Voi ati ierta?
Raspunsuri - Pagina 5
yank spune:
Barbatii inseala cel mai adesea dar daca sint in postura de inselati,iarta cel mai putin.
Faptul ca i-ai spus constituie un avantaj,pe care dupa un timp il va aprecia.Putini fac gestul asta.In orice caz,indiferent ce va face,nimic nu va mai fi la fel.
anghel1111 spune:
Mai dar duri sunteti cu biata femeie . A gresit si ,,nota bene' este cunstienta de asta .Atunci cind constientizezi gresala esti mai dispus sa nu o mai repeti . De ce faceti din el un inger si din ea un diavol ? Nu este cazul. Daca si el ar constientiza ca lipsa lui de acasa a favorizat aceasta gresala ar putea ierta mai usor .In relatiile de cuplu vina nu poate fi doar a unuia dintre parteneri .
- Spunea Iisus (daca va aduceti aminte ) ,,Cine este fara de pacat sa arunce primul cu piatra"
- Cine garanteaza ca pe acolo pe unde a fost plecat el a ramas fidel sotiei?!?
-Draga mea ,ai gresit, dar daca pentru asta el va voi sa se desparta de tine va fi cea mai mare gresala a vietii lui. Va regreta toata viata ca nu a stiut sa ierte cind trebuia si nu avea nici o grije Dumnezeu va avea grije sa il,, raplateasca" cu aceeasi moneda. Parerea mea (ca om trecut prin viata ) este de a lupta in continuare pentru al face sa inteleaga ca sentimentele tale fata de el nu s-au schimbat ,ca totul a fost o ratacire de moment si ca si tu esti afectata de gresala comisa.
numai_eu spune:
Anghel sunt sigura ca nu m-a inselat acolo unde a fost plecat, cred de asta ii este si asa de greu sa ierte. Daca are si el o parte de vina, da probabil ca are, faptul ca a fost plecat m-a afectat foarte mult si m-a impins la asta, dar nu imi dadea dreptul sa o fac. In ceea ce priveste motivele pentru care vrea sa ne despartim, spune ca asta este singurul, ca nu are ce altceva sa imi reproseze.
Ely sunt sincera cand spun ca imi pare rau pentru ceea ce am facut si ca nu as mai face-o niciodata. Nu m-am gandit niciodata sa-l insel, si nici acum nu stiu prea bine de ce am facut-o. Am actionat impulsiv si fara sa ma gandesc la consecinte. Era un mod de a-mi invinge anumite temeri si frustrari si nu am gandit mai departe de atat. Nu e o scuza, dar asta s-a intamplat. In ceea ce priveste intrebarile tale, a fost primul barbat din viata mea si singurul pe care l-am iubit vreodata.
Editat - Ely am vrut sa-ti scriu mai multe pe PM, dar imi zice ca nu primeste mesaje private.
monagan spune:
Multe persoane au spus aici ca este bine ca ai fost sincera si ca ai spus adevarul sotului tau. Sint de acord cu ei si nu vreau sa supar pe nimeni, dar eu una, nu i-as fi spus. As fi trait cu "povara" asta numai eu. Acum dupa ce ai spus ce ai avut de spus,ai de muncit foarte mult ca sa-i recastigi increderea sotului tau.
Crezi ca daca acest lucru i s-ar intampla lui, el ti-ar fi spus?
Putem oare sa fim noi femeile sigure pe sotii nostri ca nu ne inseala? Nu. Iar daca o fac, sint convinsa ca putini sint cei care ar recunoaste.
Elise spune:
Si eu, de exemplu, i-as fi spus.
Din mai multe motive: probabil pentru a nu mai simti povara de a avea ceva de ascuns (si stiu ca asta e un motiv egoist).
Sau poate de teama ca aceasta "scapare" sa nu rabufneasca intre noi cine stie cind, in ce imprejurari, cind deja pentru mine ar fi fost o experienta moarta si ingropata.
Eu, de felul meu, sint sincera.
Chiar si atunci cind costa.
Si nu m-as mai respecta pe mine, ca om, daca nu mi-as asuma greselile.
Desigur, nu pretind ca e cea mai buna solutie: poate in cazuri extreme, cum e acesta, ar trebui putina "diplomatie".
Ideea este ca eu n-am definit niciodata bine limita dintre minciuna si diplomatie in familie.
Nu stiu unde incepe una si unde se termina alta.
N-as suporta sa fim fericiti, sa ma uit in ochii lui in fiecare zi intrebindu-ma "oare cit va mai dura? Oare cind o sa am nesansa sa afle?"
Elise
giulia71 spune:
Anghelde acord cu tine! Nici nu puteam spune mai bine...decat ai scris tu!
Pacat,ati pus-o la zid pe biata fata...uitand un singur lucru "a gresi, e omeneste".
Nu mai zic nik
dpop spune:
Elise, iarasi sunt de acord cu tine
sper ca si tu esti bine, n-ai mai scris in ultima vreme la subiectele tale.
monagan, si ce te faceai daca ar fi aflat? nu crezi ca l-ar fi durut mai tare? ar mai fi crezut apoi promisiunile tale? s-ar fi gandit ca ani de zile pana a aflat a trait in minciuna, etc... (vorbim, bineinteles, ipotetic)
eu cred ca fiecare familie are secretele ei, dar in general, intre soti, e mai bine sa nu ascunzi nimic.
ca fapt divers, oarecum on topic, acu' mai multa vreme, un individ de la serviciu mi-a facut diverse avansuri. nu i-am spus decat vag, iubitului meu, ca un oarecare imi acorda atentie, pt ca nu mi s-a parut relevant. l-am refuzat pe acel individ, cand am realizat ca vorbeste serios (primele zile am crezut ca sunt glume, aiurea, chiar ii raspundeam "in struna". ma rog, nu aveam nici eu experienta, nu credeam ca sunt asa fustangii unii).iubi a aflat apoi, din alte surse, cateva detalii despre insistenta acelui om, si s-a suparat f tare pe mine, ca de ce nu i-am retezat-o din prima. i-am dat dreptate, si mi-am invatat lectia. si atunci am realizat si ca nici un barbat nu vrea sa fie "doar prieteni" cu o femeie. exclud din aceasta afirmatie pe cei cu care te cunosti de ani multi de zile.
ce vreau sa spun e ca: un barbat se considera inselat chiar daca nu se consuma fizic o relatie extraconjugala. tocmai pt ca ei stiu ca femeile nu umbla dupa sex instinctual, ci ele inseala doar cand au o oarecare implicare afectiva. poate de asta sunt raniti mai tare.
Aprilie spune:
Daca nu dispare de tot, DRAGOSTEA iese ferfenita in urma unei astfel de intimplari...
Asa cum spunea cineva, nu ura ci sila si dezgust as incerca si eu sa ma aflu in situatia acestui sot.
Se poate sa te ierte,cindva ,daca e mai indiferent de felul lui insa cele mai mari sanse sint sa nu te ierte.
A fost foarte crud ,draga numai_eu,sa-i faci asa o marturisire...
L-ai umilit,desconsiderat si injosit culcindu-te cu un alt barbat ; ai facut-o mai mult decit o data si nu ai o "scuza" care sa-ti dea circumstante atenuante (daca ai fi fost "sprituita",de exemplu).
Dar si mai grav mi se pare "curajul" (nu vreau sa spun tupeul) de a-i "spune adevarul ".
Stii ca adevarul fara dragoste poate ucide ?
Si,sincer,nu cred ca din dragoste i-ai facut sotului tau marturisirea.Daca l-ai fi iubit,l-ai fi asteptat 6 luni...
Nu inteleg ce mai astepti de la bietul om,care oricum se simte ca un caraghios ... aaaaaaa, astepti IERTAREA .
Iertarea lui poate sa vina dar ma tem ca nu te va "absolvi" si nici nu te va face sa te simti cu mult mai bine decit acum.
Ma tem ca e greu sa iesi basma curata dupa 2 greseli majore (infidelitate si cinism).
Cu una doar, poate mai "scapai".
Parerea mea.
Viata e scurta.Daca n-o putem face lunga,atunci macar s-o facem lata.
Elise spune:
Aprilie,
sint subiectiva la faza asta, dar daca mie barbatu-meu mi-ar fi spus ca a calcat strimb (din variate motive)- as fi incercat sa inteleg.
Am luat drept cinism tocmai faptul ca EU i-am spus ca o face, si aveam dovezi, iar el s-a uitat in ochii mei si mi-a zis ca nu e adevarat.
Pot sa iti mai dau exemple de cinism, daca vrei...
emilyjeuly spune:
eu sunt obsedata de acest cuvant "a insela". mi-e frica, nu as putea suporta sa stiu ca am fost inselata de sot. stiu foarte bine prin ce a trecut mama mea, caci al meu tata o insela la tot pasul. eu asa ceva nu accept si nu voi accepta niciodata indiferent de cat de mult il iubesc. atata vreme cat eu ma pastrez numai pentru el, nici el nu are nici un drept sa ma insele. sunt satula de acel stereotip ca barbatii au nevoie mai multa de sex, sau cam asa ceva.... toti avem nevoie in aceasi masura mai mult sau mai putin. eu am discutat cu viitorul sot despre acest lucru si i-am explicat foarte clar si raspicat ca daca DD fereste se va intampla asa ceva nu l-as ierta pentru nimic in lume pentru ca mi-as pierde toata increderea in el. si la fel ar proceda si el. increderea dupa mine este un sentiment care se castiga greu si se pierde foarte repede si odata ce ai pierdut increderea celuilalt nu cred ca o mai poti obtine asa cum a fost la inceput!
nu stiu ce as putea sa spun despre situatia ta ce nu au spus ceilalti inainte. sincer imi pare rau pentru tine dar ti-ai facut-o cu mana ta si asta se numeste lucru manual!
iubirea din punctul meu de vedere se bazeaza pe incredere si daca incredere nu mai este, atunci nici dragoste nu mai este! Parerea mea!
Emily
Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste
http://photos.yahoo.com/emilyjeuly
http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1