?kg inainte si ?kg dupa nastere
Buna tuturor! M-am hotarat sa mai am un bebelas dupa ce ani de zile am amanat in primul rand pt. ca doream sa slabesc inainte. De slabit n-am reusit, anii au trecut (intre timp mi-am atins tintele dpdv profesional) asa ca am ajuns la 33 de ani, cu o fetita de 6 ani si 8 luni si un gand de bb2. Dr mi-a spus ca pot slabi 10 kg si in sarcina sa iau 20 sau pot ramane acum si am grija ca in sarcina sa iau 8-12kg.
Voi ?kg aveati inainte de sarcina si ?kg dupa ce ati nascut?
Raspund eu prima: cu Ozi aveam 66kg, inainte sa nasc 84 si dupa nastere 77 pana in prezent.
Va pup! Gratiela
Raspunsuri
Natasa spune:
Eu aveam 53kg inainte de sarcina, 75 kg inainte sa nasc si 54 kg acum, la un an dupa ce am nascut. Nu am tinut nici un regim, primele 15 kg s-au dus intr-o saptamina si restul, in timp.
liliac1 spune:
Depinde cred, de la femeie la femeie. Inainte de a ramane insarcinata aveam 52 Kg. Cand m-am dus la maternitate sa nasc, m-au cantarit si aveam 79!!!!!
Nu dupa multa vreme (cam 3-4 luni) mi-am revenit la greutatea initiala, adica 52 kg...Acum, dupa sarbatori am pus ceva pe mine, asa ca am 54!
Dar nu e o reteta universala! Fiecare are propriul metabolism...
roxana1974 spune:
Eu am luat in sarcina 20 de kg...fara sa ma straduiesc...am reusit insa sa slabesc foarte bine si acum sunt mai slaba decat inainte sa raman insarcinata, asa ca o urmatoare sarcina nu ma mai sperie :)
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual
cristina22 spune:
49 cand am ramas gravida, 64 inainte sa nasc, 57 dupa, in vreo trei luni, fara efort, doar un copil care te solicita non stop am ajuns la 51-52.
cristina
joker spune:
eu aveam 50 inainte de a ramane insarcinata,64 in ziua in care am nascut,54 la o zi dupa si 50 din nou la o saptamana dupa
baicualina spune:
asa e! fiecare cu felul ei de a fi!de asta santem unice!
eu inainte aveam 53sau 54 nu mai stiu exact si dupa nastere aveam 62kg!
acum fac dieta si am ajuns aproape la 59!
deci mai am de dat jos....
doar ca nu prea reusesc!
Alina mamica de
Diana 4 luni
mobriq spune:
Parerea nmea este ca varianta 2 e mai buna. Dupa o cura de slabire, oricat de echilibrat ai manca, tot e posibil sa te alegi cu niste carentze de vitamine si minerale, si desigur ca nu vrei sa incepi sarcina asa. In plus, metabolismul se incetineste in cura de slabire, asa ca daca mananci "normal" si faci putina miscare, le pui automat la loc (si cand esti insarcinata sigur o sa vrei sa mananci normal si o sa faci mai putina miscare). Iar in cazul tau, daca nu ai dat jos Kg in plus pana acum, ce te face sa crezi ca o sa reusesti de acum incolo ?
Eu is un exemplu f nefericit in privintza greutatii. Cu un an jumate inainte sa raman insarcinata aveam 92 de Kg. Am slabit pana la 67 intr-un an de zile, am luat Kg (toate alea pe care le slabisem!) inapoi in timpul sarcinii iar acum oscilez in jurul lui 80 si nu prea reusesc sa dau jos
.
Monica si
Eduard
eve44 spune:
Draga Gratiaela vreau sa-ti spun ca eu dupa ce am nascut primul copil aveam 63 kg .pe urma am ajuns la 70 in decurs de 6 ani.A venit bb2 si am luat 13 kg .Dupa nastere am ramas cu 70 ,au trecut 2 ani si jumatate si vreau sa-ti spun ca nu am reusit sa le dau jos.Acum incerc iarasi un alt regim combinat cu fitnes .Oricum diferenta dintre copii -6ani in cazul meu- mi se pare ideala.
Nu sta pe ginduri ,o sa slabesti dupa aceea.
Succes!
Eve
Dianami spune:
Inainte de
aveam 75 kg, la nastere 85 kg, iar acum la 6 luni dupa, tot 75 kg. Consecvanta, ce mai...
In sarcina am luat 10 kg fix, desi am mancat, dar nu pt. doi ci mai sanatos. Cand pleci de la o greutate mai mare nu trebuie sa iei mai mult de 10-12 kg, pt. ca deja ai rezerve de tesut adipos
, nu-ti mai trebuie altele...
Ajungi la termen doar cu bebele, placenta, lichidul amniotic, niste sange in plus, niste apa in tesuturi si...cam atat.
Multa sanatate si ...spor la facut bebe 2! ![]()
P.S. Nu te-as sfatui sa tii cura de slabire acum, ci dupa nastere. Daca vei slabi vei pune apoi kg de sarcina, probabil destule, apoi iar incerci sa slabesti...si mai rau iti dezorientezi corpul si metabolismul.
mamica de superbebelusa (15 iulie 2005)
Iulia Anastasia
crini spune:
Cred ca depinde nu doar de la femeie la femeie ci chiar de la o sarcina la alta.
Eu, cu fetita aveam 50kg inainte de sarcina, 60 kg la nastere, 54 dupa 3 zile, cand m-am intors acasa de la spital si in doua saptamani 50 kg.
Cu baietelul am avut 51 kg inainte, 70 la nastere, 60 cand am ajuns acasa, iar acum am 52-53. Am avut si 50 intre timp, dar m-am reingrasat.
Nu stiu de ce cu unul din copii am luat 10 kg iar cu celalalt 20, am mancat la fel de mult cu amandoi, greutatile lor au fost comparabile (fetita 3750, baietelul 4500)... in mare sunt multumita ca mi-am recapatat formele, un pic rotunjite.