Am facut-o acum cateva luni ,prin noiembrie , dar nu mai tin minte cantitatile exacte si dupa ce mi-am prins urechile pe la "cautare"am cerut ajutor.Era data de cineva din Germania .E exceptionala.
Iustina
Eu, pe asta am facut-o!
Sper sa fie cea cautata de dumneavoastra , tot de aici am retetea!
Soc de ciocolata
Ingrediente:
200 g ciocolata amaruie (cel putin 70% cacao);200 g unt;5 oua;20 g faina;200 g zahar;2 linguri cacao
priza sare
Mod de preparare:
Se topesc ciocolata (maruntita) si untul pe baie de abur (castron bagat in apa care fierbe - sorry, nu stiu cum ii spune pe romaneste) . Cand sunt topite se amesteca bine cu un tel si se adauga pe rand galbenusurile amestecand in continuare bine. Se adauga faina si se amesteca iar bine. Albusurile se bat spuma cu putina sare, cand sunt tari se adauga zaharul si se mai bat ca. 2 min. Se amesteca cele doua compozitii si se toarna intr-o tava rotunda - ca sa se taie ca tortul - , "tapetata" cu foaie ptr. copt (sau hartie cu ulei). Se da la cuptorul deja incins la ca. 180 ° (deci foc potrivit) ca. 50 min. Se tapeteaza cu cacao si se serveste cu frisca.
Sanatate multa!
Carmen