Voi ati ierta?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Anonim sau nu, ai curaj sa scrii o chestie ca si asta si sa te supui raspunsurilor celor de aici care sunt, in procent mare, oameni de exceptie. Este un punct bun.
Ca barbat, eu, cu firea mea, nu cred ca as trece peste acest lucru. Este primul lucru care-mi vine in minte. Am o imaginatie bogata si tot timpul m-as gandi cam cum faceai sex cu celalalt (eu stiind foarte bine cum). Si cum pot eu sa cred ca ar fi ultima data? Vorbe-n vant! Dar pentru ca nu-i bine niciodata sa spui "niciodata", pot admite ca, cu timpul, poate nu m-as mai gandi la asta toata ziua si as putea sa traiesc si eu. Cand as putea sa mai fac dragoste cu tine...asta chiar nu stiu.
Mi se pare insa de discutat momentul dinaintea adulterului (pe care in linii mari l-ai descris), legat de faptul ca acum vrei o sansa. Sansa pentru ce? Sa inteleg ca nu era chiar rau inainte, doar tu erai in pase proaste? Pentru ca daca inca iti doresti relatia, inseamna ca-l pretuiesti pe sotul tau intr-o anumita masura, nu-i chiar de lepadat. In acest context, in care a fost doar o ratacire a ta, devine discutabila disponibilitatea ta afectiva fata de sot (in special in cazuri de criza) si, mai ales, ofera o certitudine a faptului ca la urmatoarea criza o vei face din nou. Ceea ce nui incurajator.
Acum, dupa ce ti-am transmis gandurile mele "de bine", iti spun concret: ai riscat cand i-ai spus, desi fapta ta este laudabila si crestineasca; eu nu as fi riscat, mai ales daca a fost chiar o greseala pe care, in sufletul meu, o recunosc ca atare. Daca mai doreste sa stati impreuna, va trebui sa-l lasi "in boii lui" un timp, fiindu-i o sotie buna (dar nu o sluga preaplecata). Te poti astepta la razbunari, inclusiv alte femei in viata lui, nu stiu daca poti accepta. Oricum, daca o face, prapastia intre voi se adanceste.
Ce sa mai spun? Domnul fie cu tine, cu voi!

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

quote:
Originally posted by numai_eu

Va multumesc mult pentru raspunsuri, nu ma asteptam, tinand cont ca e prima data cand scriu pe forum.
Ma asteptam sa fiu certata, stiu ca intreaga vina este a mea si mi-o asum. Sa incerc sa raspund la cateva din intrebarile voastre.
Nu l-am cunoscut pe celalalt din dorinta de a cauta o aventura. Ne-am cunoscut pe un site de jocuri, eu eram acolo doar ca sa treaca timpul mai repede. Dupa o perioada am inceput sa vorbim pe messenger, eu vedeam in el doar un prieten, imi povestea despre relatia lui din acel moment, eu ascultam si nu prea vorbeam despre mine. Am spus doar ca realtia mea nu este perfecta, dar ca problemele o sa ni le rezolvam singuri, nu am nevoie de nimeni ca sa ma consoleze. Nu am vazut discutia cu el ca pe un flirt. Si in nici un caz nu a fost nevoia de sex, nu sunt genul de femeie care se da in vant dupa asta. De fapt din punct de vedere sexual a fost un esec, nu o faceam din dragoste, o faceam pur si simplu. In momentul in care am ajuns sa fac sex cu el am facut-o pentru ca m-am gandit ca e oricum destul de rau ca sunt cu el in pat si ca o sa dormim impreuna, asa ca ce mai conteaza daca o facem efectiv. Exact asta am gandit, ce mai conteaza? Nu am vazut asta ca pe o tradare a partenerului, plecase, nu imi acordase sprijinul necesar si cumva eram indreptatita sa ma razbun. Acum realizez ca e un mod nesanatos de a gandi, dar oare am gandit ceva in momentele alea? Eram manata doar de dorinta de a ma razbuna, de a face rau tuturor, mie, lui, si mai ales mamei mele. O sa ma intrebati ce are mama de a face cu asta? Are, sau in momentul ala avea, pentru ca sunt o persoana care nu a reusit niciodata sa scape definitiv de autoritatea ei. Si am vazut in aceasta "aventura" modalitatea de a le demonstra tuturor ca pot sa fac ce vreau eu, desi stiam ca e nu lucru rau ceea ce urmeaza sa fac.
M-ati mai intrebat daca eu l-as ierta. Da, cred ca l-as ierta daca as fi convinsa ca e constient ca a facut o greseala pe care nu o sa o mai repete si ca ma iubeste si vrea sa ramanem impreuna. Sunt convinsa ca nu se poate uita, nici eu nu cred ca voi uita vreodata, as vrea doar sa ma ierte si sa o luam de la capat. Chiar asta vreau, o sansa sa o luam de la capat, o noua viata in care sa-mi accept si sa-mi asum greselile, sa nu mai dau vina pe toti pentru lipsa mea de fermitate. Pentru ca asta am facut de fapt, mereu i-am lasat pe ceilalti sa decida pentru mine, si in momentul in care am decis ca vreau sa se schimbe ceva, mi-am canalizat intreaga vointa intr-o directie gresita. In momentul ala nu era vorba de casnicia mea, era vorba doar de mine, sa-mi demonstrez mie ca pot sa duc ceva pana la capat si apoi sa-mi asum consecintele. De asta i-am si spus. Si nu a contat omul, putea sa fie aproape oricine, el a fost doar un mijloc de a atinge un scop.

Intotdeauna am avut convingerea ca intre un barbat si o femeie nu poate sa existe o relatie amicala, pentru ca va exista intodeauna o atractie, tocmai pentru ca el e barbat si ea femeie........
Acuma, sub sentimentul de vinovatie spui ca l-ai ierta (daca gresea el), pentru ca tu iti doresti sa capeti iertarea lui. Chiar daca te va ierta, in momentele de "criza" ale casniciei isi va reaminti.
Primul meu sot m-a inselat cu cea mai buna prietena a mea; nu are rost sa va descriu ce am simtit. Nici o secunda nu m-am gandit sa ma razbun pe el inselandu-l, am si eu demnitate. Am divortat si mi-am refacut viata.

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Nu stiu cum ti-ai ales nick-ul dar cred ca te defineste. Incearca sa sa ii respecti pe cei jur si sa nu le vezi rostul numai ca anexe ale tale.
Ai procedat ca un copil resfatat!
Sotul tau este socat si bineinteles ca sufera si el pentru ca i-ai inselat dragostea si increderea. (A mai facut-o? O sa o mai faca? I-a placut? S-au simtit bine? O fi mai bun ca mine?...)
Normal ca ii vine sa o ia la fuga si sa nu mai "joace in filmul acesta"
In orice caz evita sa ii mai faci reprosuri si explica-i mereu ca il iubesti si ca ai gresit...
Am si eu o curiozitate: i-ai spus ca sa il pedepsesti sau ca nu puteai trai cu minciuna...Din nefericire eu as inclina spre primul raspuns!!!
Iti mai scriu pe pm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

ai scris ca

Da, cred ca l-as ierta daca as fi convinsa ca e constient ca a facut o greseala pe care nu o sa o mai repete si ca ma iubeste si vrea sa ramanem impreuna

cum crezi ar putea sa te convinga ca nu o sa se mai repete???

pune-te in locul lui, ce crezi ca te-ar convinge ca nu o va repeta cand vei pleca data viitoare??? chiar si la serviciu.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

DIN CITE CITESC VIS-A-VIS de ce postezi tu , ajung la concluzia ca nici tu nu sti de ce ai facut-o. Ba odata spui ca ai vrut sa te razbuni pe sotul tau [ cu toate ca el te-a asigurat ca face tot posibilul sa fie bine atunci cind se intoarce ] , ba ca pe mama ta , ba pe tine , ba ca te-ai folosit de " bietul om " pt. ati atinge scopul. Parerea mea este ca el s-a folosit de tine.
Si faptul ca nu te cearta nimeni , aici pe forum, nu inseamna ca e cineva deacord cu ce-ai facut.

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Rufus si el are o imaginatie foarte bogata. Mereu se gandeste cum era, ma intreaba cum era camera, cum era mobila, tot felul de amanunte si zice ca ii e foarte greu sa nu se mai gandeasca la asta. In ceea ce priveste momentul dinainte, eu eram principala vinovata si atunci. Era o totala lipsa de comunicare din partea mea, il invinovateam pe el pentru toate esecurile mele, fara a vorbi insa cu el despre asta. Iar faptul ca nu ii reprosam nimic o consideram o dovada de dragoste pe care el nu o intelegea. Acum sincer vorbim, multe din lucrurile pe care ii le reprosam lui erau decizii care tineau strict de mine, si imi dau seama ca ar fi fost suficient doar sa spun cateva cuvinte si s-ar fi schimbat multe. Dar acum vad lucrurile cumva altfel, am inceput sa fac si psihoterapie si imi este mai usor sa-mi accept greselile. Si tocmai de asta spun ca nu s-ar mai repeta si ca mai vreau o sansa, pentru ca acum sunt intr-un fel un alt om, de fapt pentru moment fac eforturi sa devin acel un alt om.
Aiuras i-am spus si pentru a-l pedepsi si pentru a nu trai in minciuna, in primul moment cred ca a fost pentru a-l pedepsi, dar in toata povestea asta este singurul lucru pe care nu il regret, faptul ca i-am spus. Stiu ca l-am facut sa sufere mult, si-a pierdut increderea in mine, dar stiu ca nu m-as fi simtit bine sa il vad ca face eforturi sa imi faca pe plac si eu sa stiu ce am facut. Chiar daca stiu la fel de bine ca a fost o greseala pe care nu as mai repeta-o.
Raza de soare si tomecica de respectivul nu prea mai stiu nimic acum, a incercat sotul meu sa vorbeasca cu el, dar i-a spus ca nu da socoteala nimanui pentru ce a facut. Si tot intr-o discutie in care sotul meu era langa mine, acum vreo luna, mi-a spus ca are o alta relatie. Nu stiu ce fel de relatie si nici nu ma intereseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Si eu sunt de acord cu ce a spus Tomecica mai devreme.Barbati sunt foarte razbunatori si cred ca atunci cand i se va ivi ocazia sa te insele cu alta o va face.
Eu nu inteleg cum ai putut sa faci sex pur si simplu asa mecanic, fara nici o atractie sexuala fata de partener??
Si ce nu mai inteleg eu, e ca daca nu ai vrut sa ai o relatie stabila cu celalalt, si a fost doar o aventura eu cred ca ar fi fost mai bine sa o tii numai pentru tine si sa nu i-o spui sotului.
Asa ti-ai stricat si casnicia si poate nici cu celalalt nu o sa-ti mearga prea bine( asta in cazul in care mai vorbesti cu el)pentru ca din punct de vedere sexual a fost un esec si mai conteaza si asta intr-o relatie.

Dana
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Pe langa faptul ca ai facut o mare prostie fara sa gandesti, ai facut-o si pe a doua cum bine ti-a zis si Rufus:

Originally posted by Rufus

ai riscat cand i-ai spus, desi fapta ta este laudabila si crestineasca; eu nu as fi riscat, mai ales daca a fost chiar o greseala pe care, in sufletul meu, o recunosc ca atare.

Ai vrut sa te razbuni? Suporta si razbunarea lui.

Claudia, Melissa & Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Dupa ce ca ai facut greseala pe care ai facut-o, ai mai faccut si marea tampenie sa ii spui. Eu cred ca as ierta daca s-ar intampla doar odata, dar eu sunt femeie. Barbatii sunt altfel. Eu sper sa treci cu bine de momentele astea, ai gresit, si altadata nu te mai lasa prada impulsurilor de moment, gandeste inainte de a actiona (in ambele cazuri si cu inselatul si cu spusul nu ai gandit, ai actionat inainte).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Parerea mea, foarte sincera si scurta: orice incercare de a repara ceva este pierdere de timp. Chiar daca veti reusi sa va continuati casnicia, "norul" va fi in permanenta prezent, nu veti mai fi niciodata fericiti impreuna. S-ar putea sa ierte, dar nu va uita niciodata.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65041" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

Mergi la inceput