Statul in fundulet

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tatiantudor spune:

Robert al meu a inceput sa stea in fund (sprijinit de perne laterale) la varsta de 4 luni.
La 5 luni statea singur fara sa mai cada.
La 7 luni mergea in premergator.
La 9 luni mergea tinut de manute.
La 10 luni mergea singur.

Fiecare copil isi are evolutia lui.
Totul e sa nu il fortam si sa fim atenti la ce semne ne ofera.
Copii mici comunica cu noi si prin limbajul trupului.

Paste Fericit!
Cu drag
Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de clarissa


Bebelina mea are 4 luni si e foarte vioaie . S-a dezvloltat bine si arata mult mai mare decat este (are 65 cm si 7, 100 kg). Nu prea ii place sa stea culcata in patuc si sa se uite la jucarele..chiar o enerveaza mai mult de 5 minute de invarire a caruselului si se agita sa o iei de acolo. Apoi brusc redevine fericita si incepem explorarea casei...nu se satura sa ii arati tot felul de chestii pe pereti si lucruri de prin casa.
Mai nou cand o tin in pozitia de alaptat isi incordeaza burtica sa se ridice in fund si reuseste fara probleme. La fel daca sta pe o perna usor inclinata se incordeaza pana se ridica, apoi cade pe o parte, desigur. Cand o ridic de jos se salta imediat impingand in picioare si ii place mult sa o tii de subtiori si sa stea in picioare sau sa faca pasi. Sigur ca nu ii las greutatea pe picioare...
Pediatra ne-a spus ca nu e ok sa facem asta...ca nu e inca pregatita si am incercat sa ii aratam cum face singura dar desigur ca bebe nu a vrut sa arate ce stie si am picat de fraieri, hi, hi.
Oricum, incercam sa limitam pornirile ei, dar se enerveaza si plange daca o obligi sa stea pe spate...

Ati patit asa ceva? Banuiesc ca da...ca nu o fi a mea mai precoaca ...e bine sa ii tai aripile? Oare ii cauzeaza statul rezemat de perna sau in fund pe picioarele mele (la varsta asta)? (Oricum incercam sa ii schimbam des pozitia ca sa nu stea ridicata mai mult de 1-2 minutele).

pupici...astept povestile voastre


Clarissa



A iubi nu inseamna a ne privi unul pe celalalt, ci a privi amandoi in aceeasi directie. ( Antoine de Saint-Exupery )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumpi spune:

Clarissa sa-ti traiasca puita Si a mea la fel face. Are aproape 4 luni,7.2 kg si 68cm.Si ea e foarte fericita cand o asez in fundelet sau o tin in picioare.Eu n-am pus-o intre perne, o mai tin cate 2-3 minute pe genunchii mei, cu spatele sprijinit de burta mea sau mai sta in sezlong (care are diferite grade de inclinare; are si jucarele atarnate de maner).

Cat despre pareri de genul "vai, e prea devreme sa-l tii asa" eu nu prea tin cont. Din lecturile mele si experienta cu primul copil, fiecare puiut ne "spune" de ce e in stare, fiecare se dezvolta in ritmul lui, asa ca nu ma intereseaza parerea nimanui(ce ma enerveaza cand se mai gaseste cate o inteleapta sa-mi spuna - fara sa-i ceara nimeni parerea evident-sa nu-l pun in scoica asa micut ca "nu e bine pt coloana".O fi mai in siguranta la mama in brate... Scuze de off topic).

Revenind la discutie, eu sunt atenta la semnele pe care mi le da copilul ca e pregatit. Faptul ca isi tine capul foarte bine si e foarte vesela in aceasta pozitie imi e deajuns pt etapa asta si eu n-am de gand sa o opresc si s-o tin culcata doar pt ca parerea generala e alta. Si nici nu-mi compar copilul cu al prietenei mele sau al vecinei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Clarissa si eu sunt exact in aceasi siuatie ca si tine.Bebe meu are 4 luni juma 64cm si 7.800kg.Arata de parca ar avea 8 luni.Nu-i bai sa-i distrag atentia de la statul in fundulet,se enerveaza si incepe sa faca crize daca il pun intre perne,ba mai mult el se ridica in fata si apoi cade intr-o parte.E fericit de numa,si daca il i-au de manute si il ridic(de la subtioara),numai cat ii dau un avant apoi se ridica singur pe picioare,si da cu ele de pat.La baie la fel,cand ii pun mai intai piciorusele,le zdruncina de numa'.
Eu i-am spus la pediatru,si ne-a zis 10 minute in fiecare zi sa facem exercitii de ridicare,masaj de cateva ori pe zi,plus sport.
Si acum subscriu la ceea ce a spus Bumpi.Corect!
Fiecare bebe evolueaza diferit.Atat fizic cat si psihic.
S-a spus aici ca ccc chiar de el pare pregatim totusi nu e bine...ca nucleii nu sunt dezvoltati,dar dupa cum s-a mai spus fiecare se dezvolta unic,chiar daca ideea cu nucleii e generalizata.
Iar ei nu sunt facuti din bezea,la cate giumbuclusuri faceau in burtca...

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)




www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Si bebita mea de 4 luni a avut o perioada in care vroia sa stea in fundulet, tot pe la trei luni. Eu o tineam putin in brate cu fata spre exterior si ii tineam o mana pe piept si alta sub genunchi(ca un scaunel, dar cu spatele sprijinit de pieptul meu) si asta o multumea. Sau o puneam pe burtica. De fapt ei ii place foarte mult pe burtica.

Mergi la inceput