orice om,si-am ramas ceea ce sunt."

Parerea mea este sa-i faci analize. Maria nu minca cind ii dadeam fier, trebuia sa-i dau vit. C neaparat. Trebuie sa consulti si medicul. Poti sa ii dai jumatate de fiola vit. C/zi, poate asa ii va veni pofta de mincare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

vioin primul rand calmeazate, fata de cat mananca silviu, bia papa mult, el manca 50 ml pe zi si 200-250 seara, acum in cura de peritol papa cam 500ml in total iar eu am fost de-a dereptul obsedata ,i-am facut analize echografie cred ca tot ce se putea si rezultatul este " asa e organismul lui isi ia cat are nevoie si nimic in plus" atata timp cat are scaun zilnic si creste in inaltime copilul nu are nimic
ai putea sa ii faci analize sa vezi sa nu care cumva sa aiba o anemie sau o lipsa de calciu ca sa te linistesti si lasai fetii masa de noapte macar sa pape ceva
incearca si varianta cu biscuiti pufuleti painica carnita bucatele de fructe lasate la indemana ei la orele de masa dar fara sa ii zici sa ia din ele
in rest rabdare si mult calm ca ea iti simte agitatia de la ora de masa si o afecteaza

pupici Biencutei mici

Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
poze
party 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Viovio si eu zic sa mergi cu ea la medic...acuma zic si eu, daca tot cere apa si ceai si refuza papica...sa nu fie ceva viermisori, astia is responsabili de o asa stare de inapetenta. Nu-i rau sa-i faci si niste analize sa vezi cum sta cu hemoglobina, cu calciul, o formula leucocitara, un examen coproparazitologic(unde de obicei nu ies din prima). Sa dea Domnul sa fie bine si sa fie numa mofturi, ca astia i-or trece printesei.
Sanatate si pofta mare de mancare!
Tine-ne la curent

aime si Vladimir, 1an+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viovio spune:

Aime,Paxela,Bobita,Eveline,multumesc!

Sunt cea mai proasta mama din univers.
Am ajuns sa-i dau o ...palma.
Acum stau si pling.

Plingea de foame si tragea de mine sa-i dau titza.Asa ca am dus-o la scaunel si am incercat sa-i dau ceva din ce poregatisem dimineata (4 feluri).Plingea da nu deschidea gura...
Nu stiu cum ...
Am aruncat mincarea,am aruncat cu bibele si am dat-o jos din scaun si i-am dat o palma la fund....

Pina la urma am plins amindoua.
Si a mincat...100 ml de lapte cu cereale....

Sunt o idioata !

Alexa...piine goala si pufuleti...maninca.Da cum poate sa traiasca doar cu pufuleti?

Eveline...ii dau pikovit.Da nu vad nici un efect...
Si ii dau de asta vara.
Am incercat si cu peritol...
Degeaba

POZE CU BIANCA

Printesa sufletului meu

"Nu sunt ceea ce par a fi,nu sunt nimic din ce-as fi vrut sa fiu....dar daca m-am nascut fara sa stiu,devreme sau poate prea tirziu,m-am resemnat....ca orice om,si-am ramas ceea ce sunt."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Iata apar si eu la sf.programului
Eu miere nu-i dau Mariucai ptr.ca nu mananca NIMIC dulce..mai degraba un iaurt acru decat ceva dulce
Vio,te inteleg..asa facea fata mea pe la 6-8 luni.Eu i-am facut analize,nu avea nimic,pur si simplu nu avea chef sa manance.Iar cu vitamine..nu stiu ce sa-ti zic..la nepotelul meu avea efect invers:cand lua vitamine,nu mai avea deloc pofta de mancare.Si el a fost un mofturos pana pe la 7 ani..acum mananca bine...Nu dispera(daca poti)si poate va trece si perioada asta nasoala.Iar cu palmuta..sunt convinsa ca ai dat foarte..foarte incet...esti nervoasa si pe buna dreptate.Dar de ex.la mine daca tip la Mariuca nu mai mananca deloc..asa ca incerc sa ma calmez,sa o pun la reclame,sa-i cant...Pupici multi
Diana...pai daca spalam faianta imi distrugeam mainile..asa am "distrus"freza Mariucai
Pupici

POZE
MARIUCA 1 ANISOR!
Andreea si Mariuca(7.11.2004)

Mergi la inceput

Buuuun....m-am lamurit cu mierea....multumesc frumos fetele pt sfaturi....am sa-i dau si eu cate putin de acum.
Si ca sa nu stati degeaba......va mai intreb ceva: branzica sarata (de burduf, de exemplu) dati? Ca si cu sarea (in exces) era o problema. Ma cam bate gandul sa-i dau cu smantanica si mamaliguta sau acei "cartofi frantuzesti" (stiti voi: cartofi fierti, cu branza sarata, ou fiert si smantana, in straturi, dati la cuptor....mmm...mie-mi plac la nebunie, si in afara de branza sarata cam totul ar fi indicat....e indicat sa faceti portie mare sa manance si cei mari pe langa pitici). De fapt, toate astea ar merge si cu branza de vaci (pt copilasi) dar parca e mai gustos cu cea de burduf....asa ca, ce spuneti, e prea multa sare sau nu?

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Viovio mi-am adus aminte de ceva....vechea metoda cu pacalitul, poate o stii dar eu ca sa fiu sigura tot ti-o spun!
N-are printesa ta nimic, nimic preferat de papa? Sa vezi ce faceam eu cu bianca. A fost o perioada cand nu vroia sa pape mai nimic da stiam ca-i place tare mult banana si cerealele (alea instant de pus in lapte)...drept urmare a papat bianca mea de nu a stiut ce-i cu ea supita cu...cereale, tocanita cu...cerale, pireu de legume cu...banana...si tot felul de alte combinatii. Si-n ziua de azi mai fac cate un felul doi care nu-i place, sa nu-l vada...eh, se mai intampla....si drept urmare ii bag o bucata de banana in gura pe care evident o mesteca, si-i mai scap o lingura de papa si iar banana si iar papa si tot asa...
Si cand nu vrea sa deschida gura ii pun degetelul pe barbie si trag usor in jos si...se deschide...barbata-miu rade de mine, da i-am facut si lui o data cand nu se astepta si a deschis gura si el..hihihi
Uneori refuza ideea de mancare si ii deschid gura (prin metoda de mai sus) si-i dau o bucata de banana...atat cat sa-si dea seama ca e ceva ce-i place...pe urma merge treaba.
Poate iti ajuta la ceva...am incercat si eu...

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viovio spune:

Eveline...ce sa zic...
Ii placea iaurtul
Orice minca,tineam iaurtul la vedere si ii puneam pe virful linguritei un pic de iaurt(evident lingurita era plina cu altceva).
O mai pacaleam...
Dar refuza si iaurtul acum...
Asa cum am zis...poate sunt cae mai incapabila mama din univers,dar eu nu stiu ca Bianca mea sa aiba o mincare preferat.Refuza orice...cu aceeasi incapatinare.
Si da...maninca lapte cu cereale(instant)....dar nu merge daca pun cereale in mincare sau...daca pun orice in cereale...
Nu mai vrea...
Bea ceai si suc de fructe din bibe...dar nu vrea zeama de supa sau de ciorba...si nici mincarica pasata si lichida n-o vrea din bibe.
E cel mai incapatinat copil pe care l-am vazut....
Asta e.
vad eu miine ce zice si dr.
si multumesc.

POZE CU BIANCA

Printesa sufletului meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

Vio, nu mai fi atat de necajita. Am avut si noi perioade din astea de nemancat, cred ca toti copiii trec prin faze din astea. Zici ca se satura doar cu suptul de noaptea. Cel mai rau era ca nu stiam de ce nu mananca: nu-i e foame sau nu-i place mancare si totdeauna inclinam spre a doua varianta si ii faceam la feluri de mancare de zicea sotul ca am luat-o razna. E greu acum pana isi dau si ei seama ce-i cu mancarea, ce le place, ce nu.
Uite ce mi-a zis cineva in parc: au si ei o fetitza acum mai mare si pe la un an si ceva au angajat bona si fetita, dupa faptul ca nu manca bine, la venirea bonei nu a vrut sa mai manance nimic. Si nu a mancat fetitza nimic mai mult de o zi. Dar dupa intamplarea asta, dupa ce a doua zi venind si obosita de la plimbare a mancat absolut tot ce a primit, nu a mai facut mofturi la mancare nici o data. Poate e si asta o solutie (mai drastica ce-i drept si neaplicabila cred la cine mai alapteaza) sa nu-i dai nimic, nici un pufulet, nici o panica pana cand cere de mancare.

mamica lui www.onednd.go.ro/_/Danut/" target="_blank">Danutz din 8 nov 2004
Home is where your head is.

Mergi la inceput