monitorizare

monitorizare | Autor: iulianegrea

Link direct la acest mesaj

Dragile mele

Am fost de 2 zile la control, am 33 de saptamani si dr mea, Puscas Mariana, de la Gine I ni-a pus ca trebuie sa o sun peste 3 saptamani sa merg la "monitorizare" ( sa stau linistita ca o sa-mi spuna ea atunci ce sa fac), intrebarea mea este, voi ati fost? ce este monitorizare? ce trebuie sa fac eu? ce sa-mi duc cu mine? Sa-mi fie groaza sau sa nu ma afecteze? Habar nu am, poate ca ma ajutati voi, cele mai mari :

Va sarut si va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Codri spune:

Monitorizarea se face pentru a urmari bataile cordului fetal. Nu trebuie sa-ti faci probleme. Au ei acolo un aparat cu care inregistreaza inima bebelusului. Ar trebui sa-ti iei cu tine buletinul (pentru ca-ti face foaie de internare de o zi, un halat, o pereche de papuci de casa si batiste de hartie sau servetele umede pt ca te da cu putin gel pe burtica. Am vazut ca unele gravide isi iau si pijama. Monitorizarea se face in unul din saloanele de la Sectia de obstetrica patologica la parter.

Codri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoleta raducu spune:

Buna,burticuta...
Nu trebuie sa fii speriata...Eu fac aceste monitorizari de citeva luni.Merg lunea si vinerea in spital...
Ma schimb ca si cum as fi internata...
Merg la sala de pretravaliu..unde mi se pun doua chestii pe burtica..
gen stetoscop...care sunt conectate la un aparat.Acel aparat,scoate pe o hirtie..gen hirtie milimetrica...
ca un ekg..daca ai facut vreodata...bataile cordului fetal(BCF) si contractiile..
Deci medicul vede cum e bebe..mai pe romaneste..daca misca bine,cum ii bate inimioara...
Nu fi speriata..e un test de rutina...
Se mai cheama si Non-Stres.

Nicole
35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianegrea spune:

Dragile mele

Va multumesc pt informatii, nici nu stiti ce impresie aveam eu despre ceea ce inseamna monitorizare. Mi-ati luat o piatra de pe inima.Va multumesc ca existati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

Draga Iulia ce mult ma bucur ca am dat de tine. Esti prima mamica pe care o gasesc pe acest forum care urmeaza sa nasca cu d-na dr. Puscas. Sunt si eu o graviduta...am doar 10 saptamani deocamdata, si incerc sa ma hotarasc la un medic ginecolog. Printre optiunile mele era si d-na dr. Puscas despre care am auzit doar lucruri bune. Tu avand o sarcina mai avansata vroiam sa iti cer detalii in legatura cu d-na doctor. Cum te-ai hotarat sa nasti? Normal sau cu cezariana? Cu epidurala sau fara? Ti-as fi recunoscatoare pentru orice detalii mi-ai da.

Mergi la inceput